vremenski odmak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

vremenski odmak

11.06.2011 | 15:07
Dugo nisam trebao help, pa došlo vrijeme da vas zamolim za jedan:

Ovako: trenutno koristim iphone 3G sim free sa tele2 postpaid (ugovornom) sim karticom. U utorak dobijam iPhone 4 sim free i trebam ga aktivirat sa micro sim karticom Bio sam u Tele2 centru i oni su mi rekli da će ih dobiti slijedeći tjedan. Ja je dođem pokupiti u centar, oni je programiraju s mojim brojem i kroz nekoliko sati ona postaje aktivna a stara sim neaktivna.

E sad, pitanje glasi: mogu li ja preko itunesa odraditi aktivaciju novog iphonea sa novom microsim karticom bez da je ona ustvari još aktivna? Ja sam mislio, odmah nakon što odem po microsim, napraviti aktivaciju. Hvala
Tema zaključana.
11.06.2011 | 16:12
S obzirom da se radi o legalno otključanom iPhoneu mislim da bi ti se trebao aktivirati sa bilo kojom Micro SIM karticom, pa čak i neaktiviranom.
Tema zaključana.
11.06.2011 | 17:36
upravo sam dobio potvrdu da neće reagirati na neaktivnu microsim. Tako da ću je ja pokupiti u Tele2 centru ujutro, a popodne ćemo aktivirati ajfon, pošto mi je lik u blizini

Hvala
Tema zaključana.
12.06.2011 | 12:34
I kako je prošlo? Jesi li možda ipak probao aktivirati iPhone odmah premda možda SIM kartica još nije bila aktivirana? Bilo bi zgodno znati.
Tema zaključana.
15.06.2011 | 02:57
Nećete vjerovat, tip došao do Poreča, stavi u iphone 4 simpa karticu (rezanu na microsim) - radi, stavi t-mobile - radi, stavi vip - radi, stavim tele2 microsim (kupljen u tele2 trgovini) - ne radi, izrežemo klasičnu tele2 na microsim - ne radi. Odemo u tele2 centar i probamo još 3 microsim kartice - ne radi. Telefon prepoznaje da je kartica u njemu i javlja da umetnemo drugu. Znači, iphone tvornički unlockan sa svim mrežama radi, sa tele2 neće. Pa ja ću poludit. Šta da napravim?
Tema zaključana.
15.06.2011 | 03:00
I tomato je probao - i radi. Samo na tele2 neće. I sad dolazimo do najvećeg paradoksa: tele2 prodaje microsim koje su isključivo za iphone 4, nema iphone u ponudi i ne mogu njima aktivirat, očito, tvornički otključani iphone.

Ko je tu lud?
Tema zaključana.
15.06.2011 | 08:53
Pa u T-COM centru su meni dva puta aktivirali telefon sa SIM karticom koju je djelatnik iz ladice izvadio i nije bila aktivna. Aktivirala se nakon par sati. Problem je u Tele2 mreži. Ja sam shvatio da bez obzira što je telefon otključan, treba i Apple podržati mrežu. Ili sam u krivu?
Tema zaključana.
15.06.2011 | 10:07
Nisi u krivu al to mi baš ne pomaže. Javio sam tipu da proba resetirati network settings pa nek ubaci karticu opet. Ako neko ima još kakvu konstruktivnu ideju, bio bih zahvalan
Tema zaključana.
15.06.2011 | 10:11
Ja koristim iPhone 4 i iPhone 3G na Tele2 bez ikakvih problema.

Oba moba su JB i unlockana sa UltraSn0w.

Znam da ti ova info nece pomoci da rijesis svoj problem, ali vjeruj da iPhone radi na Tele2 mrezi.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1191)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO