Weather
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Weather

22.02.2009 | 18:57
Kada upišem Pula, Croatia dobijem Pluj, Croatia (Istarska), a kada upišem Rijeka, Croatia dobijem Sankt Veit Am Flaum, Primorsko-Go... i dalje se ne vidi.

Kako dobiti temperaturu u Rijeci i Puli?
Tema zaključana.
23.02.2009 | 13:18
ping je napisao:
Kada upišem Pula, Croatia dobijem Pluj, Croatia (Istarska), a kada upišem Rijeka, Croatia dobijem Sankt Veit Am Flaum, Primorsko-Go... i dalje se ne vidi.

Kako dobiti temperaturu u Rijeci i Puli?

Evo sam ponukan tvojim problemom pokusao doznati temperaturu za Rijeku.

Picture-7f5c1ee6fcd981241bbc05bdc439be50.png
Tema zaključana.
23.02.2009 | 13:29
A i Pula je tu negdje...

Picture_001.png
Tema zaključana.
23.02.2009 | 22:54
Rijeka
Rijeka.jpg
Tema zaključana.
23.02.2009 | 22:56
Pula
Pula.jpg
Tema zaključana.
23.02.2009 | 22:58
Jedino razlika koju vidim, je da ti je tvoj iPhone izbacuje rezultate na njemačkom. I ti si na T-comu a ja na Vipu.
Tema zaključana.
24.02.2009 | 14:23
Ja upišem Opatiju i izbaci mi Abbazia. Probaj upisati Pola i Fiume, možda prođe...
Tema zaključana.
24.02.2009 | 14:35
ping je napisao:
Jedino razlika koju vidim, je da ti je tvoj iPhone izbacuje rezultate na njemačkom. I ti si na T-comu a ja na Vipu.

Mozda zato sto sam trenutno u Njemackoj...

Ajd'pogledaj da ti nije Italija negdje u setinzima postavljena.

A vidim da Karlovca recimo uopce nema, ali ima Karlovac Pustara, Osjecko-baranjska zupanija.
Tema zaključana.
10.10.2013 | 13:39
Jabučari,

molim Vaš glas na sljedećem linku kako bi se ispravila povijesna nepravda!

yahoo.uservoice.com/forums/207813-us-wea...t-am-flaum-vs-rijeka

Hvala!
Tema zaključana.
10.10.2013 | 14:02
Bravo Edvarde, netko je zasukao rukave a ne samo kukao.
Tema zaključana.
10.10.2013 | 14:45
A kako da stavim svoj glas? Treba se registrirati? Ili?
BTW, nisi prvi, već je bilo takvih jedno 2-3 pokušaja do sad. Očito ih boli q.
Tema zaključana.
10.10.2013 | 15:02
Glasa se botunom ispod ukupnog broja glasova i treba se logirati ili facebook ili gMail acc.

Znam da je već bilo takvih incijativa, ali ovaj put sam odlučan da idem do kraja!
Tema zaključana.
10.10.2013 | 15:12
Malo mi čudno on to pokazuje. Valjda jesam glasao...
Tema zaključana.
10.10.2013 | 15:12
Na kojem iOSu je taj iPhone? iOS6?
iOS7 nazive gradova piše (konačno) normalno bez obzira na operatera.
Tema zaključana.
10.10.2013 | 15:18
@smayoo Hvala!

@MacSlavko iPhone 5 + iOS7 prikazuje Sankt Veit Am Flaum, ali je greška u bazi Yahoo Weather-a jer se ista greška pojavljuje i na njihovoj stranici. Trazis Rijeku i nađe je kao Sankt Veit Am Flaum.
Tema zaključana.
10.10.2013 | 15:33
Teddy kaže:
@smayoo Hvala!

@MacSlavko iPhone 5 + iOS7 prikazuje Sankt Veit Am Flaum, ali je greška u bazi Yahoo Weather-a jer se ista greška pojavljuje i na njihovoj stranici. Trazis Rijeku i nađe je kao Sankt Veit Am Flaum.

Dao sam cak tri glasa
Medjutim kod mene na iOS6.01 recimo da radi normalno
IMG_0712.PNG
Tema zaključana.
10.10.2013 | 15:42
@jmirakul Prvo zahvaljujem na glasovima.

Recimo, jer razlika u vremenu između Rijeka i Sankt Veit Am Flaum postoji. Pretpostavljam, da Rijeka kupi vrijeme od Omišlja odnosno zračne luke Rijeka gdje trenutno ne kiši, a u Rijeci prolom oblaka.
Naravno da Sankt Veit Am Flaum pokazuje "točno" vrijeme kako je sad u Rijeci.
Tema zaključana.
10.10.2013 | 17:25
Da. To sam ja baš htio napisati. Prijeđeš preko krčkog mosta i on ti kaže da si u Rijeci. A u Rijeci ti kaže da si "am Flaum". Ili, evo, sad sam na Srdočima, a on misli da sam u Opatiji. Ali ajde, opraštam. Po horizontalnoj projekciji, to je bliže Opatiji, nego centru "Flauma".
Tema zaključana.
10.10.2013 | 21:18
iPhone 4S 7.0.2
Screen_shot_2013_10_10_at_20.png
Tema zaključana.
10.10.2013 | 22:12
Eto ti ga... Uzalud je pisati... Tako vjerojatno i oni papci u Yahoou ne kuže što dovraga hoćemo, kad ima Rijeka, Croatia u njihovoj listi...
Tema zaključana.
10.10.2013 | 22:37
smayoo kaže:
Eto ti ga... Uzalud je pisati... Tako vjerojatno i oni papci u Yahoou ne kuže što dovraga hoćemo, kad ima Rijeka, Croatia u njihovoj listi...

Eto, ni ja ne kuzim sto hocete. Kakve veze ima to sto ti prelazis Krcki most sa Yahoo weather za Rijeku. Nigdje se ne spominje da je prikaz aktualnog vremena povezan sa tvojom trenutacnom GPS lokacijom.
Ponovo kazem, upisem Rijeka, Croatia i normalno mi prikaze weather report za Rijeku, a ja se nalazim trenutacno u Zagrebu. WTF
Tema zaključana.
11.10.2013 | 00:18
Evo, ajde po treći put, samo za Zagrepčane...
Lokacija koju Yahoo zove Rijeka, Croatia zapravo je AERODROM Rijeka. Kužiš? Aerodrom. Ne grad. Aerodrom. Na aerodromu dere bura 100 km/h, a u Rijeci npr. ne. Ili obratno. Ili, još češće. U Rijeci pada kiša kao da je biblijski potop, a na aerodromu ni kapi.

A lokacija koju Yahoo zove "Sankt Veit am Flaum" je zapravo grad Rijeka.

Naravno, vama je to sve svejedno iz Zagreba, ali evo, iz neke, valjda, kolegijalnosti - glasajte i vi tamo... Makar i ne kužili... Ha?
Tema zaključana.
11.10.2013 | 01:04
A šta ako recimo.....
Tema zaključana.
11.10.2013 | 01:04
Svaka cast na ideji i trudu! Glasala i ja, 3 komada odmah
Tema zaključana.
11.10.2013 | 01:14
JOHN kaže:
[quote]A šta ako recimo.....
Tema zaključana.
11.10.2013 | 01:49
Teddy kaže:
@jmirakul Prvo zahvaljujem na glasovima.

Recimo, jer razlika u vremenu između Rijeka i Sankt Veit Am Flaum postoji. Pretpostavljam, da Rijeka kupi vrijeme od Omišlja odnosno zračne luke Rijeka gdje trenutno ne kiši, a u Rijeci prolom oblaka.
Naravno da Sankt Veit Am Flaum pokazuje "točno" vrijeme kako je sad u Rijeci.

Oprostite svi ali ovaj kljucan post uopce nisam dozivio na ispravan nacin. Tako je nastala zbrka.
BTW Kako da mi zagrebcanci provjerimo radi li taj Yahoo cirkus weather ispravno. Npr Yahoo kaze da je suncano i 16C, a ides gradom npr. Crnomerec pada kisa. Onda pitas frenda u Dubravi jeli bilo kise danas? - On kaze nije
Jbt nakon sto sam ovo gore napisao isao sam provjerit postoje li posebni podaci za Dubravu odnosno Crnomerec? A kad tamo fakat postoje. Upise se "Zagreb Dubrava" ili "Zagreb Crnomerec".
Ovaj primjer sa Rijekom koji vec traje 4 godine (nisam ni to ranije primjetio) je fakat neozbiljan od strane Yahoo-a. Tko zna koliko jos takvih primjera ima. U svakom slucaju koliko para toliko i muzike.
Tema zaključana.
11.10.2013 | 09:38
smayoo kaže:
[quote]JOHN kaže:
[quote]A šta ako recimo.....
Tema zaključana.
11.10.2013 | 10:49
@Smayoo Hvala Ti na dodatnom objašnjenju!

@All Ono za što se zalažemo najjednostavnije bih opisao ovako:

- da se Sankt Veit Am Flaum, Primorsko-Goranska, Croatia preimenuje u Rijeka, Primorsko-Goranska, Croatia
- da se Rijeka, Croatia preimenuje u Rijeka Airport, Primorsko-Goranska, Croatia ili Omišalj, Primorsko-Goranska, Croatia
(sad sam skužio da je i Omišalj na Yahoo-u unesen krivo, Castelmuschio)
Tema zaključana.
11.10.2013 | 11:08
Ma ima i po Istri takvog fuša. Nažalost.

@John - jasno je da je prognoza - samo prognoza. Aladin je, vjerujem, pouzdaniji, ali većina korisnika, zato što je Apple tako odabrao, koristi yahoo weather. To je jednostavno stvar profesionalnosti. Baš me zanima što bi se dogodilo da jednog jutra ne znam koliko milijuna Parižana na svojim iPhoneovima pročita "LUTETIA" umjesto "Paris"? Ili da u Bratislavi najedamput piše "Požun"? Ili da u Oslu piše "Kristiania"?
Meni se dogodilo da mi jedan stranac veselo izjavi da nije znao da smo i mi promijenili ime grada u njemačko, kao i Rusi (Sankt Petersburg).
Tema zaključana.
11.10.2013 | 17:40
Ovako prikazuje na iOS 7, iPhone 5
image-2084ba86de38d0f9bb2939154e46b48e.jpg
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1394)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO