Mlade snage i lektorica na Jabučnjaku! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mlade snage i lektorica na Jabučnjaku! :)

• dpasaric
  • Posjetitelj
09.02.2018 | 03:23
Jabučnjak je ugodan i zelen voćnjak, ali godine čine svoje, ponekad treba stabla malo urediti, prekopati zemlju, skratiti travu...

U tom duhu, u zadnjih par mjeseci, proširili smo Uredništvo novim-starim snagama; njih ne treba posebno predstavljati jer ih znamo godinama kao vjerne i produktivne korisnike Jabučnjaka, to su: Stefan Španiček (Stefanjos), Luka Manestar (Rusty) i Dalibor Klobučar (Kloba). Od sada su i oni vrijedni autori koji će pokrivati teme koje "stara garda" ne stiže pratiti, ali i neke potpuno nove - i time širiti područje koje pokrivamo u nadi da će naša jabučasta zajednica tako učiti još više i još bolje se međusobno pomagati!

Ali to nije sve! Ipak imamo i nekoga koga treba posebno predstaviti - i preporučiti! Mi u Uredništvu se ne šalimo, stvar dižemo još razinu više tako što od sada u timu imamo i pravu profesionalnu lektoricu!

Iako se na Jabučnjaku uvijek pazilo na pismenost i što višu razinu kvalitete tekstova, nikada nismo članke profesionalno lektorirali. Svi ovdje smo entuzijasti, volontiramo i radimo "za gušt", a ono malo novca što Udruga darovitih informatičara uspije prikupiti, utroši se na najam servera.

Naša nova lektorica je Isidora Vujošević, magistra kroatistike, vedra i duhovita , a i spremna na volontiranje kada je dobar projekt u pitanju. Danas to nije lako sresti, a naš način da joj zahvalimo će biti preporuka - kada nekome zatrebaju takve usluge profesionalno, ona ih radi kvalitetno i prilično povoljno. Ovo je njena stranica (www.lektoriranje.org) i sjetite se nje kada god nekome treba SEO optimiziran tekst, dobar PR copywriting i naravno - kvalitetna lektura; od maturalnog rada do doktorske disertacije, od oglasa za novine do uputa za korištenje za aplikaciju koju upravo mislite lansirati na tržište, Isidora hendla sve!

Ona možda nije geeketta luda za računalima, tehnologija joj je tek alat, tako da ne znam koliko ćemo je viđati u forumu, ali vrijedi znati da je ovdje i da će rado pomoći ako može. Tko zna, možda je i mi naučimo ponečem, pogotovo u vezi alata vezanih za obradu teksta i njihovim Macintosh posebnostima, ali i u smislu računalne terminologije i žargona, što je uvijek izazovna zona za svakog jezikoslovca!

Isidora, dobro nam došla!

www.jabucnjak.hr/o-nama.html
Tema zaključana.
09.02.2018 | 08:14
Tako sam sad predstavljena da nemam više što reći.

U svakom slučaju, dolazit ću na forum, a sigurna sam da ću ovdje mnogo naučiti.

Veliki pozdrav svima i nemojte se ustručavati pitati ako imate kakvu jezičnu nedoumicu! Informatika i tehnologija općenito razvijaju se većinom izvan Hrvatske stoga nam svi termini dolaze u stranom obliku i smatram da smo mi lektori dobro pomoćno sredstvo (i) u ovom području, tako da - tu sam!
Tema zaključana.
09.02.2018 | 08:26
Čestitke novim članovima uredništva.

A uvođenje lektorice je hvale vrijedan potez u društvu u kojem i 'mainstream mediji', uključujući tu i nacionalne televizije, svesrdno 'propagiraju' nepismenost i krivo naglašavanje kod izgovora.
Tema zaključana.
09.02.2018 | 08:57
Prvo pitanje za lektoricu!
Piše li se
DOBRO NAM DOŠLAAAAA!!
ili
DOBRODOŠLAAAAAA NAM!
?

Dečkima tek formalna dobrodošlica u ekipu jer smo s njima interno to već prošli, a već smo vidjeli i prve članke.
Tema zaključana.
09.02.2018 | 09:13
Zato smo mi tu da doprinesemo sveopćem napretku Hrvatske i okoline.
Tema zaključana.
09.02.2018 | 09:14
Došla nam dobro! LOL.

Hvala, hvala.
Tema zaključana.
09.02.2018 | 15:45
Wow, super! Pa, došla na dobro . Sada ću morati zaista paziti što i kako pišem. Moj ENG/HR tekstovi više neće moći tek tako prolaziti.
Tema zaključana.
09.02.2018 | 16:09
Dobro došla!
Sad budu još i ocjene padale.
Tema zaključana.
  • Mate22
  • Posjetitelj
09.02.2018 | 17:48
Ja ču onda sigurno dobit čistu 1 sigurno sam več štogod pogrišija i u ovoj rečenici
Tema zaključana.
09.02.2018 | 18:58
Za tvoje pogreške ni ne treba profesionalna lektorica. Vi Dalmatinci ste hrvatski Francuzi. Odbijate priznati da postoji hrvatski književni jezik.
Tema zaključana.
09.02.2018 | 20:29
Pozdrav, dobrodošlica i s moje strane Sreća da ćeš lektirati tamo gdje ja ne pišem , mada osobno mislim da u novostima i člancima na forumu, koje češ lektirati, postoji puno veći stupanj pismenosti od elektroničkih mainstream medija
Tema zaključana.
10.02.2018 | 10:32
Evo da se i ja javim! Da se ovako javno zahvalim na uključenje u jabučnjak zajednicu, an malo veći nivo. Vjerujem da će lektorica samnom imati problema, tako da se pripremi na loše napisane tekstove

Šalu na stranu, tekstovi su u planu, no na niskoj razini ovih dana zbog završavanja fakultetskih obveza. Tako da se obznani zašto nema inputa od mene!

Također želim dobrodošlicu i lektorici, Rustyu i Klobi.
Tema zaključana.
10.02.2018 | 11:01
Aj, onda ću i ja.
Također se zahvaljujem uredništvu na pruženoj prilici da pišem o stvarima koje pratim i volim.
Stefanjosu zahvala na dobrodošlici, koju mu - kao i rustyu i Isidori, od srca uzvraćam.
Nadam se da ćemo doprinjeti jačanju zanimljivosti i kvalitete već jako kvalitetne stranice.
Tema zaključana.
10.02.2018 | 11:51
Dobro dosla
Tema zaključana.
10.02.2018 | 14:46
Također čestitke novim članovima uredništva i dobrodošlica lektorici.
Tema zaključana.
11.02.2018 | 08:09
Čestitke dečkima i dobro došla, lektorice!

Vjerujem da će jedna od prvih prilika lektoriranja biti recenzija HomePod-a.
Tema zaključana.
11.02.2018 | 12:23
@cariblanco Ne brini se, dosad sam ovdje naišla samo na pristojnu pismenost!

@stefanjos Uglavnom radim sa studentima i moram priznati da iz njihovih tekstova vidim dobre temelje u akademskoj zajednici, tako da sumnjam u te "potencijalne probleme s tobom", LOL.

@saint, @Soffoklo Hvala!

@Zdravac Jedva čekam...
Tema zaključana.
11.02.2018 | 12:30
Opa, sad tek vidim i druge komentare, baš ste me obasuli dobrodošlicom.

Dakle, @rusty, ničeg se ne boj! Prema neovisnom istraživanju, samo 22 % njih me se boji, ostali znaju da ne grizem.

@zabac Zato sam i pobjegla što dalje od prosvjete da se ne moram s tim bakćati, haha.

@Mate22 Pa, ako uzmemo u obzir da je čakavsko narječje jezik za sebe, onda u tom jeziku i nisi puno pogriješio!

@smayoo Ali zato znaju pjevati!
Tema zaključana.
11.02.2018 | 15:06
Istina! Mraq pjevaju, svaka im čast!
Tema zaključana.
  • Mate22
  • Posjetitelj
11.02.2018 | 16:44
Svi pjevajuuu... jaAaa ne čujem
Nikome se ne radujem
Samo tebe očekujem
Tema zaključana.
11.02.2018 | 19:53
Mate22 Mišo Kovač.

Mate22 kaže:
Svi pjevajuuu... jaAaa ne čujem
Nikome se ne radujem
Samo tebe očekujem
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1137)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO