Upomoć Eror 1105
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Upomoć Eror 1105

22.05.2011 | 14:25
Spojila sam iphone na komp, pokrenuo je update i sad taj eror 1105. Ne mogu ništa s telefonom ((

Može li mi tko pomoći? Please...

Samo da nadodam da se radi o iphone 3G S modelu, koji je jailbraikan i unlockan :-/
Tema zaključana.
22.05.2011 | 17:44
S obzirom da ti je bitan unlock, nikako ne smiješ raditi Update ili Restore preko iTunesa! S obzirom da ti se javila greška 1105 prilikom tog procesa pretpostavljam da ti je unlockan korištenjem iPad modem firmwarea 6.15. i zbog toga ti je iPhone ostao u DFU modeu, tj. crni ekran?

U svakom slučaju da bi ga sada vratila među žive i pored toga sačuvala modem firmware (baseband) moraš prvo skinuti Sn0wbreeze 2.7.3 OVDJE,

zatim iOS 4.3.3 za 3GS OVDJE

Pokrenuti Sn0wbreeze i onda prvo klikni na dugme ok, a nakon toga i na Close Credits. Zatim klikni na plavo dugme sa strelicom. kad te pojavi sivo polje sa tekstom "Drag an IPSW into me!" u njega učitati skinutu IPSW datoteku tako da ju povučeš na Sn0wbreeze ili klikneš na Browse dugme.

Kad ujčitaš IPSW datoteku, na pitanje "Is your iPhone 3GS an old or new bootrom?" odgovori klikom na dugme "New-bootrom/I don't know", zatim klikni na plavo dugme sa bijelom strelicom za dalje.

Zatim klikni na opciju "Simple mode", koja će ti sačuvati baseband, a ujedno instalirati Cydiu i jalibreakati IPSW datoteku. Kad se pored te opcije pojavi zelena kvačica onda klikni na plavo dugme s bjelom strelicom za dalje.

Na pitanje "Do you want to activate your iPhone?" Sa "Da" ili "Yes" odgovori ako nemaš SIM karticu operatera na kojeg je iPhone bio zakljčan, a ako imaš onda odgovori sa "Ne" tj. "No". Ako nisi sigurna klikni na dugme sa "Da" tj. "Yes". Nakon toga će Snowbreeze napraviti novu IPSW datoteku u čijem će imenu biti i riječ "Custom".

Dalje, možeš pratiti upute kako staviti iPhone u DFU mode ili ne moraš ako ti iTunesi ionako nakon spajanja kažu da se mora napraviti Restore. Sada ti još ostaje da držeći tipku SHIFT na tastaturi u isto vrijeme klikneš na dugme Restore u iTunesima i onda odabereš onu upravo napravljenu custom IPSW datoteku i sačekaš da ti iTunesi instaliraju novi iOS i jailbrejkaju iPhone.

Kad se sve to napravi, a trebalo bi ovaj puta bez greške, onda pokreni Cydiu i u njoj instaliraj najnoviji ultras0w za unlock i to je to. Sretno!
Tema zaključana.
22.05.2011 | 19:46
Uh...idem početi, pa ćemo vidjeti dalje :-D

Svejedno PUNO HVALA na iscrpnom odgovoru i objašnjenjima :-*

I da zaboravim na datoteke u mobu?!
Tema zaključana.
22.05.2011 | 20:39
Ovaj sistem u potpunosti briše sadržaj na iPhoneu i nakon instalacije custom iOS-a preko iTunesa iPhone je čist ko kad je kupljen.

Ipak, ako si prije ovog događaja radila sinkroniziranje iPhonea sa iTunesima, onda definitivno još uvijek imaš backup, pa kad iTunesi završe sa instalacijom iOS-a, iTunes će te pitati da li iPhone želiš prijaviti kao novi uređaj ili pak napraviti restore (vraćanje) backupa. Naravno, ako želiš da ti se sve vrati nazad odabrat ćeš restore s time što će ti iTunes sami predložiti naj riškiji backup.

Naravno, moram napomenuti da sve što je rađeno nakon zadnjeg sinkroniziranja neće se vratiti, a neće se vraiti niti aplikacije instalirane preko Cydie te ćeš ih morati ponovo instalirati jednu po jednu. Za ubuduće ako želiš da napraviš backup aplikacija instaliranih preko Cydie i njihovog sadržaja, onda svakako preporučam nabavku xBackup aplikacije koja na Cydia košta oko 1,50$. Sretno!
Tema zaključana.
24.05.2011 | 09:23
Sank moram ti zahvaliti!!! Sve je kako treba i radi bez problema
Palac gore!
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1180)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO