prevare na net-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prevare na net-u

26.09.2008 | 14:07
Postovani, ja sam majka djecaka od 16g, zaludjenog Apple-om i svimesto ide uz njega. Dobio je od ujaka IBook G4 i od tada "lud" . Naime, htjedih ga iznenaditi novim IPhone 3G i lutajuci net-om naidjoh na isti za 150 eura. Stupih u kontakt sa doticnim gospodinom (Saha Clex) i narucim misleci da cu platiti otkupninu. No - NE . Prvo moram poslati novac westernunionom i to na ime u Nigeriji. Ko ne riskira -ne profitira? Ne mogu,nemam 150 eura na bacanje. Imate li kakava iskustva? Znate likoga da je dobio svoj IPhone 3G za 150 eura? Hvala
Tema zaključana.
26.09.2008 | 14:18
sve vezano uz nigeriju na netu je prevara
Tema zaključana.
26.09.2008 | 14:18
ovo mi se čini kao tipična internet prevara.. ne bi riskirao ni 150kn a kamoli eura..
Tema zaključana.
26.09.2008 | 14:20
Hvala vam puno. Ja se blizim 40-toj i nisam strucna za nista na net-u. Hdjedoh iznenaditi sina, ali eto, cekat cu da dodje u HR. Hvala
Tema zaključana.
26.09.2008 | 14:55
CIjenim namjru. Bio bi to odlican poklon, ali nemojte se upustat u "mutne kupnje" putem neta. Ja dosta koristim eBay i znali su me nasamarit. Sto se tice iPhona, niti jedan POSTENI prodavac na netu nece prodat iPhone ispod 400 eura. Sto ne znaci da svi koji ga prodaju po toj cijeni su posteni. treba pogledat feedback i vidjeti da li je vec neko kupovao kod tog prodavaca i kakva su iskustva.

Moj je savijet, pricekat. Ako smo mogli cekat toliko dugo da ismisle taj divan proizvod, mozemo pricekat i da dode u RH i onda ga kupit u ducanu, sa garancijom i biti sigurni.
Tema zaključana.
26.09.2008 | 15:21
Hvala vam. Odustala sam. Cekat cemo ga u RH. Samo da upozorim , to sam nasla na www.kupiprodaj.. tako nesto. Tip je u Engleskoj. ima ga u oglasu, da ga daje za 150 eura.
Tema zaključana.
26.09.2008 | 15:43
Radije pričekajte još desetak dana, kada iPhone 3G konačno dodje kod T-mobilea, pa si ga uzmite na pretplatu za slične novce.
Tema zaključana.
26.09.2008 | 16:13
Hoce li biti moguce nabaviti ga i u pre-paid verziji? Decku od 16 godna pretplatu? Imat cu racuntisuce kuna
Tema zaključana.
26.09.2008 | 16:54
Nikako!!!
Vidio sam sličan oglas. Da li je to sa onim brojem telefona u engleskoj ili hr?
Uglavnom nije pametno cak ni zvati na taj broj jer, kažu, poziv košta 60-tak kuna.

Ne vjerujem da će ga biti u prepaidu.
Rijetke su zemlje poput Italije u kojima nema potpunog monopola
telekomunikacijskih tvrtki...
Tema zaključana.
26.09.2008 | 23:58
manjara je napisao:
Hoce li biti moguce nabaviti ga i u pre-paid verziji? Decku od 16 godna pretplatu? Imat cu racuntisuce kuna

Eh, ne znam za pre-paid, no u tom slučaju trk u Trst i uzmite otključani model, za 500E. I onda on unutra stavi karticu koju već ima i vozi ga na taj način.

Jedini e problem, iPhone NIJE samo mobitel, tu će biti surfanja i svega, mailovi, youtube, da ne nabrajam, a za to TREBA imati pretplatu koliko znam. Ja npr. na VIPu doatno plaćam 45kn na postojeću pretplatu i s time mirno surfam i sve - a da nemam toga, račun bi mi otišao u nebo.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.09.2008 | 10:52
Vanjuška je napisao:

Jedini e problem, iPhone NIJE samo mobitel, tu će biti surfanja i svega, mailovi, youtube, da ne nabrajam, a za to TREBA imati pretplatu koliko znam

Ovo je donekle točno ukoliko bi se mejlovi, jutjub i ostale internet drangulije koristile u bilo kojem trenutku..

Moje je viđenje da djetetu nije potrebno provjeravati email u bilo kojem trenutku, kao ni gledati filmiće dok se vozi tramvajem iz škole već to može napraviti kada je u dometu neke bežićne mreže..

Gledam svoju suprugu i ona se sasvim dobro nosi sa prepaid brojem u ajfonu..

Gledam sebe i sasvim se dobro nosim sa ninjanjem na tuđe mreže sa touchem i žestoko korištenje svoje za potrebe mejla..

Treba djecu učit strpljivosti pa eto, i prepaid broj u ajfonu može pomoi tome - rečenica za primjer: "Dijete, strpi se dok se ne zakačiš na nečiju mrežu pa ćeš onda provjeriti mejl"

Dakle, slobodno put Italije pa kupit otključani i ubacit prepaid karticu..

Možda se i sretnemo u Trstu..
Tema zaključana.
27.09.2008 | 13:10
Aha, Dijete, do Trsta stigneš, a do Rijeke ne...
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.09.2008 | 13:26
Auto mi žena zela da ode na posel, Breed je zbriso bez da se javio.. A baš sam se htio ko na otvorenju satrat..
Tema zaključana.
28.09.2008 | 01:34
Dijete je napisao:
Treba djecu učit strpljivosti pa eto, i prepaid broj u ajfonu može pomoi tome - rečenica za primjer: "Dijete, strpi se dok se ne zakačiš na nečiju mrežu pa ćeš onda provjeriti mejl"

Hajde, s tim se slažem, i ja sam se ninjao s svojim iTouchem u testnoj fazi, dok nisam shvatio da to jest to i uzeo si iPhone.

Dobro kaže Dijete, samo neka mali lovi wifi mreže i biti će sve kako treba, a ako potroši bon, sam si je kriv, neka čeka novi džeparac.
Tema zaključana.
27.10.2008 | 10:19
manjara je napisao:

Jedina je onda solucija otici u Trieste i kupiti otkljucani, pa unutra staviti prepaid karticu.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1310)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO