Zašto mi briše kontakte kalendar i bilješke???
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zašto mi briše kontakte kalendar i bilješke???

04.02.2011 | 10:22
Ne mogu vjerovati koliko me je naživcirao ovaj iTunes i iPhone!!!

Molim za pomoć!!!

Evo o čemu se radi.

Reinstalirao sam si MAC-OS i napunio iTunes sa muzikom i ostalim stvarima koje sam imao ranije.

Sinkronizirao sam si iPod, ali tako da sam napravio erase and sync i trebalo mu je malo više vremena nego inače.

Dobro, sve je to OK, ali...

Uključim svoj iPhone i sva sreća da je napravio backup.

Nakon sinkroniziranja za koje mu je trebalo malo više vremena, primjetim da sam ostao bez kontakata, bilješki i kalendara.
Ja lud ko struja...

Što ću sad, sjetim se backupa i vratim ja taj backup i svi su kontakti opet ovdje, ali kada sam ga spojio na iTunes on se opet sinkronizira i obriše mi sve kontakte, pa ja opet backup i on opet obriše i ja opet backup i on opet obriše sve...

Pa više sam lud od toga!

Što da radim?

Hoću da mi se sinkronizira, ali da mi ostanu kontakti, bilješke i kalendar...

Da li je imao tko takvih problema?

Tražio sam po forumu, ali nisam našao odgovora...

Pozdrav,
Siniša
Tema zaključana.
04.02.2011 | 10:55
Rekao si da si instalirao novi sistem, dakle, sve ti je obrisano odranije osim mjuze koju si vratio.

Ono u čemu griješiš - negdje, je to što ne dozvoljavaš iPhoneu da merga svoje podatke, kalendare i kontakte sa tvojim Macom, tako da imaš i sa te strane backup. Dozvoli mu to, i onda ćeš od tada do daljnjega biti miran...

Ako to ne želiš iz nekog čudnog razloga, onda u iTunes pod settingsima samo poisključi syncanje tih podataka, makar mislim da bi ti isključivanje tog synca bila jedna od većih gluposti u životu
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:05
Vanjuška je napisao:
Ono u čemu griješiš - negdje, je to što ne dozvoljavaš iPhoneu da merga svoje podatke, kalendare i kontakte sa tvojim Macom, tako da imaš i sa te strane backup. Dozvoli mu to, i onda ćeš od tada do daljnjega biti miran...

To i hoću napraviti, ali kako?
Gdje to uključiti kada nakon backupa on sve vrati i nakon toga izbriše.

Čak mu odmah prilikom priključenja krenem maknuti kvaćice, ali ništa...

Ako to ne želiš iz nekog čudnog razloga, onda u iTunes pod settingsima samo poisključi syncanje tih podataka, makar mislim da bi ti isključivanje tog synca bila jedna od većih gluposti u životu

Ma pokušavam to učiniti, ali ništa.

Prvo u prefrencisima sam isklučio prevent automatic sync.

Kada uključim iPhone prije nego mu ja išta odaberem on je već krenuo sa sinkroniziranjem i briše sve što je na iPhoneu.

Ja bi htio uključiti opciju merge, ali gdje je naći...
On odmah briše bez davanja mi odabira...
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:22
[b]sferenci je napisao:

[/quote]

Ova opcija treba biti uključena ako ne želiš da krene odma sync
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:25
Stain je napisao:
[b]sferenci je napisao:

U stvari, htio sam reći da mi je tu kvaćica (da sam to uključio) kako nebi krenuo automatski...
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:28
sferenci je napisao:
Prvo u prefrencisima sam isklučio prevent automatic sync

Isključio si da ti ne synca dok mu ne kažeš, prva greška - zato on sam odmah ide na posao

EDIT: Dakle, to ti JEST uključeno, no svejedno ti odmah synca?

Ne bi smjelo, valjda su ti se preferencesi oštetili... Ugasi iTunese, odi u svoj user folder - library - preferences i pronađi com.apple.iTunes.plist i odvuci ih na desktop za početak.
Ponovno pokreni iTunese da naprave nove preferencije (morati ćeš neke od postavki opet uključiti/isključiti) pa probaj s friškim prefsima, kako se ponaša...

Ne bi smjeli iTunesi automatski syncati ako to nisi sam zadao. A ako i počnu, morao bi moći prekinuti sync klikom na križić na vrhu iTunes prozora, u onom prozorčiću...
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:31
Vanjuška je napisao:
...da merga svoje podatke, kalendare i kontakte sa tvojim Macom...

Eeee, vidiš...
Pitao je on mene to kada sam ga prvi puta spojio nakon reinstalacije.
I ja sam kao zadnja budala odgovorio kako neću ništa mergati nego hoću da mi sa iPhonea prebaci na čisti Address book sve što imam.
Ali očito sam pogriješio...

Što sad?

Kako to da ispravim?

Jer mi više ne dozvoljava, odnosno ne daje mi više tu opciju.

Da li mu mogu negdje maknuti informacije o mom iPhoneu tako da me on izpočetka opet pita isto?
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:34
Provjeri u itunes jeli ti pod tabom "info" uključeno (vidi sliku)
Screen_shot_2011_02_04_at_10.png
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:34
i još :
Screen_shot_2011_02_04_at_10-86ccdbaff0210bb7fb5cb3a5420f30bf.png

Možda ti je neka od ovih opcija ukljucena?
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:35
sferenci je napisao:
Da li mu mogu negdje maknuti informacije o mom iPhoneu tako da me on izpočetka opet pita isto?

Možeš - u prefsima, pod Devices imaš backupe - kad to izbrišeš, on neće znati za tvoj telefon.

No prije nego to pobrišeš odande, prvo bih potražio mapu sa tim backupima i skopirao sadržaj na desktop, zlu ne trebalo. Tek onda original izbrisati preko iTunes prefsa... Pa probaj.
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:36
Stain je napisao:
Provjeri u itunes jeli ti pod tabom "info" uključeno

Ovo isto tako ima smisla, kao što sam i napisao u prvom svom postu - problem je što on ne dođe do tog dijela već odmah počne syncati - a kad se prekine, telefon se vjerojatno odspoji i odlogira, pa opet nemre do tog prozora
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:39
Prilikom syncanja iTunes te treba upozoriti da će promjeniti više od nekog postotka kontakata i pitati te što da napravi, a ti mu onda moraš kliknuti na dugme "Merge", a ne "Replace".

Ako te to ne pita onda će biti najbolje da odeš u Preferences... -> Advanced -> i klikneš na dugme Reset Warnings pa da te počne opet sve pitati
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:46
O Yessss!

Riješeno!

Dečki puno vam hvala!!

Eto napravio sam kako ste rekli i onda me je upitao za taj legendarni "MERGE".

Dozvolio sam mu merge i sada je to proradilo!!!

Napokon je sve na svome mjestu!

Još jednom PUNOOOO HVALAAAA!

Pozdrav,
Siniša

P.S.
Valjda ćemo se negdje već vidit i otić na piće...
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:50
Stain je napisao:
i još :

Možda ti je neka od ovih opcija ukljucena?

Nism mu mogao ništa tu odabrati jer je kretao sam od sebe, dok mu ja to odaberem, on je već napravio posao. A to da je pobrisao sve...

Hvala na pomoći, sada sve radi...
Tema zaključana.
04.02.2011 | 11:54
Bitno da radi!
Tema zaključana.
04.02.2011 | 12:04
Vanjuška je napisao:
l
No prije nego to pobrišeš odande, prvo bih potražio mapu sa tim backupima i skopirao sadržaj na desktop, zlu ne trebalo. Tek onda original izbrisati preko iTunes prefsa... Pa probaj.

Hvala na savjetu, to mi je prvo palo na pamet čak i prije prvoga vraćanja backupa da nebi slućajno nešto otišlo po zlu.

Taj sam si "Zlatni" backup iskopirao na više mjesta jer nikad neznaš sa ovim kompjuktorima..
Tema zaključana.
04.02.2011 | 12:05
Stain je napisao:
Bitno da radi!

Thanks!
Tema zaključana.
04.02.2011 | 12:26
stari kuzim te,i mene izludilo.ja i brat imamo dva iphona sp;) ajamo na isti itunes a on sve izmjesa,kontakte slike programe.vise ne spajam jebote itunes
Tema zaključana.
04.02.2011 | 12:33
dodek je napisao:
stari kuzim te,i mene izludilo.ja i brat imamo dva iphona sp;) ajamo na isti itunes a on sve izmjesa,kontakte slike programe.vise ne spajam jebote itunes

Normalno da izmješa kontakte kad ste iTunes tako rekli Morate na računalu svaki otvoriti svoj korisnički račun pa neće više miješati. Možda bi ipak bilo manje problema s nekim softwerom kad bi se prije upotrebe napravio RTFM!

Samo za digresiju, ja syncam sa svojim iTunes tri iPhonea i dva iPada i meni i ženi se nikad ništa nije pomješalo niti izbrisalo ili bilo što dogodilo što mi nismo htjeli. iTunesi rade ok vurica ako znaš s njima raditi.
Tema zaključana.
04.02.2011 | 12:40
a stari ti se kuzis,i ja kad naucim bit ce mi najbolji,a do onda je usb kabel daleko od spajanja,nasao sam sve i vratio na iphone kako si mi neki dan rekao,
Tema zaključana.
04.02.2011 | 20:42
sferenci je napisao:

P.S.
Valjda ćemo se negdje već vidit i otić na piće...

Možeš i meni platit cugu što se toga tiče...

..U biti ček! Maškare.... juniform....
OK OK, ja tebi plaćam cugu!
Tema zaključana.
05.02.2011 | 10:11
sike_ri je napisao:

OK OK, ja tebi plaćam cugu!

Može...
Tema zaključana.
05.02.2011 | 10:13
sferenci je napisao:
...jer nikad neznaš sa ovim kompjuktorima..

www.svetnauke.org/entropija-i-teorija-informacija-2

Osobine entropije kao veličine u informatici su: Neprekidnost- s obzirom da se entropija računa kao logaritam, menjanje verovatnoće menja entropiju za malu vrednost.Simetrija- entropija je ista bez obzira po redu se računa

Maksimum – Entropija je maksimalna kada su verovatnoće svih mogućih odgovora jednake.

Aditivnost – u skupu koji ima n elemenata i k podsistema u kojim ima b1,b2,….bk tako da važi b1+b2+…bn═n ukupna entropija je jednaka sumi entropija svih podstistema i individualnim entropijama podsistema

Na primer ako bacamo novčić i verovatnoća da se padne glava ili pismo je ista (1/2) onda je neizvesnost najveća i entropija je 1. Međutim ako je iz nekog razloga verovatnoća da se padne glava q a pismo p (q≠p) onda je entropija manja.

Izvori informacija
Ovo su izvori koji generišu signal – informaciju. Poruka se šalje određenim znakovima koji čine skup kojim je određen izvor S═(si). Ovakav izvor se naziva diskretan izvor. Koristeći znakove koji se nalaze u skupu S (azbuka izvora) izvor generiše poruku kojom nam saopštava stanje u kom se nalazi. Ako stalno šalje iste poruke to znači da nas obaveštava da mu se stanje ne menja i da se neće promeniti. Ako izvor generiše informacije nezavisno jedan od drugog onda je to izvor bez pamćenja ali ako pamti jedan ili više poslednje generisanih elemenata i na osnovu njih dalje generiše simbole onda je to izvor sa pamćenjem koji se još naziva Markovljev izvor.

Za izračunavanje količine informacija i entropije koriste se već pomenute formule u istom obliku s tim što se za izvor sa memorijom koristi drugačiji oblik. Na primer za Markovljev izvor k-tog reda (izvor koji pamti k poslednje generisanih elemenata) entropija se računa po formuli:
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1348)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO