Retina ready :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Retina ready :)

21.11.2012 | 14:55
Tko nije još primjetio, Jabučnjak logo je od sada retina-ready Uskoro će i ostalo...
Tema zaključana.
21.11.2012 | 15:32
Jeeeee, a kako nam to koristi?
Tema zaključana.
21.11.2012 | 15:50
Ja sam primjetio, odlicna stvar....
Tema zaključana.
21.11.2012 | 15:53
Evo ovako!

Razlika.png
Tema zaključana.
21.11.2012 | 15:55
Jel ima iPhone 5 retina display?
Tema zaključana.
21.11.2012 | 16:12
Jeeeee, a ja mislio da mi se vid popravio. LOL
Tema zaključana.
21.11.2012 | 16:33
smayoo kaže:
Jel ima iPhone 5 retina display?

Koliko znam ima.
Tema zaključana.
21.11.2012 | 16:46
Smayoo iPhone 4G, 4S i 5 imaju Retina display...
Tema zaključana.
21.11.2012 | 16:54
možda Smayoo i dalje ne vidi razliku?
Tema zaključana.
21.11.2012 | 21:39
Gornji je mutan a donji nije. To je to?
Tema zaključana.
21.11.2012 | 21:44
Točno. Pitao sam to jer - ne vidim razliku.
Tema zaključana.
21.11.2012 | 22:30
smayoo kaže:

Trebao bi je vidjeti jer je jako primjetna. Ako ne, možda je stvarno vrijeme za naočale.
Tema zaključana.
21.11.2012 | 22:59
584x140 je retina? Kaj je ovo smayoo radio?
Tema zaključana.
21.11.2012 | 23:06
smayoo kaže:

Mislim da ti je ipak vrijeme da posjetiš okulista.
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
21.11.2012 | 23:43
Prvi put skuzih retinu na rMBP
Tema zaključana.
22.11.2012 | 09:57
Riba kaže:
smayoo kaže:

Trebao bi je vidjeti jer je jako primjetna. Ako ne, možda je stvarno vrijeme za naočale.

Na ekranu MBP (5,1 iz 2008, defintivno nije retina) vidim razliku, naravno. Iako, zaključujem da je to zato što si nešto namjerno napravio s tim sličicama da se razlika vidi.

Ali na ekranu iPhonea 5 - ne vidim. Jabučice su posve iste.

A kod okulista nemam što raditi ako sitna slova čitam i dalje bez muke, škiljenja i sl.
Tema zaključana.
22.11.2012 | 10:46
Možda se i ne vidi na iPhone,sad ga nemam kod sebe ali zato na air 13" je razlika ko nebo i zemlja,ako i doma nebuš vidio,onda ti je stvarno vrijeme za naočale.
Tema zaključana.
22.11.2012 | 11:18
smayoo kaže:
Riba kaže:
smayoo kaže:

Na ekranu MBP (5,1 iz 2008, defintivno nije retina) vidim razliku, naravno. Iako, zaključujem da je to zato što si nešto namjerno napravio s tim sličicama da se razlika vidi.

Umm, na "starim" ekranima ne bi trebalo biti baš nikakve razlike. Možda je iPhone ekran pre malen da bi se primjetilo.
Tema zaključana.
22.11.2012 | 13:29
Sad nisam u uredu ali kad dođem fotkam ekran od mbp
Tema zaključana.
22.11.2012 | 14:41
Vidi se i na iPhone kad se malo razvuče ekran

http://s1117.beta.photobucket.com/user/cokycari/media/IMG_0698.png.html?sort=3&o=0
Tema zaključana.
22.11.2012 | 15:05
smayoo kaže:
Sad nisam u uredu ali kad dođem fotkam ekran od mbp

Evo:

https://www.dropbox.com/s/8sywxccmbjzz1zu/fotografija.JPG
Tema zaključana.
22.11.2012 | 15:07
Dakle, na monitoru od MBP late 2008 je gornja jabučica "mutna", a donja nije. Na iPhoneu 5 mi obje izgledaju jednako.
Tema zaključana.
22.11.2012 | 15:08
Čuj Smayoo, ne znam što radiš u životu i čim se baviš, ali da si kod mene u firmi trebao bi birati ili naočale ili otkaz

image.png
Tema zaključana.
22.11.2012 | 15:14
smayoo kaže:
Dakle, na monitoru od MBP late 2008 je gornja jabučica "mutna", a donja nije. Na iPhoneu 5 mi obje izgledaju jednako.

Ugh. Slika koju sma ostavio su dva screenshota, to mora uvijek izgledati isto na svakom mjestu it's a f'n bitmap. Na gornjem je primjer kako originalni logo izgleda na retina displayu prije promjene a donji nakon promjene (iako je donji još oštriji nego na screenshotu).
Tema zaključana.
22.11.2012 | 15:23
@Riba:
Kao što si i naveo, pošto je riječ o bmpu, došli smo do rješenja 'problema' koji se već razvlači mjesecima
1. Smayoo je slijep
2. Smayoo laže

Moli se Smayoo da odabere broj ispred točnog odgovora (ukoliko vidi razliku između 1 i 2)
Tema zaključana.
22.11.2012 | 16:56
Papittovenga, ajde baci oko na fotku koju sam postavio na dropbox pa objasni kako se to razlika vidi na non-retina displayu?

Dalje, screenshot s iphonea koji si postavio tu par postova iznad - također vidim razliku na svom MBP, non-retina.

I dalje na svom iPhoneu tu istu razliku ne vidim. Čak ni kad namjerno tražim da je vidim - ne vidim je. Vidim je tek kad napravim zoom-in toliko da se samo vide dvije jabuke na cijelom ekranu od iphonea. A i tada - manje izraženo nego tu na MBP.

S obzirom da ne lažem (svjestan sam da se šališ, ali da nije tako, uvrijedio bih se na ovo), onda sam valjda slijep. Ali to sam već i prije rekao. Idući korak je da odeš sa mnom oftalmologu pa *NJEMU* objasniš da sam slijep zato što ne vidim razliku između 2 jabučice iako čitam i najsitnija slova na onoj testnoj ploči. Pa se vas dvojica dogovorite kakve mi to naočale trebaju.

Moj je stav ipak da ste vi svi koji ste popušili tu "retina" foru, ili sami sebe uvjerili da vidite neku razliku, ili sad ne smijete priznati da je nema pa ćete do smrti sve druge uvjeravati da se vidi...
Tema zaključana.
22.11.2012 | 17:23
Hola Smayoo,

Neću se dozvoliti uvući u polemiku, ali koliko se sječam, ispravi me ukoliko griješim, ono na što sam se ja 'zakačio' je tvoja izjava od ranije (neki drugi post) da se ne vidi razlika između retina i non-retina displaya, a ne razlika u prikazu na non-retina displayu?
Još jednom, ukoliko sam pogriješio, ili pogrešno protumačio, primi moju iskrenu ispriku.

Pravo na tvoj stav da mo pupušili retina foru, rađe ću previsti da sam, kao jedan od mnogih, popušio tu foru ću braniti do smrti. Ali stav (subjektivno mišljenje) i činjenično stanje (objektivni i egzaktni tehnički podaci) je nešto potpuno različito

P.S.
i da..... drago mi je razgovarati s ljudima poput tebe koji su dovoljno intelignetni da kuže i separiraju ozbiljan razgovor i zajebanciju unutar ozbiljnog razgovora. Šteta što smo u manjini
Tema zaključana.
22.11.2012 | 19:11

Ja sam ranije bio rekao da ne vidim po čemu je to neka slika bolja na retina ekranu, u odnosu na istu sliku na non-retina ekranu. I zaista to ne vidim.

Ovo je, pak, još jedan korak složenija priča: netko je stavio retina i non-retina sličicu i ja sad vidim razliku između te dvije sličice na non-retina ekranu, ali je ne vidim na (tzv.) retina ekranu. Naglašavam da ja samo vidim razliku, ali čak se ne bi usudio kladiti da znam koja je od te dvije sličice (kobajagi) retina, a koja (kobajagi) nije.

A Riba tvrdi da se na (kobajagi) non-retina ekranu razlika ne bi smjela vidjeti. Go, figure...
Tema zaključana.
23.11.2012 | 12:09
Tema zaključana.
23.11.2012 | 12:26
Na ovom se vidi razlika na iphoneu, a kad dođem doma, reći ću ti što je s običnim macom
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (525)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO