Word fileovi u Mac OS 9.2?!?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Word fileovi u Mac OS 9.2?!?!

28.07.2009 | 11:51
Pozdrav,
isprike ako ovoga vec ima na forumu ... ali prikaz foruma je takav da nije bas najlakse naci nest
Dakle pronadjosmo u skladistu G4 kantu (bez negativnog prizvuka).
I mislimo ga koristiti za pisanje i sl ... u nedostatku financija za kupovanje neceg.
U svakom slucaju nisam se nikad susreo sa Macom starijim od Pantera i ne snalazim se bas najbolje.
Trebamo neki program koji moze editirati i citati .doc datoteke ...?
Zna li netko koji programi su to u stanju ... i kako ih pronaci. Htio bih neki freeware.
Ako ne .doc moze i rtf ali trenutno samo imamo simple edit koji je koliko razumijem samo za .txt, html itd.
Moze preporuka ... link sa informacijama ili fileovima za daownload.

Zahvaljujem
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
28.07.2009 | 12:51
Postoji verzija Worda za OS 9.x, ali čemu? Na G4 slobodno stavite 10.3 ili 10.4 i vozi!
Tema zaključana.
28.07.2009 | 12:55
Možda Word Perfect? Corel je zadnju OS9 verziju (3.5e) proglasio "free", a možeš je naći ovdje: www.danpalka.net/macdownloads/

Čini mi se da je Word 6 kompatibilan.

P.S. Neću ni pitati zašto je na tom stroju još uvijek OS9.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
28.07.2009 | 12:59
Da, ako baš inzistiraš na 9.x, onda svakako Word Perfect od Corela! Koristio sam ga godinama na 7.x, 8.x i 9.x i bio je odličan!

Bolji put - OS X!
Tema zaključana.
28.07.2009 | 16:28
Tnx, budem ga stavio - w perf. Necu stavljati OSX jer nemam vremena sad ...
Btw ljudi neugodno mi je ali neznam naci gdje se 9.2 gasi. Trazim i nidže ga. Ne gasi se vlaljda na pover button
EDIT: pomogla frendica .. nasao gasenje ( da se razumijemo OS je na korejskom)
U medjuvremenu sam jos zakomplicirao ... sad se odpetljava ... te idem staviti app
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
28.07.2009 | 17:00
Već sam zaboravio, ali mislim da je bilo desno, pod "Special".
Tema zaključana.
28.07.2009 | 19:15
Evo me sa os9 sa mozzilom koju sam nasao na linku koji je dao djipi. I samo da kazem da bolje prikazuje jabucnjak od novog firefoxa na leu.
Nema onaj stabloviti prikaz nego normalni.
@djipi pa neznam zasto je ovo na njemu ... no vlasnik ima a njemu neke fileove koje nebi htio pogubiti pa mi se neda zafrkavati sa reinstalacijom ... uostalom ... fora je.
Specsi su sljedeci:
RAM= 64mb, 128mb, 128mb, 256mb
CPU= 400 MHz
HDD= 60-ak (pisu stavke kao zauzeto, slobodno total no nisam siguran sto koja stavka znaci jer je napisano na korejskompa je ovo odprilike eka racunica)

E sad neznam kako vama al meni se cini da ni pretjerano uputno na ovo stavljati OSX.

Btw ovo je bio stroj koji je delal u grafiskom studiju tako da ima dosta legalnog softa (illustrator, photoshop 6, quark ... pa vjerujem da bi ovo mogao biti razlog.

u svakom slucaju meni je fora iako ja necu sjediti za njim pa to mozda i nije jako bitno.
Tema zaključana.
28.07.2009 | 19:22
BTW jel zna tko ako postoji flash player za OS9?
EDIT: instaluran Wordprefect ... i super sljaka. Hvala na preporuci. Takodjer Mozzila koja je bila na onom linku je super.
Tema zaključana.
13.09.2009 | 02:43
Postoji Flash player za OS 9, mislim da je verzija 7 ili slicno...
Tema zaključana.
13.09.2009 | 13:09
BTW na tom stroju će ti čisto dobro raditi 10.3 ili 10.4. Jedan takav leži pored mene i glumi server. Nemoj se patiti sa devetkom. Ako ne napraviš Erase nećeš izgubuti postojeće dokumente.
Tema zaključana.
13.09.2009 | 20:15
Jao ovo je ozivilo opet
Dakle stroj nije (bio) moj te nisam mogao toliko petljati po njemu toj mjeri. Btw Ima prilicno aplikacija (kupljenih) za OS9 pa bi se to time onesposobilo. Mene je samo zapao taj stroj dok sam tamo imao obaviti neki posal. Koji je fino i (zabavno) obavio.
I dalje vrti svoj OS 9.2 no ja mu vise nisam nadredjeni tako da hvala na sugestijama.
Tema zaključana.
14.09.2009 | 12:54
Ništa se nebi onesposobilo. I dalje bi radilo pod Classicom.
Tema zaključana.
15.09.2009 | 17:18
Eh vdis to nisam znal
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (516)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO