Virus ili?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Virus ili?

13.11.2012 | 23:51
Ispričavam se ako je tema već obrađena ali malo mi je hitno pa nisam u situaciji pretraživati forum. Uglavnom, nešto mi proždire sistemski hard disk, a neznam što. Svi su programi pogašeni, nije spojen na internet, a gigabajti nestaju svake minute. Da pojasnim, ne ostajem bez materijala nego se negdje nešto umnožava koliko mi se čini a neznam gdje ni što. Ono što znam je to da mi je disk upravo na 1 gb free space a trebao bi imati oko 100...ideje?
Hvala unaprijed!
Tema zaključana.
14.11.2012 | 00:02
Omni disk sweeper. Besplatan. Skini, pokreni, pusti ga iskopa i sortira pa ćeš vidjeti gdje su ti svi silni gigabajti otišli.

No, ako si došao na samo 1 GB, po svoj prilici će ti Mac otkazati poslušnost. Ako ti se to desi, najjednostavnije će biti spojiti ga u target mode na drugi Mac pa s drugog Maca pokrenuti Omni Disk Sweeper
Tema zaključana.
14.11.2012 | 00:21
Hvala,
evo upravo skenira i pokazuje mi nekakve fileove pod private-var-log-asl unutar kojeg su fajlovi tipa današnji datum.asl i ogromni su. E sad, kako da znam brisati ili ne?
Tema zaključana.
14.11.2012 | 00:37
Smayoo hvala puno. Ja sam to SVE pobrisao osim danađnjeg datuma (to su nekakvi log fajlovi koliko sam pročitao) i sad imam 110 gb free. Nešto se sje.. da izvineš valjda neće nastavit zapisivati tako velike log fajlove. Nešto sam čitao upravo da je to nekakav bug al dobro..ionako je vrijeme za osvježavanje os-a na tom prou hvala još jednom!
Tema zaključana.
14.11.2012 | 20:00
Nema na čemu. Nemam pojma što su ti ASL, ali ako si našao da ti nisu bitni - tim bolje!
Tema zaključana.
14.11.2012 | 20:47
ASL je Apple system log, otvori Activity Monitor i u kolumni potraži proces syslogd, ako zauzima puno CPU-a znači da nešto ne štima i treba vidjeti zašto ako će se takva zauzeća diska ponavljati...
Tema zaključana.
07.12.2012 | 16:42
Kod mene je slican proiblem. samo od juce mi je uzeo 15 gb prostora na hd-u. sad gledao preko progama koji je smayoo dao i na ovom mi najvise giga ima. private/var/vm/sleepimage
Tema zaključana.
09.12.2012 | 22:04
sleepimage ti je sistemski fajl u koji se pohranjuje sadržaj RAM-a prije nego ode u sleep. Tako da, ako ostane bez napajanja dok je u sleepu, onda kod buđenja iščita RAM iz sleepimage i probudi se tamo gdje je i zaspao.

On ti je velik koliko i RAM-a imaš. Obrisati taj file nema smisla, jer će ti generirati novi kod idućeg sleepa. Jedino ako si siguran da to ne želiš, onda se ta funkcija može isključiti nekim čačkanjem po terminalu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1033)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO