iPhone problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone problem

21.12.2009 | 14:24
Pozdrav svima...
Imam jedan problem - iPhone mi je razbijen. Ne cijeli, nego samo display, ali mislim da je to sasvim dovoljno za sebe. Kako ne bih htio kupovati novi, dodje malo previse (opet), zanima me postoji li neki Apple servis u Rijeci (zivim u Rijeci). Ako ne u Rijeci, onda u blizoj okolici. A ako ni to, onda neki ne-Apple servis, ali koji je sposoban to napraviti. Zapravo, zanima me bilo koji nacin kako popraviti moj display.
Zanimljivo je, naime, to sto ja mogu radit s njime sve (multi-touch), ali nista ne vidim. Sigurno svi znaju kako je to kad je LCD ekran razbijen, pa to ne moram objasnjavati. Uspio sam i nazvati zadnji poziv, dakle i mikrofon i zvucnik rade - sve bez problema. "Samo" taj ekran.

Help!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
21.12.2009 | 23:47
Jujo, odgovorio sam ti na DIR listi, ali valjda sa službenog maila, pa nije prošlo...

Uglavnom, traži po oglasima krepani iPhone s čitavim ekranom - ili nabavi ispravan ekran putem eBaya. Službeni servis za iPhone u HR ne postoji, T-Mobile ih samo "prikuplja" i šalje van gdje ih se onda ne popravlja, nego se vraćaju zamjenski jer im je to valjda brže i jeftinije.

Ako je do oštećenja došlo greškom korisnika, T-Mobile traži nekih 2500 kn za zamjenski 8GB, oko 4000 kn za 16 GB i ne znam koliko za 32GB... sve skupa nema baš neki sretni i jeftini scenario.

Što se tiče same zamjene, iPhone se lako otvara i nije problem to zamijeniti uz upute s weba...
Tema zaključana.
22.12.2009 | 16:06
Mozda da u Italiji potrazis pomoc. Koliko sam vidio, ekran se vrlo jednostavno skida (ima slika korak po korak). Vrijedi ti kupiti ekran i upustiti se u zamjenu. Probaj preko oglasnika. Ima na MacKorisniku Tomm (mislim da je takav nik) i popravlja takve stvari, stupi u kontakt i vidi kaj se da napraviti. Isto tako mislim da je u ZG, ali to ne bi trebao biti neki problem. Ako netko studira u ZG, pa da ti to rijesi.
Svako toliko se pojavi na oglasniku kako netko prodaje ekran za iPhone. Ili opet, kupiti neki model koji je krepao, a ekran radi.
Ovo je dosta neugodna situacija. Kao da mi je u glavi ostalo da kosta oko 1000kn sa zamjenom, ali nisam siguran. Eto, nije neka pomoc.
Tema zaključana.
22.12.2009 | 21:27
Mislim da popravak ekrana košta oko 300-tinjak kuna... tak sam čuo par puta od ljudi..
Tema zaključana.
10.01.2010 | 17:51
kam da odnesem iphone sa razbijenim displayom? sve ostalo na njemu radi, ali ekran je bijeli... telefon mi dosta treba, tako da bi to trebalo biti sto hitnije, uz napomenu da nije t-mobilov, kupljen je u dubaiu i jailbreakan je. ima kakav privatnik koji to radi? kako da dodem do njega?
Tema zaključana.
10.01.2010 | 18:37
nikolakt je napisao:
Mislim da popravak ekrana košta oko 300-tinjak kuna... tak sam čuo par puta od ljudi..

a gdje si to cuo i tko to radi?
Tema zaključana.
10.01.2010 | 19:14
hm da, jos nesto; pokusavam ga resetirati, ali ne ide - drzim home i power gumbe i sve napravim kako treba, ali nista. screen je i dalje bijeli, a telefon se nije ugasio i upalio - to kuzim po tome sto moram upisati pin kartice da bi je aktivirala, a on i dalje zvoni nakon cijelog postupka, dakle uopce se nije iskljucio
da li je uopce stvar u displayu?
da probam restore? ne znam zakaj, ali toga me malo strah...
Tema zaključana.
10.01.2010 | 21:06
dakle, nakon restorea opet sve isto - bijeli ekran
sad niti ne mogu pokrenuti telefon jer ne mogu upisati pin, e jesam koza, kaj mi je trebalo raditi restore???
uglavnom, moj muz ga je rastavio (jer ionako nemamo garanciju), ali svi kablovi su dobro povezani - a on i dalje ne radi.
gledala sam na e-bayu, ima za kupiti lcd display za 300-tinjak kuna, mislim da cu probati to.
pliz help...
Tema zaključana.
11.01.2010 | 20:08
kontaktirala korisnika Tomma sa MacKorisnika, popravio mi razbijeni ekran, sve 5, najtoplije preporuke!!!!
Tema zaključana.
11.01.2010 | 20:36
Super !
Tema zaključana.
15.01.2010 | 20:08
eh da, ipak nije sve super...
Tomm mi je unlockao i jailbreakao restorani telefon i instalirao Cydiu
javljaju mi se 2 problema:
u aplikaciji Maps 'Location could not be determined'
u aplikaciji YouTube 'Cannot connect to youtube'
vifi i 3g rade normalno, iphone se normalno spaja na net
Tomm kaze da je možda otisao logicboard, ali ja sam se malo vrtila po raznim forumima i naisla na jos dosta ljudi sa istim/slicnim problemima, pa mi sve ukazuje da je mozda do neceg drugog?
da li se netko susreo sa tim problemom?
moje znanje bas nije dovoljno da bih iznasla rjesenje, pa ako ima dobra dusa da bi me uputila na pravi put bila bih zahvalna
ako nisam napisala prije radi se o iphone 3G, 3.1.2, 05.11.07, ne znam kako je unlockan i jailbreakan
Tema zaključana.
15.01.2010 | 22:12
ekipa, never mind
nasla sam na youtubeu ovaj filmic i sad radi i youtube i gps!!!
za sve kojima bi moglo zatrebati
Tema zaključana.
06.01.2011 | 23:19
Pozdrav, moze mi netko dat broj od Tomma?
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1306)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO