Ažuriranje 18.0
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ažuriranje 18.0

16.09.2024 | 18:36
Da li je isplativo ažurirati na 18.0 a dostupno je i 17.7

Da li je ok da idem odmah na 18.0
U pitanju je iphone 15 pro
Hvala na odgovorima
Tema zaključana.
16.09.2024 | 19:16
Ja tržim po webu info da li 17.7. rješava problem sporog punjenja, ali ne nalazim.
Tema zaključana.
16.09.2024 | 19:36
dajac kaže:

Hvala na odgovorima

Možeš, nema potrebe prvo 17.7.
To je za one koji ne bi još na 18 a ipak ima ispravljenih bugova i optimizacije za iOS 17 pa da ipak budu up-to-date. Možda čekaju 18.1 ali da budu pokriveni sa zadnjim ažuriranjem za iOS 17.
Znači ako želiš iOS 18 možeš odmah.
Nadam se da je malo jasnije sada
Tema zaključana.
16.09.2024 | 19:40
Air kaže:
Ja tržim po webu info da li 17.7. rješava problem sporog punjenja, ali ne nalazim.

A koji je to model? na 17.6.1? Jesi probao napraviti iOS backup (kriptirani) na laptop pa mobitel postaviti kao novi, bez vraćanja backupa, i onda vidjeti kako puni? Sa friškim iOSom (doduše ne znam hoće li ti ponuditi 17.7 ili 18) kako radi punjenje? Ako nema nikakve promjene (ili čak ima) onda ga opet obrišeš i vratiš backup na iPhone. A da ti nije neki kontakt u iPhoneu ili na samom kabelu? Jesi probao sa drugim punjačem i/ili kabelom?
Tema zaključana.
16.09.2024 | 19:45
Ja sam evo nadogradio na iOS18. Jos polusavam da nadjem sto je u stvari novo
Tema zaključana.
16.09.2024 | 19:46
dajac kaže:

Hvala na odgovorima

Da li je "isplativo" to možeš znati samo ti, i to ovisi o tome koliko ćeš zarađivati sa verzijom 18.0 i da li je to manje ili više od zarade sa 17.7. (mada, čisto sumnjam da zarađuješ mobitelom).

A što se tiče toga da li je uputno prijeći sa 17-ice na 18-ice, ako ti nisu baš nužno potrebni "feature"-i 18-ice (od kojih je najveći naglasak Apple Intelligence koji, za sada, u EU neće biti dostupan), onda je bolje pričekati verziju 18.1 kod koje ispeglaju sve greške koje su im promakle kod izdavanja 18.0.
Tema zaključana.
16.09.2024 | 19:47
14 max Pro odradio update na 17.6.1. naokn toga mi je telefon puni 7 sati da bi došao do 43 posto. Danas je cijeli dan na punjaču i nije prešao 50 posto. Probao različite punjače i različite kablove ali sve je isto.
Isključivao one postavke kod baterije, restartao ga, ali ništa.

Napraviti ću backup obavezno prije update-a.

Zašto kriptirani, zar to nije put u nevolje?
Tema zaključana.
16.09.2024 | 20:06
Air kaže:

Zašto kriptirani, zar to nije put u nevolje?

Kriptirani ti povuče i passworde i WiFi mreže, app login credentials, Health data, HomeKit data, povijest surfanja (Safari, ne znam za ostale browsere, valjda da) i cookie, ako koristiš Apple Watch onda i te podatke.. detaljniji je backup. Samo zapamti password sa kojim si "osigurao" taj backup jer ćeš morati taj password unijeti kod vraćanja backupa, to je sva mudrost. Nema nikakvih nevolja. Been there, done that.
Tema zaključana.
16.09.2024 | 20:07
drlovric kaže:
Ja sam evo nadogradio na iOS18. Jos polusavam da nadjem sto je u stvari novo

Mislim da je boldano kurziv i podcrtano novo u porukama ))
Tema zaključana.
17.09.2024 | 10:19
Da dopunim svoje iskustvo sa sporim punjenjem.

Sinoć sam u autu otkrio da se iphone puni normalno na bezkontaktnom punjaču.

Donesao sam ga u stan i napunio na 100 posto.

Dakle problem mi je u lightning konektoru na telefonu. Iako pokazuje konstantno punjenje to radi vrlo sporo. Čistio sam ga čačkalicom ali nije izgledao prljavo, nije bilo nekog smeća unutra. Probati ću još alkoholom.
Tema zaključana.
17.09.2024 | 13:53
Nadam se da si ugasio mobitel prije čačkanja sa alkoholom po kontaktima.. Možda ti se nekakva "korozija" uvatila ne neki od pinova pa zato sporo puni? Da probaš malo to pogledati, nekako pod neki "mikroskop" pa sa nečime "sastrugati", naravno ne sad da uništiš konektore
Tema zaključana.
17.09.2024 | 14:52
Yonkis kaže:
Nadam se da si ugasio mobitel prije čačkanja sa alkoholom po kontaktima.. Možda ti se nekakva "korozija" uvatila ne neki od pinova pa zato sporo puni? Da probaš malo to pogledati, nekako pod neki "mikroskop" pa sa nečime "sastrugati", naravno ne sad da uništiš konektore

Hvala na savjetu.
Nisam još alkoholom. Znam da provodi elektrone .
Probati ću nešto tako.
Tema zaključana.
  • kupus
  • Posjetitelj
17.09.2024 | 14:57
Air kaže:

Hvala na savjetu.
Nisam još alkoholom. Znam da provodi elektrone .
Probati ću nešto tako.

Propanolom, ne etanolom.
Tema zaključana.
17.09.2024 | 16:08
Rakija, najbolje. Domaća, od šljive. Ako to ne pomogne.. onda samo bežično.
Tema zaključana.
17.09.2024 | 18:17
Lozovača ne ide?
Tema zaključana.
17.09.2024 | 20:32
pre bih rekao da treba jabukovaca da bude u istom stilu sa uredjajem.
Tema zaključana.
17.09.2024 | 20:43
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
17.09.2024 | 21:07
Updateao sam moj SE, ženin 11 i iPad, sve je prošlo ok, ne vidim nikakve razlike niti nešto bitno novo.
Tema zaključana.
17.09.2024 | 22:43
Zašto naši operateri ne podržavaju RCS support.apple.com/en-us/108048 ? RCS
Tema zaključana.
05.01.2025 | 12:13
Hrvatski telekom ima uvjete za korištenje RCS-a Uvjeti.pdf

Dakle, HT trebao bi podržavati. Premda postoji samo dio oko deaktivacije, za aktivaciju nisam uspio nikaj naći. Na Apple support linku nije navedeno da HT podržava.

iPhone 13 Pro je updatean na 18.2 i nemam opciju za uključiti RCS.

Zna možda netko nekaj više?
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (200)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO