Spajanje iphone-macbook via bluetooth - problem!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje iphone-macbook via bluetooth - problem!

19.11.2010 | 19:22
Danas sam prvi put pokušao poslati file s macbooka na iphone i naišao na problem - ne mogu spojiti uređaje!
Pairing ide bez problema, ali dalje od toga nikako!
Iz postavki na Macu proizlazi kako je sve u redu, ali iphone stalno javlja da je undiscoverable...
Molim za pomoć.
Tema zaključana.
19.11.2010 | 20:21
Ja sam danas pokušao istu stvar i naišao na isti problem...
btw imam iPhone 3g, a spajao sam ga sa MacBook-om bijelim "unibody" ....
Mislim da je taj bluetooth kod Apple uređaja namjerno napravljen "ne-apple-ovski"....
Ako netko zna u čemu je problem i ja molim za pomoć...
Dakle, uređaji su upareni, ali se ne mogu spojiti. Zašto?
Tema zaključana.
19.11.2010 | 20:30
To za sada ide samo sa Jailbreakanim iPhoneom. Cydia ima tu opciju, dok ovako radi preko iTunesa. Bar je do sada bilo tako. Pitaj na Googleu.
Bok !
Tema zaključana.
20.11.2010 | 10:08
Jzelko vam je točno odgovorio, ja samo da možda pokušam dodatno objasniti. Dakle, bluetooth na iPhoneu bez jailbreaka može služiti samo da se spoje kakve slušalice na njega ili pak za dijeljenje interneta ako ga se spoji na laptop.

Moj iPhone se meni spoji na laptop samo ako uključim tethering za internet, a ako je to iskopčano onda se vide ali ne komuniciraju. Naime Apple nije uključio i mogućnost prebacivanja datoteka, a pored toga windoze mi svaki put jave da ne mogu instalirati driver

Ostalo na što sam iPhone uspio spojiti su još samo bluetooth slušalice. Imam i jedan jailbreakan iPhone pa mogu probati kako to radi i ovdje napisati.

DODATAK odgovor na pitanje zašto jest da je Apple postavio takva ograničenja i zbog toga treba jailbreak da bi se riješili tih nekih ograničenja na iPhoneu.
Tema zaključana.
20.11.2010 | 11:48
Da, zaboravio sam dodati da iPhone preko bluetootha u autu, autoradio služi kao handsfree uređaj. Automatski se uključi i isključi nakon poziva. Netrebam ni prstom maknuti i ne skreće pažnju u vožnji.
Tema zaključana.
20.11.2010 | 12:01
jzelko je napisao:
Da, zaboravio sam dodati da iPhone preko bluetootha u autu, autoradio služi kao handsfree uređaj. Automatski se uključi i isključi nakon poziva. Netrebam ni prstom maknuti i ne skreće pažnju u vožnji.

Istina je, i meni u Nissanu radi ko vurica za hands free. Stvar je jedino u tome da ja obično držim bluetooth isključen zbog baterije, pa se ne sjetim uvijek u autu uključit
Tema zaključana.
20.11.2010 | 12:19
Pa i ja sam ga zaboravio uključiti, i odlučio sam se za varijantu da je stalno uključen. Zato ga samo češće stavljam puniti, 3 do 4 dana, ali ga više ne zaboravljam.
Tema zaključana.
20.11.2010 | 20:40
Da, to mi je malo glupo da, dva tako u biti skupa vrhunska uređaja od istog proizvođača, ne mogu komunicirati!
Ja čak nisam uspio niti tethering, ali to je valjda zbog neznanja:)
Budući da se radi o pdf file-u kojeg sam htio prebaciti pokušat ću preko iTunesa!
hvala svima na odgovorima!
Tema zaključana.
21.11.2010 | 12:13
Za prebacivanje dokumenata svih vrsta sa računala na iPhone i nazad jedno od boljih rješenja ti je DropBox aplikacija, a podržana je od strane mnogih drugih app i ako imaš WiFi na raspolaganju to je to.

Sve što trebaš je instalirati DropBox na računalo i iPhone i otvoriti korisnički račun što je besplatno i dobiješ 2Gb prostora preko kojeg onda možeš dijeliti dokumente.
Tema zaključana.
22.11.2010 | 10:38
Sank puno ti hvala!
Čuo sam i ranije za Dropbox ali nisam ga nikad probao (jednostavno zaboravio na njega)nego sam se mučio sa Google docs-ima.
Upravo sam ga instalirao i na prvu mi se čini jako dobra (i besplatna) varijanta idealna za moje skromne potrebe!
Hvala!
Tema zaključana.
22.11.2010 | 16:47
Imas i programcice Files i Folders (kostaju nesto), mislim ovaj prvi je zgodan jer mores s neta nekaj skunuti i s njim poslije pregledavati (ima opcija u Safari-u na telefonu). Jednostavno se spaja s kompim. Ovaj drugi isto dosta jednostavno radi.
Ja koristim neka uputstva u pdf-u od par desetaka megabajta i zgodnije mi ih je tako pregledavati. Mada i DropBOX ima mogucnost offline rada (ogranicenoga na 1GB).
Ima i besplatnih programcica, ali imaju naravno i neka ogranicenja (Files je mislim na 200MB). Treba prouciti.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1291)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO