Godina proizvodnje...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Godina proizvodnje...

23.09.2012 | 21:29
...članova foruma. Neka ovo bude obavezno kod registracije ili možda ne?
To bi bilo korisno jer kad neki deda pita (ja npr.), onda bi imali više razumjevanja i strpljenja nego kad pita neki od 35. LOL
Tema zaključana.
24.09.2012 | 09:36
Ili neki od 18.
Ne znam, nisam sklon tome da stavljamo sve te podatke za obavezan unos. Ionako ih nemamo kako provjeravati, glupo je. Tko želi, stavit će.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 10:07
Ili NEKA od 18.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 11:52
Kako ste krenuli jos malo pa cemo stavljati MB,Br.LK(osobne),pasos.....Dajte ljudi pa ovo je forum a ne bolnica
Tema zaključana.
24.09.2012 | 11:56
Tema zaključana.
24.09.2012 | 12:50
a kilaža? i broj šlape. da nebi bilo, nisam znao
Tema zaključana.
24.09.2012 | 18:42
Evo ja prvi, ja sam 18 pa šta. Samac sam, i upravo sam nasljedio hrpu love od mog pra dijeda imam bijesan auto.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 18:58
tino1 kaže:
Evo ja prvi, ja sam 18 pa šta. Samac sam, i upravo sam nasljedio hrpu love od mog pra dijeda imam bijesan auto.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 19:58
samo hrabro, nema kritike. Barem je naš forum poznat po toleranciji i strpljenju. Kad samo razmislim koliko puta sam odgovorio na isto pitanje i nikad nisam nikome rekao da traži, a da ne govorim koliko puta sam postavio već 100 puta postavljeno pitanje, i niko nikad nije rekao da tražim.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 20:08
Ja sam svakom tko je postavio pitanje koje smo zaista često imali (pa čak i stavljeno kao sticky temu) uvijek skrenuo pažnju da je to već puno puta odgovoreno i da malo pretraži forum. I ne smatram da je to kritika. To je kućni red ovog foruma. Zato ovo i jest forum - da se zapisi mogu pregledavati, čitati i proučavati i mjesecima nakon što su napisani.

Neugodnu kritiku je (od mene osobno) dobio samo netko tko se ponašao neugodno i neuljudno.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 20:11
tino1 kaže:
samo hrabro, nema kritike. Barem je naš forum poznat po toleranciji i strpljenju. Kad samo razmislim koliko puta sam odgovorio na isto pitanje i nikad nisam nikome rekao da traži, a da ne govorim koliko puta sam postavio već 100 puta postavljeno pitanje, i niko nikad nije rekao da tražim.

Ma slazem se, forum je zaista susretljiv, meni se jos nitko nikada nije zamjerio, ali ostali su ipak znali ostati zateceni. Pa eto, pokusavam se nekako izraziti sa njihova stajalista. Uostalom vise se pamte lose nego dobre stvari, pa uvijek jedna losa kritika moze zasjeniti onih 10 dobrih.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 20:18
Khm, pretraživanje mi ne daje uvijek rezultate (ili ja ne znam koristiti). Recimo, koja kombinacija tipki pokazuje skrivene fajlove u folderu?
Upišem u tražilicu "hiden file" i dobijem samo dvije teme, a to nije to. Mislim nevažno, ali nije se pokazala (meni) upotrebljiva (valjda ja krivo pitam).
Tema zaključana.
24.09.2012 | 20:19
John, maloprije si rekao da *ti* riskiraš neugodne kritike, a sada - da ti se nikad takvo što nije dogodilo, nego nekom drugom. Naravno da je sve moguće, ali molim te da budeš konkretniji. Daj npr. link na temu gdje je netko postavio pitanje umjesno pitanje, da sâm pri tom nije bio uvredljiv ili neugodan, a da je otrpio neugodnu kritiku. Hvala.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 20:25
zabac kaže:
Khm, pretraživanje mi ne daje uvijek rezultate (ili ja ne znam koristiti). Recimo, koja kombinacija tipki pokazuje skrivene fajlove u folderu?
Upišem u tražilicu "hiden file" i dobijem samo dvije teme, a to nije to. Mislim nevažno, ali nije se pokazala (meni) upotrebljiva (valjda ja krivo pitam).

Misliš na ovu temu?

www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/91915-sk...-dijalogu.html#91915

Nađena od prve. Nije ti ništa našao jer nije "hiden", nego "hidden".

Ali, ako odustaneš nakon jednog pokušaja, ne možeš reći da ti se tražilica nije pokazala upotrebljiva, nego da ti se ne da potruditi kad upisuješ pojam za pretraživanje.

Ja sam 5 godina na ovom forumu. Točno dva puta mi se dogodilo da nisam pomoću tražilice našao što sam tražio. A koristim je najmanje 2-3 puta tjedno. Nije uvijek išlo od prve. Nekad sam imao previše nađenih linkova pa sam se malo igrao time što upisujem dok nisam u 2-3 puta došao do dovoljno uskog skupa da mogu pronaći točno onaj thread koji me je zanimao.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 20:25
Pa neke stvari netko nemoze i sam shvatiti, sto zbog neznanja sto mozda zbog starosti ili necega sto mi ne pada na pamet. Svakako se slazem da se za neke stvari treba pomuciti jer neki ce rec da je najlakse pitat. Ali sta ako netko trazi satima i nemoze nac jer je u trazilicu upisao šija a ne vrat. Netko bi na to rekao, pametni pitaju a budale skitaju.....
Tema zaključana.
24.09.2012 | 21:22
smayoo seli ovu temu na

www.jabucnjak.hr/forum/razno/77425-evo-i-malo-humora.html
Tema zaključana.
24.09.2012 | 21:37
JOHN kaže:
Pa neke stvari netko nemoze i sam shvatiti, sto zbog neznanja sto mozda zbog starosti ili necega sto mi ne pada na pamet. Svakako se slazem da se za neke stvari treba pomuciti jer neki ce rec da je najlakse pitat. Ali sta ako netko trazi satima i nemoze nac jer je u trazilicu upisao šija a ne vrat. Netko bi na to rekao, pametni pitaju a budale skitaju.....

Čekaj, molim te, o čemu sad pričamo? O neugodnim kritikama, ili o tome da je netko po 44. put pitao jednu te istu stvar? Situacije kad sam ja (ili bilo tko drugi) nekom napisao da pretraži forum su isključivo one kad već postoji najmanje 5-6 nedavnih threadova na istu takvu, navlas istu temu. Koju memoriju da kupim za svoj Mac? Koju bateriju da kupim za svoj Mac? Kako čitati/pisati na NTFS disk? Kako zamijeniti Z i Y? Gdje je @? A, jbt... U svakom danom trentuku ima najmanje 2-3 aktualna threada na takve teme, a sveukupno u povijesti jabučnjaka najmanje njih 40.

I dovoljno je upisati "memorija" ili "baterija", itd. u tražilicu da bi dobio 100 hitova, i svi su aktualni, i svi daju upravo tu istu informaciju.

Za neko pitanje koje se ponavlja tek drugi, treći, peti put napišem ponovno odgovor. Ili sam nađem postojeću temu, ako je aktualna.

Mislim da pričaš napamet i da zapravo ne znaš niti jedan konkretan slučaj gdje je netko otrpio neugodnu kritiku (osim ako se nije arogantno ponašao). Ako ipak znaš, molim te link na taj thread.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 21:52
Ajme, kaznio sam se s pola sata klečanja na riži. Neki dan sam tražio. I onda se ja cudim kako je 1+1=1

Hvala Emile i za to ti eto +1
Tema zaključana.
24.09.2012 | 22:25
Tema zaključana.
24.09.2012 | 22:57
Bas sam te ubo na osjetljivo podrucje ili vrijeme. Sorry smayoo, ne padam na spinove. Uglavnom kazem da samo treba biti tolerantniji, nista manje nista vise. Ja bih tu zakljucio raspravu po pitanju godina i neupucenih.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 23:54
Ja ne bih. Ako nemaš ni argument, ni dokaz, nemoj ni započinjati diskusiju.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (602)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO