"Karma" u forumu - palac gore ili dole?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

"Karma" u forumu - palac gore ili dole?

31.05.2025 | 09:01
Mogu se takve političke teme i zaključati ali nema smisla brisati ih, šteta truda uloženog u sve analize i objašnjenja. A ako se većini to ne sviđa, nema više novih političkih tema i ove stare se zaključaju za nove komentare.
Tema zaključana.
31.05.2025 | 09:56
Ne treba nikakva posebna anketa, imamo svi vidljivu statistiku čitanosti po svakoj od tema. Očito je da su upravo te kontroverzne teme - i najčitanije, i najaktivnije. Ako mene pitate, te su teme i indikator koliko smo stvarno kadri održavati komunikaciju na kulturnoj i civiliziranoj razini, a koliko tek volimo o sebi tako misliti.

Realno, ako blokiramo takve teme, aktivnost na Jabučnjaku će opasti za 90%. Ja se, kao moderator, možda i ne bih trebao buniti zbog toga, ali, realno, da nismo internetski forum, nego kvartovski kafić, tko bi od vas dolazio na kavu u kafić gdje vam zabranjuju pričati o određenim temama?
Tema zaključana.
04.06.2025 | 09:52
Šta je ovo! Davore! Je si li ti normalan! Skinuo karmu! Vrati je odmah! Ne interesiraju me nikakve polemike i gluposti!

Edit: Koje sranje! Jebi se! Vraćaj Karmu!

Edit: Čuli Ankete, de ne serite, pa karma je najbolja anketa! Šta se imamo dopisivat, vrati karmu i gotovo!!!

Edit: Imam li ja pravo tužit Davora, ako sad kad Riba vrati moju karmu, ona bude nulirana?
Tema zaključana.
04.06.2025 | 12:57
tino1 kaže:
Šta je ovo! Davore! Je si li ti normalan! Skinuo karmu! Vrati je odmah! Ne interesiraju me nikakve polemike i gluposti!

Samo se tebe čekalo
Tema zaključana.
04.06.2025 | 13:15
dpasaric kaže:
Ideja s karmom je bila da potpuno novi korisnici, ali i oni koji rijetko svraćaju na forum, iz tog pokazatelja mogu saznati koliko je korisnik koji im je ponudio rješenje nekog problema suvisao, koliko ima dobru reputaciju i koliko se može pouzdati da je njegov savjet koristan. Tako se trebalo razlikovati one koji pomažu od onih koji su tek forumski trolovi ili neiskusni hvalisavci koji se prave važni, a savjeti su im površni ili čak potpuno krivi.

No, od kada su mnogi ovdje počeli gurati non-Apple teme u forumu, a pogotovo kada se otišlo u zonu politike, sustav s karmom se pretvorio u način kažnjavanja političkih neistomišljenika. Kako je opća ideja bila da ne želimo "pulitiku u ovu butigu", cijela ta situacija nije bila planirana. Ipak, tolerirali smo mnogo toga jer su korisnici to tražili, pa "ajde, pustimo da ljudi pišu ako ih to veseli".

Na kraju se pitanje karme na forumu pretvorilo u otvoreno prepucavanje i tabore. Ono što je prelilo čašu su situacije koje su čisto huligansko (da ne kažem nešto ružnije) ponašanje u kojem se korisnicima koji su nekome "stali na žulj" skidala karma bez ikakvog kriterija, potpuno "brijanje na suho" - čisto jer je netko nekome antipatičan. To je rušilo cijelu ideju tog sustava i pokazatelj karme je postao besmislen.

Možda se jednom vrati ako se forum ikada očisti od političkih tema, pa nestane te "zle krvi" koja je trovala odnose. Da ponovim ono što piše kod registracije na Jabučnjak:

"Jabučnjak je zamišljen kao ugodno mjesto razmjene informacija, savjeta i ideja o svim temama vezanim za Apple tehnologije."

Jao sranja! Vrati karmu! Odakle ti ideja da nas odgajaš? Nikome karma nije smetala. A nije nas karma razjedinila nego stajališta u temama. A prepucavanje ćeš spriječiti ako Dudek22 zaprijetiš da ćeš ih isključiti s foruma je s dva nika trolaju (prvenstveo po mojoj karemi). Tako da UKLJUČI karmu! I gotovo!
Tema zaključana.
04.06.2025 | 13:20
@Gjuro

Nisam ni skonto. Da je tako bezobrazan?

@Davore

još nisi uključijo Karmu!!!!
Tema zaključana.
04.06.2025 | 14:37
Netko jutros nije popio terapiju
Tema zaključana.
04.06.2025 | 15:17
Bertone kaže:

S terapijom ili bez, najviše truda je uloženo u davanje karme Tinu. Ja ga potpuno razumijem
Tema zaključana.
04.06.2025 | 17:26
Bertone kaže:

Da šta! Davore popi terapiju, fino ti čovjek kaže! I, normalno, vrati karmu!
Tema zaključana.
04.06.2025 | 18:38
Ja bih Tinu poželio sretan rođendan sa uspješnicom Kamakamakamakamakamakamilijon

i da mu se sve želje ostvare! Sretan ti rođendan tino1!!11!!!
Tema zaključana.
04.06.2025 | 20:32
Yonkis kaže:
Ja bih Tinu poželio sretan rođendan sa uspješnicom Kamakamakamakamakamakamilijon

i da mu se sve želje ostvare! Sretan ti rođendan tino1!!11!!!

Hvala. Super Musika.
Tema zaključana.
05.06.2025 | 08:49
tino1 kaže:
dpasaric kaže:
Ideja s karmom je bila da potpuno novi korisnici, ali i oni koji rijetko svraćaju na forum, iz tog pokazatelja mogu saznati koliko je korisnik koji im je ponudio rješenje nekog problema suvisao, koliko ima dobru reputaciju i koliko se može pouzdati da je njegov savjet koristan. Tako se trebalo razlikovati one koji pomažu od onih koji su tek forumski trolovi ili neiskusni hvalisavci koji se prave važni, a savjeti su im površni ili čak potpuno krivi.

No, od kada su mnogi ovdje počeli gurati non-Apple teme u forumu, a pogotovo kada se otišlo u zonu politike, sustav s karmom se pretvorio u način kažnjavanja političkih neistomišljenika. Kako je opća ideja bila da ne želimo "pulitiku u ovu butigu", cijela ta situacija nije bila planirana. Ipak, tolerirali smo mnogo toga jer su korisnici to tražili, pa "ajde, pustimo da ljudi pišu ako ih to veseli".

Na kraju se pitanje karme na forumu pretvorilo u otvoreno prepucavanje i tabore. Ono što je prelilo čašu su situacije koje su čisto huligansko (da ne kažem nešto ružnije) ponašanje u kojem se korisnicima koji su nekome "stali na žulj" skidala karma bez ikakvog kriterija, potpuno "brijanje na suho" - čisto jer je netko nekome antipatičan. To je rušilo cijelu ideju tog sustava i pokazatelj karme je postao besmislen.

Možda se jednom vrati ako se forum ikada očisti od političkih tema, pa nestane te "zle krvi" koja je trovala odnose. Da ponovim ono što piše kod registracije na Jabučnjak:

"Jabučnjak je zamišljen kao ugodno mjesto razmjene informacija, savjeta i ideja o svim temama vezanim za Apple tehnologije."

Jao sranja! Vrati karmu! Odakle ti ideja da nas odgajaš? Nikome karma nije smetala. A nije nas karma razjedinila nego stajališta u temama. A prepucavanje ćeš spriječiti ako Dudek22 zaprijetiš da ćeš ih isključiti s foruma je s dva nika trolaju (prvenstveo po mojoj karemi). Tako da UKLJUČI karmu! I gotovo!

Dovoljno sam blagoslovljen u životu da poznam Tina i znam kako je ovaj njegov citat mogao izgledati uživo.

A kako nema karme, onda bi sada mogli realizirati onaj ljetni iParty koji stalno "evo ove ćemo godine"
Tema zaključana.
05.06.2025 | 12:25
Bilježim se za ljetni iParty i predlažem da kao kriterij za prisustvo na partyju uvedemo minimalnu karmu koju član mora imati.
Tema zaključana.
05.06.2025 | 14:24
smayoo kaže:
Bilježim se za ljetni iParty i predlažem da kao kriterij za prisustvo na partyju uvedemo minimalnu karmu koju član mora imati.

Bilježim se za ljetni iParty i podržavam prijedlog gospodina/druga Smayoo u potpunosti.
Pogotovo se čudom čudim da nije uključio karmu!!!
Tema zaključana.
05.06.2025 | 14:31
Ja bih pocetak srpnja ili kraj kolovoza jer sam onda vrlo izgledno u Rijeci.

Sto se karme tice, plava koverta bi mogla pomoci!
Tema zaključana.
05.06.2025 | 15:10
Riba kaže:
Ja bih pocetak srpnja ili kraj kolovoza jer sam onda vrlo izgledno u Rijeci.

Sto se karme tice, plava koverta bi mogla pomoci!

Kakva plava koverta? Šta kolišaš?
Tema zaključana.
05.06.2025 | 23:06
tino1 kaže:

Ne mogu ja to. Ja sam samo moderator. Moj je posao da ovdje ljudi seru i pljuju po meni, a admini su gospodari života i smrti.
Tema zaključana.
06.06.2025 | 05:28
smayoo kaže:
tino1 kaže:

Ne mogu ja to. Ja sam samo moderator. Moj je posao da ovdje ljudi seru i pljuju po meni, a admini su gospodari života i smrti.

@Riba? Uključi Karmu!!!!!
@Davore? Uključi Karmu!!!!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.06.2025 | 07:48
Ma nema šanse Tino, pogledaj kakav je mir nastao kada su digitalni huligani ostali bez svog alata-inata, odjednom dobra vibra na forumu!
Tema zaključana.
06.06.2025 | 08:56
Najvise bi se trebali buniti oni koji imaju troznamenkastu karmu, a ne ovi s pokojm, ali tko sam ja da sudim.
Tema zaključana.
06.06.2025 | 10:46
dpasaric kaže:
Ma nema šanse Tino,...

Sam se ti inati, kad ti Alfa završi na klocnama, onda buš pitao: "Kako to, kako to?"
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.06.2025 | 11:13
Bertone kaže:
dpasaric kaže:
Ma nema šanse Tino,...

Sam se ti inati, kad ti Alfa završi na klocnama, onda buš pitao: "Kako to, kako to?"

Haha, MUP će znati gdje tražiti sumnjivce!
Tema zaključana.
06.06.2025 | 12:43
Uff, koja buka oko tog instant dopamin momenta...

www.facebook.com/reel/696066289820412
Tema zaključana.
06.06.2025 | 12:52
dpasaric kaže:
Ma nema šanse Tino, pogledaj kakav je mir nastao kada su digitalni huligani ostali bez svog alata-inata, odjednom dobra vibra na forumu!

A ovo je mir, po tebi? Baš gledam mir brate samo takav- harmonija ko kod bogatih za božić! Potrudit ćemo se da ti ne bide toliko dosadno. Unaprijed te opominjem, nemoj mi doć onda Tino vrijeđa i psuje jer bojim se da će toga, u ovom blaženom miru, biti obilatije.
Vrati karmu! Ne seri! Ja te nisam diro ni tebe ni tvoju karmu tako da me boli kurac ko je kome skidao i drkao po karmi. Ti dobro znaš da je to za mene udarac u jaja. Ako si mislio mene osobno udariti u jaja uspjelo ti je.

Ozbiljno ti kažem vrati karmu! Kad nisi ugasio karmu kad je Žabac s dva nika rušio karmu meni i još nekima. Kad nisi ugasio Zabca i Jura 22 jer znaš da su to jedan i drugi Dudekovi nikovi, što sad? Jesu li prijestupi protiv mene manje vrijedni nego protiv nekoga (koga god ste nagazili sad). Žašto?? Ovo je osobno!

Iskipat ću ti 10 kubika "nule" na ulaz od zgrade, ako neko nešto srao pokazat ću im od tebe potpisanu otpremnicu, pa se čupaj. Je li to osobno dovoljno? A zaboravio sam, posrat ću se na vrh gomile! A i popišat!

Vrti karmu! Odmah! Jebi se! To je moja imaovina i imam pravo na nju!
A ti Dudek nemoj da ti vidim komentar na ovome forumu.
Tema zaključana.
06.06.2025 | 13:16
Puno drame oko ničega.
Tema zaključana.
06.06.2025 | 14:41
tino1 kaže:
Iskipat ću ti 10 kubika "nule" na ulaz od zgrade,

Ti to o ovome?
Tema zaključana.
06.06.2025 | 14:47
Tino, šlagirat će te.. ali jesam za karmu.. 10 god ovdje i ostanem bez siće. Nemam za macbook ali imao sam nešto karme.
Kamakamakamakamakamakamakamakamakamakamakamakamilijon
Tema zaključana.
07.06.2025 | 17:42
Nekima je karma jedini uspjeh u zivotu.
Tema zaključana.
07.06.2025 | 21:17
E, ajde malo ručna...
Tema zaključana.
07.06.2025 | 22:11
smayoo kaže:
E, ajde malo ručna...

A jesi faca!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (293)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO