Pitanje svima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje svima

05.02.2004 | 11:53
Kako se uskoro blizi planirani Jabucnjak upgrade, treba mi pomoc oko odlucivanja kako neke stvari postaviti. Jedan od vecih problema na Jabucnjaku je sto je ponekad tesko nekoga kontaktirati osim ako isti nije objavio mail u popisu korisnika - a mnogi to nisu napravili samo iz neznanja ili lijenosti.
Uskoro cemo na raspolaganju imati dvije opcije. Prva je da se forum podesi da e-mail adrese budu dostupne. Da se razmije, e-mail adresa nece nigdje biti napisana u plain textu da je spammeri pokupe, vec ce se svakome moci poslati mail klikom na username. Meni osobno ovo odgovara, ali bih zelio cuti ostale sto misle o tome.
Drugo, napravio bi nekakvu vrstu 'private messaginga' na Jabucnjaku, dakle jednostavni web interface preko kojega bi korisnici medjusobno mogli izmjenjivati poruke. Prvo sam mislio da je ovo suvisno ako postoji prvo, ali prvi prijedlog radi samo za ljude koji su aktivni u forumima.
Dakle?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.02.2004 | 12:31
Zbog zaštite privatnost ja sam protiv da se mail može dobiti samo traženjem i bez odobrenja vlasnika emaila. No, nekakav interni message sistem kojim bi to netko mogao dogovoriti s kolegom - to da. Tako stvar funkcionira na ostalim forumima koje posjećujem i nisam primjetio neke probleme. Pošalješ PVT poruku nekome s liste, on, ako je od volje, odgovori i to je to. Sve čisto i fer, a Jabučnjak s time nema veze. Osim toga pri registraciji smo svim korisnicima rekli da je njihov mail tajan - osim ako ga sami ne objave na popisu, pa se toga i držimo.
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
05.02.2004 | 13:26
prvo je ok, pogotovo ako korisnik koji salje mail klikne na ikonu usera i posalje ga a da ne zna na koju adresu. Drugo bas ne shvacam kome bi koristilo jer ima par mogucnosti kako nekog kontaktirati, vikalica, forum, krosnja i ovo novo sa mailom, ali ko zna mozda postane popularno.
sve moze.
Tema zaključana.
05.02.2004 | 13:59
Ja sam protiv prve verzije, tj. klick na ime i onda saljes email. Naime, u sourceu te stranice mora stajat mailto: link, a svaki inteligentniji spam software ce to vrlo lagano interpretirat i eto ti dnevno stotinjak spamova u mailboxu.
Ova druga opcija s privatnim messagingom na nivou foruma je puno bolja i standardnija.
Tema zaključana.
05.02.2004 | 16:05
Mislim da bi opcija s privatnim porukama bila prihvatljivija, nema "straha" da netko pokupi tvoj mail.
Tema zaključana.
05.02.2004 | 19:17
uh, sad mi nije htio poslati poruku (mozilla firebird 0.7, xp). uglavnom, htjedoh reci: ako ce se ipak stavljati mailto: url, onda bi bilo pametno napraviti nekakav javascript scrambling adresa.

tako da tek izvrsavanje javascript koda nakon klikanja pretvori taj nekakav znakovni niz u ispravnu adresu. tome jos dodamo da su stranice s mailovima dostupne samo logiranim korisnicima i moglo bi biti ok.

(primjer za javascript kodiranje adresa ima na www.fer.hr/zavodi/zvne, u biti na cijelom ferwebu).
Tema zaključana.
05.02.2004 | 20:18
nisam uspio postati ovdje s mozillom firebird. pokusat cu iz IE-a (na XPu).

uglavnom, ako se ipak odlucite za klik-na-ime bilo bi pametno upotrijebiti skrivanje mail adrese javascriptom. tako u html kodu postoji samo "cudan" niz znakova koji spam-crawlerima ne znaci puno, a klikom na link izvrti se javascript kod koji "dekodira" i pokrene mailto: url.

pogledajte na www.fer.hr, e-mailovi na stranicama su tako postavljeni.
Tema zaključana.
  • link
  • Posjetitelj
10.02.2004 | 17:01
Ja bih radije postavio pitanje u vezi neceg drugog, a to je brzina otvaranja stranica na jabucnjaku. nalazim da je jako sporo i pitam se da li mozete ubrzati server ili uciniti nesto na tom planu.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
10.02.2004 | 17:19
Sporo? Meni baš lijepo radi. Na kakvoj si vezi?
Tema zaključana.
14.02.2004 | 21:37
Evo na kraju nece biti nikakvih e-mail adresa - privatna komunikacija ce se odvijati putem web interfacea na Jabucnjaku - pa ako netko zeli, moze tako zatraziti i mail od osobe.
Mislim da je ovo najbolje rjesenje.
Tema zaključana.
02.03.2004 | 12:48
Da, to bi posve odgovaralo. Bez gumba za slanje maila. Samo web interface za bla,bla.
BTW, pošto vas gledam preko Konqurora, neka to radi i meni.
Tema zaključana.
02.03.2004 | 15:16
S obzirom da safari koristi KHTML, prilicno je izvjesno da cemo nastojati da sve radi i na Konqueroru
Tema zaključana.
02.03.2004 | 16:32
prvo ne zbog privatnosti ali drugo definitivno da
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1444)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO