Force Delete
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Force Delete

14.02.2013 | 23:06
Evo, nakon sat vremena nadmudrivanja s jednim file-om, sat vremena Googlanja i sat vremena (ne)snalaženja po Terminalu obraćam se za pomoć znalcima:

Imam jedan tvrdoglavi .mkv file na USB sticku koji se nikako ne da pobrisati. Finder mi stalno govori da je File in use, a pozatvarao sam sve aplikacije, restartao, čak i Shutt-downao MBP, ali vampirski file je navodno i dalje u uporabi i ne miče se s USB-a.

File nije zaključan. Probao sam ga odvući u Trash, ali ne ide. Probao sam i držati Alt tijekom brisanja, ali ne pomaže.

Onda sam probao prčkati sa sudo rm -rf komandama u Terminalu (i jedva dobio pravi file path dovlačenjem njegove ikone na Terminal), ali to je rezultiralo poništenjem sinkronizacije mog DropBox i Box accounta s računalom?! Sad korz web-sučeje imam u DropBoxu sve file-ove, no MBP ih svejedno Uploada (estimated time remaining: 6 days)??

Tako da ne želim više ništa amaterski prčkati nego evo pitam stare znalce kako ubiti taj šugavi file

PS: stroj je MBP s OS X 10.8.2

Bljak!
Tema zaključana.
14.02.2013 | 23:11
Ja sam to riješio restartom. Znam..., ali je pomoglo.
Tema zaključana.
14.02.2013 | 23:19
PS: U Terminal sam upisao točno ovo (copy-pastam): sudo rm -rf ~ Slavko$ /Volumes/SLAVKO_8/Films/Ran\ \(1985\).mkv a nakon toga mi je zbunio sve poveznice s DropBoxom?! Ne kužim...
Tema zaključana.
15.02.2013 | 00:05
Ovo nije istina...

Dakle, pobrisalo mi se SVE iz Maila, iTunes mi je potpuno prazan, Pages kao da otvaram prvi put (pokazuje mi onaj Intro video), Downloads je prazan, Finder Side bar je samo s onim osnovnim stavkama (kao kod friškog sistema), ScreenShot mi ne dozvoljava i tko zna što još??

Ovakvu blesadu OS Xa nisam još nikada doživio (od 10.2.8)...

Čini mi se da to mogu riješiti jedino Time Machine BackUpom? Odaberem cijeli sistem iz vremena prije ovog USB sr°°a (danas popodne) i čekam Happy End?
Tema zaključana.
15.02.2013 | 00:19
Zato ja ne diram u Terminal. I polako, hladnokrvno. Sad , šta je tu je.
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
15.02.2013 | 00:28
Prije svog tog prckanja u nepoznato, da li ti je palo na pamet startati OSX u safe modeu i izbrisati datoteku? Istina, nisam nikad koristio safe mode (nisam imao ni potrebe), barem ne u OSX-u (u windowsima imam dosta iskustva), pa ne znam kako se isti ponasa na OSX-u, no ukoliko je imalo slican onom na windowsima, bez problema bi izbrisao datoteku
Tema zaključana.
15.02.2013 | 00:46
Safe mode mi fakat nije pao na pamet
Tema zaključana.
15.02.2013 | 00:47
MacSlavko,
1. nabavi paket A4 papira za printer (onaj od 500 listova)
2. uzmi novu kemijsku
3. napiši 10.000 puta rečenicu "VIše neću prčkati po terminalu ako ne znam što radim."

Izbrisao si si kompletan home direktorij.

U terminal komandi space (razmak) je delimiter.

rm -rf je komanda koja briše sve redom, rekurzivno. Za obrisati jednu datoteku, to je bilo posve nepotrebno. Dovoljno bi bilo običan "rm". I to bez sudo.

rm komanda je takva da joj možeš zadati više toga za brisanje, odvojeno razmacima

sad pogledaj što si utipkao pa će ti sve biti jasno

Inače, kad negdje u pathu ili imenu datoteke imaš razmak, moraš ispred njega (svakog!) staviti backslash (\\).
Tema zaključana.
15.02.2013 | 01:28
Možda se sa disk utility može ukinut particija na tom usb-u pa će tako nestati i mkv.
Tema zaključana.
15.02.2013 | 01:30
Ma nepotrebno. Običan rm iz terminala, ili eventualno rm -f je dovoljan. Ali moraš znati što radiš, tj. kako komanda funkcionira.
Tema zaključana.
15.02.2013 | 09:30
Matere ti! Umjesto onog smrdljivog file ja sam uspio izbrisati cijeli Home direktirij?! Bah!

OK smayoo - kupujem paket papira danas, a na drugu stranu ću napisati "Hvala Bogu za Time Machine". Restore je sve vratio na stanje sat vremena prije ove zavrzlame.

Sad još samo ostaje brisanje onog file-a... Imam na tom USBu još koješta, formatiran je na FAT32 (da bi ga ušljivi DVD player uopće vidio i čitao - i to samo .avi), postavljena je ona Terminal komanda da kad se file pobriše onda ga više nema (a ne da i dalje ostaje zauzet prostor) itd. pa bih volio ubiti samo taj jedan file.

Smayoo?

Ne moram posebno napomenuti da imaš pivo na sljedećoj iParty . A do tada karmu, naravno
Tema zaključana.
15.02.2013 | 10:24
Otvoriš terminal, stick je uštekan i vidiš njegovu ikonu na desktopu
I onda tipkaš

cd /Volumes
ls -1b

Dobit ćeš listu svih mountanih volumea pa tako i sticka, po jedno ime u svakom retku, i to tako napisano da ima backslash prije svakog razmaka. Nađi ime sticka, označi ka mišem i cmd-c kopiraj ga na clipboard. Onda tipkaj

cd 

Sa razmakom iza cd pa onda sa cmd-v pejstaj ime sticka i lupi enter. Onda ponovi

ls -1b

Pa ćeš dobiti listu svih fajli. Nađi file koji te muči, označi mišem i sa cmd-c kopiraj.
Onda tipkaj:

rm -f 

Opet s razmakom iza f, pa sa cmd-v pejstaj ime fajla i lupi enter.

Ako dobiješ grešku insufficient privileges onda ponovi istu komandu samo na početak napiši sudo pa razmak pa rm -f pa razmak pa paste ime i enter.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1223)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO