Kako funkcionira Personal Hotspot u HR?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako funkcionira Personal Hotspot u HR?

13.03.2011 | 21:01
Citao sam da se u Americi personal hotspot naplacuje cca 20$ mjesecno za koristenje pa me zanima kako se to kod nasih operatera naplacuje? Sumnjam da ce ovo biti besplatno kod nas a ne bi zelio da me na kraju mjeseca srce uhvati kad dode racun

Konkretno me za VIP zanima a nigdje nisam mogao naci cjenik ili info
Tema zaključana.
13.03.2011 | 21:49
Nisam još stavio iOS 4.3 na iPhone 4 na kojem jedino i radi taj Personal HotSpot, ali ja koristim MyWi aplikaciju skinutu preko Cydie i plaćenu oko 20$.

Kad mi treba internet na uređajima koji nemaju 3G, ali imaju WiFi, pokrenem aplikaciju MyWi i ona mi pretvori iPhone u Personal HotSpot. Preko njega onda mogu surfat sa laptopom, iPadom i bilo kojim drugim uređajem koji ima WiFi.

Ne vjerujem da se inače to mora išta posebno plaćati, osim što plaćaš data promet svom operateru. Dakle, za takvo nešto moraš imati tarifu u kojoj je uključen i data promet. Meni ta opcija sasvim lijepo radi i sa Web 'n walk SIM karticom
Tema zaključana.
14.03.2011 | 12:26
Upališ ga, daš mu ime i password. Surfaš.

Nema tu neke mudrosti
Tema zaključana.
14.03.2011 | 14:29
Neke dodatne naknade? Sta nije bilo tako nesto za onaj tethering?
Tema zaključana.
14.03.2011 | 16:36
Defou kaže:
Neke dodatne naknade? Sta nije bilo tako nesto za onaj tethering?

Nije, bar ne kod nas. Imaš data paket, i kad (ako) ga potrošiš, idu dodatne naknade po tarifama.
Tema zaključana.
15.03.2011 | 21:50
Meni je tethering baš tak radio zato me i zanima razlika između te dve opcije. Ja sam surfo na lapu već 2 godine na moru prek tetheringa...
Tema zaključana.
15.03.2011 | 22:01
A ne vidim šta bi to oni dodatno trebali naplačivat ? Valjda je i njima u interesu da im trošim data promet i kaj ih briga preko čega, jel to bio iPhone ili stvar koja više ždere prometa od njega, po meni, njima još i bolje !
Tema zaključana.
16.03.2011 | 13:25
Tethering ima jednu ozbiljnu manu, po meni. To je da ako se spaja s kabelom, treba biti instaliran iTunes na kompu, a ako se spaja preko BT-a onda to i ne radi nešto dobro ukoliko je varijanta s PC-em. Inaće MAC se spaja bez problema.
Persnal HotSpot je lukavija varijanta (i opet se može kabelom, BT-om ili WI-FI-jem) jer ne traži nikakve predradnje na kompu ili nekom WI-FI opremljenom uređaju. Ovo je po meni puuno bolje, a uređaji (iPad, Ipod touch ili već nešte) se spajaju kao i na javne HotSpotove ili Wi-Fi routere. Palac gore definitivno za Apple. Potrošnja je prijenos podatakapreko 3G-a i to je normalno.
Tema zaključana.
18.03.2011 | 21:40
@Vanjuska

www.cultofmac.com/att-cracking-down-on-j...ing/87004#more-87004

Zbog ovoga pitam dali treba kakav dodatni data plan....

Edit: jos jedan clanak. Ja sam u UK trenutno i na Three mrezi pa mi je dobro dosla ova informacija...

www.electricpig.co.uk/2011/03/15/iphone-...-whos-charging-what/
Tema zaključana.
20.03.2011 | 13:33
zabac kaže:
Tethering ima jednu ozbiljnu manu, po meni. To je da ako se spaja s kabelom, treba biti instaliran iTunes na kompu, a ako se spaja preko BT-a onda to i ne radi nešto dobro...

ma buraz radi kak god. ja se jučer spojio kod frenda na PC prek BT dal mu net i tak šiba da on nije mogle vjerovat... Vjerovatno je prek hotspota puno bolje al meni je i ovo uvijek radilo ok...
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.03.2011 | 14:26
Origigi pitanje je da li se dodatno naplaćuje tethering kod nas...

na T-mobile za sad ne...

korisitim ga više od godinu dana i nikad ništa...

al bojim se da je to za sad...

sad je T-mobile krenuo sa onim Flex tarifama di za relativno male novce imaš flat rate, ali nakon određenog broja GB smanjuju brzinu na 64kbps (za sad ne rade smanjenje, ali stoji stavka u ugovoru)... tako da se mislim da će krenut i teth naplaćivat posebno..

ja ne vidim nikakvu manu u tetheringu.. osim ak ga počnu naplaćivat..
Tema zaključana.
20.03.2011 | 19:17
Ne znam jedino kako će razlikovati. Mislim da neće naplačivati jer postoji more telefona s kojima je to moguće (ne možda HotSpot), ali preko BT-a. Moj stari SE P990i je dozvolio preko BT-a spajanje kompa (doduše kilavo, ali je radio).
Tema zaključana.
30.03.2011 | 14:51
Ja ga koristim preko VIP-a i mogu reci da je super i da mi je drago što nisam kupio iPad 3G, brzo mi učitava stranice, mob mi bude u džepu spojen na ipad i surfam bez problema čak mi se ni baterija ne isprazni brzo
Tema zaključana.
30.03.2011 | 15:22
Ja sam isto VIP korisnik, i do sada sam ga često imao prilike koristiti. Meni radi super.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1192)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO