Mogući bug - Safari iphone iOS 15.01 ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mogući bug - Safari iphone iOS 15.01 ?

• Daddo
  • Posjetitelj
05.10.2021 | 19:59
Znači, otkad sam napravio update iOS-a na zadnju verziju (15.01) na svom iPhoneu 12 uočio sam da se Safari ponaša čudno na jabučnjaku, pa me zanima da li je to samo meni ili još netko ima isti problem i da ga ulovimo i riješimo ako se može.

Desno ispod dijela Prisutni jabučari, nalazi se Novo na Jabučnjaku.

Podjela na TEME, PORUKE, ČLANCI,OGLASI, KOMENTARI

U dijelu TEME nalaze se teme s najsvježijim komentarima.

Na računalu (neovisno o browseru i OS-u, može bit PC/Win/Linux sa bilo kojim browserom ili Mac sa bilo kojom verzijom MacOS-a i browsera) događa se slijedeće:

"Mouse over" odnosno "hover" iznad linka prikazuje u pop-up prozoru na računalima zadnju poruku u temi.

Klik na link naravno otvara temu na zadnjoj stranici na kojoj se nalazi i komentar.

Na iPhoneu (12, iOS 15.01) samo u Safariju povremeno se događa:

Klik na link se ponaša kao na računalu "mouse over". Ne svaki put i nikad ne ako sam anoniman (nisam se prijavio na Jabučnjak). Tek duže držanje i open in a new tab otvara normalno temu.

Na Androidima nemam tih problema.

Sumnjam da je krivac "u kodu" ali bih volio potvrdu da nisam blesav i da ne umišljam, pa ako netko sa istim setupom (ili bar istim iOS-om) može provjeriti da li je i kod njega tako?

Stavio bi screenshotove, ali ih je na iPhoneu nemoguće uloviti na način da ostanu vidljivi, a video je bezveze snimat za to?
Tema zaključana.
05.10.2021 | 20:56
Ne koristim Safari na iPhoneu pa ne mogu probati. FireFox na iPhoneu ponaša se normalno (tap je kao klik na link)
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.10.2021 | 23:28
Booo, evo sada sam probao i meni otvara normalno temu, probao sam baš ovu ovdje.

Stari iPhone 7 i zadnji iOS 15.01.
Tema zaključana.
06.10.2021 | 06:19
Ja nemam iOS da to testiram, ali nema nista neobicno s tim linkom osim javascripta za baloncic. Dogadja li se to i sa linkovima u ostalim tabovima ili ne?
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.10.2021 | 08:26
@Riba - ne događa se na drugim tabovima, samo u tom dijelu TEME... i to ne svaki put nego random. Kad se krene događati, bude na svih 8 tema koje su na popisu. Zato i tražim potvrdu da se još nekom da nisam umislio... jer ne mogu ulovit KAD i zašto samo na Safariju a ne i na drugim browserima koje koristim na iOS-u 15.01 (Firefox, DuckDuckGo).
Tema zaključana.
06.10.2021 | 08:31
Ima li neka opcija na iOS Safariju da se obrise cache?
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.10.2021 | 08:39
Ima. Thanks. Obrisao. Pratim dalje i javim razvoj događaja.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (243)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO