Dimenzije fotografija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dimenzije fotografija

27.01.2011 | 13:49
Povećao sam maksimalne dimenzije slike koju prihvaća forum na izdašnih 3000x2000 točaka i veličinu na 2MB što bi trebalo biti dovoljno da se spriječe česti problemi koje korisnici imaju a koje forum ne hendla najbolje. Nemojte zloupotrebljavati.
Uskoro još neka poboljšanja u vezi ovoga, samo da uhvatim vremena...
Tema zaključana.
27.01.2011 | 17:06
To je lijepo da se nešto radi, nadograđuje na forumu. Mackorisnik forum lagano propada a glavne i odgovorne tamo to baš i ne zabrinjava.
Tema zaključana.
27.01.2011 | 17:48
Ruku na srce, i mi imamo debeli jaz između onoga što bi trebalo biti i onoga što je. Ali konačno je riješen dugogodišnji problem sa brzinom, pa ćemo sada polako dalje.
Nažalost nije rijetkost da te okupiraju važnije stvari u životu i protiv tvoje volje, a ponekad ljudi tebaju malo vremena za sebe. Zato smo mi pametno ljude ovdje u startu naviknuli da nismo baš aktivni.
Nadam se da je sve u redu sa Tonijem i da će uskoro stvari nastaviti prijašnjim tempom.
Tema zaključana.
27.01.2011 | 18:36
Jeste probali postaviti tako veliku sliku na stranicu (ne bi htio eksperimentirati)? Mislim, da ne ode presiroko.
Tema zaključana.
27.01.2011 | 21:29
@riba, apsolutno shvaćam. Ipak je ovo nekakav projekt sa strane, volonterski i nema smisla trošit previše vremena.

@zabac, čekamo da netko stavi tak veliku sliku. Vjerojatno će je forum smanjit.
Tema zaključana.
27.01.2011 | 23:42
Da, nije problem, forum će je smanjiti na širinu od 500 px. Slika pune velicine se moze pogledati sa right click, pa open image, ali planiram staviti neki javascript efekt da otvori popup sa slikom pune veličine.
Tema zaključana.
27.01.2011 | 23:46
3000x2000 je čak više nego što stane na moj 27" iMac pa mi se ipak čini malo preizdašno, da ne spominjem iUređaje i MacBookove. Ili je to ipak priprema za izlazak novog iPada 2 za kojeg se priča i piše da će imati duplo veću rezoluciju nego ima ova prva

Ako nečemo otvoriti forum za najljepšu fotogafiju, mislim da biš ipak mogao malo to smanjiti na 1024x756 i 750Mb kad budeš imao vremena.

Inače, svaka čast za trud. Ne bih ja tu puno ništa mijenjao osim možda novu anketu Ako mogu ja tu što pomoći i preuzeti dio tereta samo javite. Ja kad sam doma imam dovoljno vremena.
Tema zaključana.
27.01.2011 | 23:48
Ma neka bude tako da sam na miru.

Za anketu daj prijedlog na listu pa ćemo staviti.
Tema zaključana.
27.01.2011 | 23:55
Pa bio sam predložio još pred nek vrijeme ovu: Kupujete li iPad?

Prodano ih je na milione po svijetu, a sad će se početi prodavati i kod nas pa sam mislio da bi bila odgovarajuća, ali nije bilo reakcije?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (632)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO