FileVault na 10.8.2 - preporuke, iskustva&problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

FileVault na 10.8.2 - preporuke, iskustva&problemi

13.02.2013 | 10:48
Negdje sam čuo:

Tj12sOnz

..ili Tek je 12 sati ona nece znati.

Taj bi mogao biti dovoljno snazan, a lako je pamtljiv...
Tema zaključana.
13.02.2013 | 10:56
Artie kaže:

Vezano uz ovo izdvojeno kao citat iz tvojeg posta, shvaćam sentiment, no rekao bih da je određeni broj naših tvrtki u kojima je više od cca 150 zaposlenih, a koje imaju snažan IT dio, u raznim područjima djelatnosti, situacija ipak svijetlija. Evo primjera: domenski password policy u mom slučaju toliko je strog da meni, školovanom ITjevcu sa fakultetom, osobi koja od cca 1990 svaki dan provodi određeno vrijeme za računalom, treba danas po 30minuta definirati novi password. Zašto? Zato što postoji u tom policyju milijun pravila poput:
* koristiti velika i mala slova, brojke i specijalne znakove
* ne ponoviti zadnjih 10 korištenih passworda
* novi password mora se razlikovati od prethodnog u više od 3 znaka
itd (točan popis imaju admini )

Uglavnom, htjedoh reći da mi ovdje po forumu, tzv. informatički pismeniji, vrlo vjerojatno ne odabiremo password kao što si ti naveo - prema nekim pravilima niti ne možemo. Stvari se ipak pomiču u pravom smjeru tako da ovakvima, koji 30min razmišljaju i odabiru password, probijanje passworda ipak je veći zalogaj (bar se nadam). I u tom smislu, FileVault2 možda i ima nešto za ponuditi vrijedno razmatranja.

[/quote]

Zasto gubiti vrijeme na kreiranje PW kada postoje aplikacije koje kreiraju random PW za tebe?
Preporucam Splash ID, ujedno u njoj mozes i pohraniti PW, relativno je sigura i od Brut force-a i ostalih napada.
Tema zaključana.
13.02.2013 | 13:08
Artie, moj je pristup takav da odaberem uzrečicu, poslovicu, stih iz pjesme ili tako nešto i onda uvedem dodatna pravila koja uvijek slijedim, ali ih nitko ne zna. Kao na primjer:

Umjesto "a" uvijek "4"
Slova i, o, u, e - uvije VELIKO
Umjesto "b" uvijek "8"
Umjesto "malo L" uvijek "1". Ili "!"
Ili "!" umjesto "i".
Umjesto razmaka uvijek zarez.
I tome slično.
Tema zaključana.
13.02.2013 | 15:51
Smayoo - hvala
Pero69 - hvala na preporuci za PW generator, nešto slično i koristim, no za druge passwde, ovaj se trudim sam smisliti i upamtiti
Tema zaključana.
13.02.2013 | 16:13
smayoo kaže:
Artie, moj je pristup takav da odaberem uzrečicu, poslovicu, stih iz pjesme ili tako nešto i onda uvedem dodatna pravila koja uvijek slijedim, ali ih nitko ne zna. Kao na primjer:

Umjesto "a" uvijek "4"
Slova i, o, u, e - uvije VELIKO
Umjesto "b" uvijek "8"
Umjesto "malo L" uvijek "1". Ili "!"
Ili "!" umjesto "i".
Umjesto razmaka uvijek zarez.
I tome slično.

Jos nisi naveo i da ga mijenjas svakih 7 dana i onda se ubrajas u apsolutne ISecurity paranoike...
Tema zaključana.
13.02.2013 | 16:26
Ako je password tako složen, i ako ga apsolutno nikad nikom ne govoriš, nema potrebe da ga mijenjaš češće od jednom u dva tjedna.

Šala, naravno... Nema potrebe da ga mijenjaš češće od jednom-dvaput godišnje.
Tema zaključana.
13.02.2013 | 19:02
Naravno da se password nikom ne govori, pa to je kao da nekome dam svoje gaće, i to ove koje sam upravo nosio
Ne dolazi u obzir, kod mene nema "ali samo da...", ne, trudim se na sve moguće načine da ako nekome treba nešto što ja kao user mogu, onda po PSu, treba vidjeti i omogućiti i tom drugom useru (sa njegovim loginom i passwordom) da može činiti to isto ako za to ima opravdane potrebe ...

A u situacijama kad sam nešto zaboravim pa "ajd se ti logiraj na moj komp kao ja i pogledaj u Outlooku u mojim kontaktima onaj broj pa mi javi prek moba"... ma zaboravi... ako sam zaboravio, zaboravio, ako sam ne mogu do svojih podataka, moći ću sutra kad se vratim i ponovno logiram

dijeljenje i govorenje svoga passworda - meni neprihvatljivo, bez iznimke
Tema zaključana.
13.02.2013 | 20:39
U tom pogledu si vrlo rijetka ptica. Unutar 3%, rekao bih...
Tema zaključana.
15.02.2013 | 22:06
Ajde da pitam. Kakva je sigurnost ako se kroz Disk Utility napravi Image i odabere se 256-bit AES encription? Koliko je to sigurno i/ili manje sigurno?
Hvala
Tema zaključana.
16.02.2013 | 00:37
To je ista enkripcija kao FileVault, samo što nije vezana uz korisnički password, nego moraš definirati neki. Dakle, ako ne definiraš isti password kao korisnički, i ako definiraš neki koji je razumno kompleksan - puno bolje rješenje od FileVaulta.
Tema zaključana.
16.02.2013 | 01:00
Oko-doki.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1280)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO