No Wi-Fi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

No Wi-Fi

• log_ty85
  • Posjetitelj
27.03.2011 | 00:05
Bok svima, evo novi sam član ovdje pa vas sve pozdravljam.

Imam iPhone 4. Prvi put koristim apple neki uređaj i moram priznat da sam oduševljen. Uskoro namjeravam uzeti i iPad.

Nažalost nedavno mi je iPhone u kupaonici pao u vodu. Bio je oko 10 sekundi unutra i kad sam ga izvadio, jednostavno je crknuo kompletno. Odmah sam uzeo fen i osušio ga koliko toliko međutim iPhone nije davao znakove života.

Ujutro idući dan, nakon što sam kompletno mislio da je priča gotova što se tiče iPhone-a, on je jednostavno proradio. Pojavio mi se ekran da ga aktiviram preko iTunes-a, spojio sam ga, napravio kompletan reset i još uvijek ne mogu vjerovat da sad ponovo sve radi kao i prije. Isto tako sam se odvažio i otvorio zadnju stranu prema uputama iz videa sa youtuba i maknuo bateriju i ono par kapljica što je bilo, pažljivo obrisao i sve ponovo sastavio i stvarno evo sad iPhone normalno radi.

Međutim nemam više Wi-Fi. Sada kad sam napravio prije par dana reset, imam na iPhonu verziju 4.3. Čitao sam nešto na netu i radio sam bar 10 puta network reset, pa onda gasio, palio itd. međutim ništa od toga.

E sad, činjenica je da on ipak bio u vodi, ali nekako si sve mislim da nije to povezano s ovom verzijom 4.3. Jer ne mogu vjerovati da sve funkcionira savršeno već danima kao i prije, sve apsolutno radi, samo taj Wi-Fi ne. Ne znam jer moguće da ga je voda uništila ili fen ili što god?

Ne znam što da radim. Bit ću zahvalan ako ostane i ovako jer na kraju krajeva nisam očekivao uopće da će iPhone sam od sebe na kraju proraditi pa ajde barem nešto. Pa ako i ne bude Wi-Fi, a što mogu.

Tako da trebam pomoć. Imate li kakav savjet?

Uzmite u obzir da ja nisam neki lik koji se kuži u te stvari, resetiranje, ovo, ono, ja znam korak po korak slijediti upute i to je to. Blentav sam za bilo kakvo jailbreakanje i nekakvo resetiranje i proučavanje, dakle treba mi se vrlo jednostavno objasniti ako je išta moguće napraviti, kako da to napravim?

Hvala na čitanju, ako će se nekom uopće dati čitati ovako dugačak tekst i hvala na odgovorima.

pozz svima...
Tema zaključana.
27.03.2011 | 00:21
vrlo vjerojatno da je wifi čip nastadao od vode..
ja bih ti preporučio da opet rastaviš iphone i da ga staviš u zdjelu riže i tako ostaviš 24 sata kako bi povukao svu onu sitnu vlagu koja je još ostala u njemu.
možda tako riješiš i ovaj problem.
Tema zaključana.
27.03.2011 | 00:38
Jedna zena je oprala svoj iPhone 3GS u ves masini rekao sam joj da ga ugasi odmah stavi u zdjelu rize. nakon par dana sam ga uzeo. otvorio. ocistio cetkicom za zube i alkoholom i sve radi osim ekrana kojemu svaka druga linija ne radi. 15£ kosta novi na ebayu.

Ja smatram da ce wi-fi proradit. da se nije dovoljno osusilo jos. Isto preporucam otvaranje i ciscenje ploce sa alkoholom i cetkicom jer oksidiraju kontakti na konektorima.
Tema zaključana.
  • log_ty85
  • Posjetitelj
27.03.2011 | 00:51
ok, predlažete dakle otvaranje ponovo, da stavim u rižu i nakon toga da očistim onaj dio s alkoholom koji sam i prije brisao kad izvadim bateriju?

Jer nisam vadio one sve crne pločice, samo sam maknuo zadnju masku, maknuo bateriju i to je to. Znači da kad maknem bateriju, umočim četkicu u alkohol i s time prijeđem preko toga svega? Koliko dugo se to treba sušiti onda? A gdje se nalazi taj čip za wi-fi?

A da li je moguće da je to možda zbog ove verzije 4.3?
Tema zaključana.
27.03.2011 | 00:56
iFixit.com ima detaljne upute. Predlazem da rastavis sve i dobro pregledas po plocici dali negdje ima oksidacije i to onda sa cetkicom....
Tema zaključana.
27.03.2011 | 03:59
log_ty85 kaže:
A da li je moguće da je to možda zbog ove verzije 4.3?

ne

i da, u riži ga pusti obavezno 24 sata.
Tema zaključana.
27.03.2011 | 09:48
Budi oprezn i s alkoholom, jer u apoteci mislim da ne možeš kupiti čist, već razrijeđeni (doduše s destiliranom vodom, ali razrjeđeni). Bolje ti je kupiti neko sredstvo za čišćenje objektiva. Obično je to etanol koji ne ostavlja tragove kad ishlapi.
Bateriju OBAVEZNO izvadi i odspoji.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1169)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO