Jabučnjak forum
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jabučnjak forum

19.11.2024 | 14:45
Pozdrav,

Iskreno nisam prije bio neki veliki korisnik jabuke, većinom Win, i Linux ... i eto dođe i u moju kuću pokoji jabučni proizvod(imao sam iPad 2 generaciju koji sam kupio u Italiji dok sam tamo živio, onaj šta je izgledao kao iPhone) a sada imam iPad i Mac Mini.
Kad čovjek koristi kompjutere kao alat a ne tretira kutiju kao malo "božanstvo" onda se priključuješ toj vrsti foruma, grupa ... tako i ja dođoh na Jabučnjak.
Bio sam član dosta foruma, vidio svega, bio editor, admin ... mogu kazati da je Jabučnjak super forum i za svaku pohvalu mada ja nisam bio nešto aktivan jer do kupnje iPada i Mac Mini-a ...
Pitao sam neka pitanja na forumu na koja mi je trebalo odgovoriti, malo sam diskutirao, sa nekima dijelim mišljenje, sa nekima ne(tako treba i biti) i nisam naišao na niti jedno "šprdanje" ili tipa nađi na "Jubitu", već su ljudi jako ugodni, pomažu, brzo odgovaraju i iskreno dijele svoja stanja sa računalima i svojim iskustvima, pozitivnim ili negativnim.

Evo recimo bio sam član jednog foruma za Ryzen, nedaj Bože da kažeš kako je nešto drugo bolje ili da spomeneš Intel...

Svaka čast, forum je vrh i koristit ću ga uvijek i to ne samo ako mi nešto treba. Sada svaki dan bacim oko, pročitam nešto, isto kao i novine ...

P.S. Ako sam falio mjesto teme premjestite ga gdje spada!

Još jednom kapa do poda za forum i hvala svima na pomoći i podršci koju su mi pružili pogotovo za Mac Mini. Ja znam što znači pomagati jer nastojim dosta pomoći(gdje i koliko mogu) naročito mladim sa spektrom autizma(imam u obitelji) i sve samostalno financiram(od web stranica, održavanja ...), čak pomažem i sportskim društvima na siti način(izrada web stranica, održavanje ... sve besplatno) ali samo onima koji pomažu mlade sa "pokojom manom".
Nadam se da nisam nikoga "ucijepio", htio sam samo reći da sam zadovoljan što sam našao forum kao što je ovaj!

Hvala i LP
Tema zaključana.
19.11.2024 | 15:49
zasluzen palac gore za ovako lepe reci.
Tema zaključana.
19.11.2024 | 19:15
Pozdrav. Lijepo je pročitati da netko besplatno pomaže, kao što i sami radimo. Mi smo manja ekipa pretežno starija i nitko na neku novu kutiju ne gleda kao nešto posebno. Kad smo već kod kutija, npr. novi iphone košta 1300-1800 E. E sad za te novce možete odhraniti neko djete u Africi i biti mu kum. Znam da u današnjem svijetu ima jako puno muljaže, ali postoje vjerske misije kojim se može vjerovati. I onda stavite na vagu telefon i kumstvo nekoj sirotinji, ne sumnjam na koju će stranu vaga i zadovoljstvo prevagnuti
Tema zaključana.
19.11.2024 | 20:05
Hvala ti puno i jedna isprika sto dosta kasnimo sa jednim osvjezenjem i laganom modernizacijom stranice i foruma koje je vec neko vrijeme na rasporedu. Davno mi je netko tada puno iskusniji od mene rekao 'zaboravi sminku, vazan je community i stickability'. Mislim da smo vec prevalili 20ti rodjendan i Jabucnjak mi je uvijek u jednom tabu otvoren.

I mrzim reklame.
Tema zaključana.
19.11.2024 | 20:42
Ja sam se pridruzio prije 16 godina, sad gledam jbt Pojma nisam imao da je toliko proslo

Sjecam se u to doba da su postojala dva foruma Apple korisnika. Ne znam sto se desilo sa tim drugim, niti tko su bili kreatori.

@Riba:

Javi ako ce ti trebati nesto asistirati oko refresha samog foruma. Ima nas ovdje koji ponesto znamo od tematici, pa mozemo dati ruke.
Tema zaključana.
19.11.2024 | 20:51
Javit cu kada dodje vrijeme za testiranje, nadam se da cemo to dozivjeti.
Tema zaključana.
19.11.2024 | 21:04
pontmax1 kaže:
Evo recimo bio sam član jednog foruma za Ryzen, nedaj Bože da kažeš kako je nešto drugo bolje ili da spomeneš Intel...

Da. Sjećam se... bio je ovdje jedan, jednom je napisao da su Pendžersi bolji od Maca... Gdje smo ga ono zakopali...?

Šalim se, naravno. Hvala ti na pohvalama!
Tema zaključana.
19.11.2024 | 22:16
Ma smo sam napisao istinu, bar ono što sam ja doživio.
Drago mi je da ima mjsto gdje možeš malo popričati, razmijeniti mišljenja, naravno i uvijek nešto i naučiti ...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (243)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO