Novi podforum - HomeKit
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi podforum - HomeKit

• dpasaric
  • Posjetitelj
08.03.2022 | 16:26
Za zaljubljenike u tehnologije iz domene "pametne kuće" otvorili smo podforum "HomeKit" gdje možete pisati o svemu vezanom za ovu Appleovu platformu koja se polako, ali sigurno širi i postaje sve zanimljivija u nastojanju da nam olakša svakodnevicu!

www.jabucnjak.hr/forum/homekit/202452-ap...tnu-kucu.html#202452
Tema zaključana.
08.03.2022 | 17:30
Ovo nam je bas falilo, hvala!
Tema zaključana.
08.03.2022 | 17:53
Ja se isto veselim temi. Većinom sam do sada koristio Ikea homekit apraturu, ali namjeravam dodati par senzora - izljev vode, dim i sl., tako da me baš zanimaju vaša razmišljanja o ovoj tematici.
Tema zaključana.
08.03.2022 | 18:09
Kada sam prije 5-6 god kupio Philips Hue zarulje, iz ciste znatizelje, nisam vise nikada kupio non smart lights. Za cijelo to vrijeme mi je pregorjela samo jedna, jer mi je tresnula od pod kada su majstori bojali zidove.

Skup hobby ali HUE eko-sustav radi dobro i pouzdano.

Sada sam nasao drugi sustav i u fazi sam testiranja. Kineski Xiaomi ima masu uredjaja koji za rad koriste Zigbee protokol. Kupis taj mali uredaj (hub, 25-30 eura) koji je kompatibilan sa Apple Homekit. Tako da sve iz Xiaomi ponude spojeno na njega (sijalice, senzori, bijela tehnika, vage, kuhala za vodu, ventilatori, klime, grijalice, termostati) u teoriji radi i sa Siri i Home app.

Mislim da trenutacno ne postoji bolji sustav po pristupacnijoj cijeni od ovoga sto nudi Xiaomi.
Tema zaključana.
08.03.2022 | 19:21
Slazem se za Xiaomi, definitivno sve sto imam bez 'jabuke' je od njih. Ali nije bas tocno da je sve sto radi kroz zigbee 3.0 ujedno i HomeKit kompatibilno, zbunit ces ljude, ipak triba malo obratiti paznju da uredjaj ima HomeKit oznaku.
Druga stvar sto triba paziti kod njih je za koje je trziste proizvod, npr. kamera za kinesko trziste nece raditi sa EU serverom i vice versa (naravno ako je HomeKit kompatibilan uredja netko ce reci pa sto te brige za to, koristi ga samo u HomeKit modeu, sve 5 slazem se, ali ja osobno volim imati redundancy pa zelim imati oboje i HomeKit i proizvodjacev app).

Ja bi svima debelo preporucio njihovu Aqara seriju, tj. tehnicki to nije serija nego zaseban brend samo je u vlasnistvu Xiaomija.

Imam IKEA-in hub i par zarulja u jednoj sobi, i brdo Aqara senzora, switcheva i zarulja po cilom stanu. IKEA hub i tih par zarulja je u jednoj sobi, hub odma kraj routera (zicano spojen) a 5 zarulja pobacano u 3 razlicita lustra, najdalja je cca max 4m od huba. I to svako malo zaje***, bar jednu zarulju svaki tjedan tribam 'restartati' (ili odvidati/zavidati ili ugasiti/upaliti na prekidac).
Dok s druge strane, Aqara vec skoro godinu dana niti jednog problema, a hub je bezicni, zapravo jos bolje to je kamera sa ugradjenim hubom za druge uredjaje (model G2H EU verzija), a sve djidje su sve razbacane i to kroz 2 kata.

Slijedece sto me zanima je smart lock, npr. A100, ali nikako da ga uspijem naci kod europskih distributera. Aqara tvrdi da imaju EU verziju, ali svi EU distrubuteri koje sam kontaktira tvrde da nemaju EU certifikat i zato ne drze. A ipak mi je to malo preskupo da narucujem sa AliExpressa bez ikakve garancije da ce raditi dok ne probam.
Tema zaključana.
08.03.2022 | 20:11
Hvala na ispravci songoku. Ja sve sto sam probao je radilo, pa sam mislio da ce raditi sve spojeno na taj HUB Xiaomi je, bijeli okrugli, nije Aqara.

Moj krajnji cilj je svakako integracija svega toga u Home Assistant, pa mi nije ni nuzno da sve radi u nativnoj Home app, koja jako brzo postane natrpana.

Mozda da stavljamo i linkove na dobre i provjerene proizvode, sto bi znatno olaksalo pocetnicima da se snadju.
Tema zaključana.
09.03.2022 | 06:06
drlovric kaže:
Hvala na ispravci songoku. Ja sve sto sam probao je radilo, pa sam mislio da ce raditi sve spojeno na taj HUB Xiaomi je, bijeli okrugli, nije Aqara.

Moj krajnji cilj je svakako integracija svega toga u Home Assistant, pa mi nije ni nuzno da sve radi u nativnoj Home app, koja jako brzo postane natrpana.

Mozda da stavljamo i linkove na dobre i provjerene proizvode, sto bi znatno olaksalo pocetnicima da se snadju.

Linkovi bi bili odličan input za nas početnike. NIkada se nisam bavio temom HomeKit-ova, pa bi lijepo molio da bacite linkove da vidimo što, gdje, kako, zašto.
Hvala.
Tema zaključana.
09.03.2022 | 07:43
Predlažem da otvorite namjensku temu za to u Homekit podforumu, a ne ovdje (u najavnoj temi u Jabučnjak podforumu) pa onda tu namjensku temu (za preporuku provjerenih uređaja) možemo staviti da bude sticky
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (247)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO