hrpa iUređaja jedan iTunes na jednom kompu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

hrpa iUređaja jedan iTunes na jednom kompu

31.01.2013 | 21:21
Pozdrav svima,

javlja se evo ponosni novopečeni vlasnik nove 27"ice
Smajl mi je od vuha do vuha, sve okrećem glavu k'o u kinu lijevo desno (ok, ok, pretjerujem)

Nego, želim ovaj stroj učiniti glavnim za sync-anje iPhone-a, iPada. No kada uštekah iPhone, iTunesi lijepo upozoravaju da će obrisati iPhone i sinkati sa ovim iTunesima. Pošto u njima nema ničega, niti je ikad do sada sinkan bilo koji device sa ovom instancom iTunesa, kako nastaviti?

Ne želim izgubiti niti muziku, niti kontakte, niti aplikacije, niti smsove, niti mmsove, apsolutno ništa što je na mobitelu, a opet da je imac glavni za sinkanje. Je li to moguće i kako?

Hvala unaprijed svima na savjetima.
Tema zaključana.
01.02.2013 | 01:22
Ili programom poput DiskAid-a prvo sve iz iPhone-a ubaciš u iTunes pa onda sync ili ručno prebaciš kompletan iTunes library folder sa starog računala na kojem si prije radio sync iPhone-a na novu 27-icu te onda ideš na sync.
Tema zaključana.
02.02.2013 | 11:03
velejaj - kak prebacim kompletni iTunes Library? Običan copy&paste odnosno drag&drop na filesistemu? Ili nekakav export import?
Koji točno folder?
Tema zaključana.
02.02.2013 | 11:32
Ako prelaziš s PC-a, onda ti je najvjerojatnije u My Computer/C/Users/Tvoje ime ili ime harda/My Music/iTunes
Ali ako imaš dosta stvari na njima, moraš imati vanjski disk. Meni iTunes folder zauzima 128 GB, što appova, što videa, knjiga, muzike...
Tema zaključana.
02.02.2013 | 11:33
Običan copy/paste na novo računalo. Ali mislim da ćeš trebat napravit add folder to library. Moraš imat sve u iTunesu prije sinkanja. I muziku i aplikacije i knjige i sve.

Za lokaciju foldera pogledaj u iTunesu pod edit/preferences/advanced

Tu će ti pokazat točnu lokaciju iTunes media foldera.
Tema zaključana.
02.02.2013 | 11:42
hm, situacija je ovakva-na mbpu na kojem sam sinkao sve iUređaje nemam fizički i muziku već sam sa "Add Folder" dodavao mjuzu koja je fizički na eksternom disku. Već sam dio mjuze sa "Add Folder" pododavao i na iTunesu na iMacu, sa istog tog eksternog diska koji je sad za stalno uštekan u iMac (nije NAS, nije mrežni disk). Zapravo mi muzika vidljiva kroz mbp iTunes uopće nije bitna već sve ostalo - kupljene aplikacije, backupovi iUređaja, mogućnost sinkronizacije sa iUređajima.

Htio bih nekako bezbolno, s obzirom na gore navedeno, prebaciti to ostalo-muzika na iUređajima kao i u ITunes na mbp-u mi je kažem najmanje bitna jer sve to imam na eksternom disku pa lako opet dodam kako u iTunes na iMacu tako i na same uređaje.

Filmiće, tu i tam koji podcast i slično, e to već imam samo na iTunes-mbp. I to bih htio prebaciti na iTunes-iMac. Ideje?
Tema zaključana.
02.02.2013 | 12:37
Kad sam kupio novog iMaca jednostavno sam preko firewirea kabela prebacio sve podatke sa starog na novi. Sa starog iMaca g5, na nekoć novi intel core 2 duo 21.5" iMac. Prebačeno je potpuno sve od aplikacija, mailova, libraria... U to vrijeme nisma imao iPhone, tako da neznam kako bi se to ponijelo prema njemu, ali sve ostalo iz iTunesa se prebacilo.
Tu ti je jedino problem ako ne želiš prebaciti sve ostalo, nego samo library. Možda da probaš preko airdropa, ali to bi moglo potrajati. Ili možda preko home sharinga?
Tema zaključana.
02.02.2013 | 12:39
isprobavam
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1282)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO