iMail (osx 10.8.2) - pretraživanje po gmail acc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMail (osx 10.8.2) - pretraživanje po gmail acc

08.02.2013 | 18:56
Situacija:
U Mail app imam konfiguriran Gmail acc.
U lijevom dijelu (okomiti dio sa ikonama) ispod Mailboxes stoji
Inbox,
VIPs,
Flagged,
Drafts,
Sent
Kad proširim Sent, piše
gmail acc1
gmail acc2

Ako sam pozicioniran na Sent (za oba gmail acc-a) i u gore desno polju upišem neki pojam za search, iMail ne pronalazi poslani gmail sa jednim od tih accounta.

Ako se dalje po tom okomitom dijelu pozicioniram baš na
Gmail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Gmail
--> Sent Mail
tada isto gore-desno search polje uspijeva naći poslani email.

Je li to tako normalno i namijenjeno ili nešto krivo koristim? Ne bi li cijeli Sent trebao "zapamtiti" sve poslane emailove sa bilo kojeg gmail acc1, dodatnog pop, dodatnog exchange acca, apsolutno sve?

Ovako moram baš acc po acc, prvo se prebaciti na pojedini gmail acc a onda pretražiti u sent items baš tog acca, je li tu email koji tražim. Nadam se da nije tako već da kao što Inbox sve može pretražiti za više acc-ova, zašto tako i Sent ne pretražuje za više acc-ova? Možda nešto u postavkama?
Tema zaključana.
08.02.2013 | 19:26
Eh da, i gmail je poslan baš iz Mail app imaca gdje radim i pretraživanje, sa gmail_acc1. Drugi put sa gmail_acc2. Samo slanje radi, pretraživanje kad sam pozicioniran na Sent (sve poslano) ne radi tj ne pronalazi poslano.

Nadam se da sam dovoljno jasan.
Tema zaključana.
08.02.2013 | 19:35
To je baš tako zamišljeno. Ako želiš da ti pronađe mailove baš samo u ta dva sent foldera i ne odgovara ti da ti pronađe mailove u svim folderima, onda koristi Smart Mailbox. Kreiraj novi Smart Mailbox i u njemu definiraj kriterije da se mail mora nalaziti u tom ili u ovom folderu i da mora zadovoljavati to i to i to.
Tema zaključana.
08.02.2013 | 19:39
Interesantno,
sad kad sam jednom našao baš pretraživanjem u Sent Mail baš konkretnog gmail acc, sad pronalazi i klikanjem samo na Sent. Izgleda da je nešto do keširanja-može li se nekako reći Mailu da redovno povlači sve foldere sa Gmaila?
Jer vidim pod Gmail
All Mail
Bin
Drafts
Important
Sent Mail
Spam
Starred

Može li nekako Mail app tipa svakih 5min dohvatiti sve sa Gmaila? Pa ako pošaljem preko iUređaja neki gmail, da se za 5min taj poslani gmail nađe i keširan u Mail app i dostupan za pretraživanje?

Ovako mi se čini da Mail app ipak ne kešira sve sam već tek kad se klikne na Sent Mail, e onda će dohvatiti poslane emailove koje već nije dohvatio.
Tema zaključana.
08.02.2013 | 19:41
smayoo kaže:
To je baš tako zamišljeno. Ako želiš da ti pronađe mailove baš samo u ta dva sent foldera i ne odgovara ti da ti pronađe mailove u svim folderima, onda koristi Smart Mailbox. Kreiraj novi Smart Mailbox i u njemu definiraj kriterije da se mail mora nalaziti u tom ili u ovom folderu i da mora zadovoljavati to i to i to.

Ne, ja bih da Sent pronalazi uvijek za sve accounte u toj Mail aplikaciji u svim sent folderima, neku poslanu poruku. Nije mi bitno odvojiti 2 gmail acca, od npr poslanog emaila sa pop accounta ili trećeg.
Tema zaključana.
08.02.2013 | 19:44
aaaa, evo otkrio sam nešto novo - Sent prvo ne nađe, no pojavi se Search in all mailbox i onda pronalazi

Eh, samo malo više pažnje i sve se može. I sve lijepo piše, samo treba čitati, sa pažnjom i razumijevanjem
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1260)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO