iPhone kupovina preko eBaya
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone kupovina preko eBaya

05.10.2009 | 21:05
Ima li tko iskustva s kupovinom iPhonea preko eBaya ili nekog slicnog sajta/ducana?

Htio bi proci sto jeftinije, ali ne bi htio da me prevare. Zanima me koristiti uredjaj preko najvjerojatnije Vipa i imati sto bolju kontrolu troskova sto naravno ne ukljucuje potpisivanje ugovora s T-mobileom na dvije godine. Uredjaj bi naravno ili trebalo kupiti unlockan ili ga naknadno unlockati. Ima i unlockanih preko eBaya.
Sto misle iskusniji ovdje?
Tema zaključana.
05.10.2009 | 21:16
Mislim da ima svasta na tom eBayu

Najbitnije je da nadjes sellera sa sto vise prodaja i po mogucnosti sa 100% feedbackom. Ako od njega kupis, 98% da ces dobiti prvu stvar

Ja jos nisam isao preko 400kn na eBayu, a ovo sto jesam kupovao za sada 100% ucinak. Top selleri sa 99 i vecim postotkom.
Tema zaključana.
05.10.2009 | 21:21
Ja sam kupio već 3 macbooka preko ebaya i sve je prošlo po PSu. Kao što je već navedeno, neka ti mjerilo bude feedback sellera. U pravilu kvalitetne stvari nisu jeftine, kako ni tu tako ni tamo. 3GS realno ispod 650dolara je iluzorno očekivati. A za taj novac dade ga se naći i tu, IMO!
Tema zaključana.
05.10.2009 | 21:28
Mda, popularne stvari poput iPhonea i slicnog je dosta rizicno kupovati preko eBaya. Medjutim i to je izvedivo ako se vodis za zdravim razumom, ali kao sto serafin kaze, pitanje je koliko ti je to u konacnici isplativo.
Tema zaključana.
05.10.2009 | 22:03
Zahvaljujem. Vasi odgovori nas dovode do drugog pitanja, a to je: koliko je pametno i kakva su iskustva kupovanja iPhonea preko domacih oglasa (forumi, njuskalo, oglasnik i sl.)?
Naravno, prednost je sto uredjaj mozemo vidjeti na licu mjesta i provjeriti barem da li je ogreban i ostecen.
Pitam se, kako ljudi koji kod nas prodaju preko oglasnika iPhoneove tvornicki zapakirane za tri, cetiri ili pet tisuca kn zapravo nabavljaju te uredjaje a da im se isplati?

I na kraju, kakva je situacija s jamstvima? Kad mi netko npr. kaze da ima jamstvo od T-mobilea jos 8 mjeseci. Mogu li ja to jamstvo iskoristiti (iako ne koristim T-mobile uslugu i karticu)? Koje su jos stvar na koje bi trebalo pripaziti?
Tema zaključana.
05.10.2009 | 23:25
Ja odlazim sada jer nisam nikada kupovao iPhone niti namjeravam!
Tema zaključana.
06.10.2009 | 00:04
Imam jedno zlatno pravilo vezano uz Apple - garancija. To je krucijalni moment i po meni jednako važan kao i sam uređaj, to znaju oni koji su plaćali popravke i zamjenske djelove. U svakom slučaju pobrini se da ti iPhone bude pokriven jamstvom.
Tema zaključana.
06.10.2009 | 15:00
bok.
da vam se malo ubacim... mene zanima općenito kupovina preko interneta.
konkretnije:
a) kolika je poštarina za USA-Hr ili EU-Hr / koliko otprilike traje dostava;
b) kako je kupac zaštićen pošto se plaća avansno?
Tema zaključana.
06.10.2009 | 15:43
a) To prvenstveno ovisi o tome što naručuješ, vrijednost poštarine u pravilu se vrednuje po težini, također utjecaj na cijenu i brzinu dostave ima i tip dostave - DHL, FEDEX, UPS i slično ili normalnom poštom koja je svakako jeftinija ali i znatno sporija.

b) Većina sellera koji prodaju vrednije stvari nude i određeno osiguranje, koje se obično plaća dodatno. Kupujem već podosta dugo s ebaya i nikada mi se nije dogodilo da nešto nije stiglo, no naravno rizik uvijek postoji.
Tema zaključana.
08.10.2009 | 01:58
Racunaj da ces na cijenu samog uređaja +postarina, najvjerojatnije platiti i pdv i carinu+ carinsku pristojbu, pa si napravi racunicu da li ti se to isplati.
Tema zaključana.
08.10.2009 | 06:10
Da, to nije zanemarivo. Ali pretpostavljam da se moze dogovoriti sa tim prodavacima da se paket posalje na nacin da se maksimalno izbjegne carina i pdv.
Tema zaključana.
08.10.2009 | 11:50
da, upravo sam to htio spomenuti...
sumnjam da se baš možeš dogovarati s njima oko slanja - s nekima možda, ali u pravilu kad nečiji proizvod s njihovog sajta kupuješ nema puno opcija. jučer sam išao vidjeti za jednu stvar, pa imaju samo jednu opciju slanja izvan SAD-a koja košta 80$ - a proizvod košta 30$. (!!)
@serafin: koja su tvoja iskustva preko eBaya u vezi poštarine, carine i ostalog? koliko otprilike cijene kupljenog još ode na to?
Tema zaključana.
08.10.2009 | 12:12
Samo da vam kazem moj nacin kupovine stvari iz Amerike i slanja u HR. Imam prijateljicu koja zivi u Americi u NH i, naravno, imam povjerenja u nju, pa sve pakete i kupovine koje napravim trazim da se salju na nju. Ona onda stvari moze prepakirati po potrebi, ispuniti formulare i na taj nacin smanjiti mogucnost carinjenja.
Tema zaključana.
08.10.2009 | 12:49
Sa Fedexom imam najbolja iskustva, oni carine po naznaćenoj vrijednosti, većina sellera će izaći pritom u susret. Inače se plaća 23% na naznaćenu vrijednost (PDV na tehniku). Ako pošiljka ide normalnom poštom, oni nerijetko zanemare navedenu vrijednost i traže da se priloži dokumentacija (račun).
Tema zaključana.
08.10.2009 | 12:53
Tako sam i ja cuo. Ako se salje Fedexom, nasi carinici niti ne otvaraju nego vjeruju tome sto pise.
Inace, na Apple store stranici vidim da se iPhone moze kupiti preko web ducana i naravno tek ga doma kupac aktivira. Prema tome, kupi ga se za $300 (1500 kn) i naknadno unlocka za 150 kn ili koliko vec. Da li nesto propustam ili je to dobar deal?
Update: Da, ocito propustam. Naime, pri kupovini preko Apple storea oni traze da se odmah potvrdi da li si novi ili postojeci korisnik AT&T-a kao i social securty broj i slicno. :/
Tema zaključana.
08.10.2009 | 14:07
a kako prolaze accessoriesi? jel se i oni carine kao tehnika?
što se slanja tiče, na mnogim sajtovima imaš samo jednu opciju, kao što sam naveo primjer (konkretno, BackPack od TwelveSoutha) gdje nude samo FedEx International koji košta 80$...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
08.10.2009 | 17:01
Zaboravili ste na Vjeće za telekomunikacije! Uvozi se "prijamno-odašiljačka radio postaja" i kako to ne radi tvrtka koja ima uvozne dozvole i slično koje je ishodovala za uvoz tog tipa oprema, moraš to sam proći. Jupi je imao taj slučaj. To je slično kao kada sam uvoziš auto, pa moraš prolaziti homologaciju i ostalo...
Tema zaključana.
24.12.2009 | 13:37
KidA je napisao:
Tako sam i ja cuo. Ako se salje Fedexom, nasi carinici niti ne otvaraju nego vjeruju tome sto pise.
Inace, na Apple store stranici vidim da se iPhone moze kupiti preko web ducana i naravno tek ga doma kupac aktivira. Prema tome, kupi ga se za $300 (1500 kn) i naknadno unlocka za 150 kn ili koliko vec. Da li nesto propustam ili je to dobar deal?
Update: Da, ocito propustam. Naime, pri kupovini preko Apple storea oni traze da se odmah potvrdi da li si novi ili postojeci korisnik AT&T-a kao i social securty broj i slicno. :/

mene zanima kupovina u Americi... idem u 4. mj. u New York i tamo bi uzeo iPhone... no isto vidim na apple stranici da bi trebao podpisat ugovor s AT&T...? ..a ja bi ga tamo kupio i normalno ko osobnu ortljaku dofural sasobom u Hr... ima tko kakva iskustva s tim? thnx
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1696)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO