Quick Look Helper - što ga aktivira?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Quick Look Helper - što ga aktivira?

19.03.2013 | 18:53
Baš mi i nije jasno što aktivira Quick Look Helper (Process Name), jer dotični digne CPU na 180% (naravno, ventilatori se zavrte)?
Da li ga se može obuzdati i/ili potpuno onemogućiti i koje su posljedice njegovog onemogućavanja?
Hvala!
PS. Bilo bi dobro da ne optereti toliko CPU, (MBP6,2, i5 2,4GHz, 4GB )
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
19.03.2013 | 19:34
Sistemski proces, samo ime ti govori sta isti radi. Nisam imao nikakvih problema sa istim, pa tu ne mogu pomoci. No malo googlanja izbacuje dosta problema sa tim procesom, pa bih na tvom mjestu krenuo od googlea
Tema zaključana.
19.03.2013 | 20:14
To je ono kad udarim razmaknicu i preview dokumenta dobijem. To mi je jasno.
Jedno od rješenja je instalirati Tiger (kod mene je 10.6.2). Dosta njih (po forumima) nabadaju k'o čorave kokoši. Ne bi postavio pitanje da sam našao rješenje. Za onemogućavanje ima riješenje, ali za to zašto optereti CPU toliko, nisam našao suvislo (znaći rješenje koje se pojavljuje više puta na različitim forumima).
Ako se netko pozabavio time, bio bi zahvalan.
Tema zaključana.
19.03.2013 | 22:12
Nisam imao takvih problema. Jesi li doinstaliravao neki QL plugin? Možda on pravi probleme?
Tema zaključana.
20.03.2013 | 00:14
Jedino onaj Perian, ali to ne bi bilo dobro.
Tema zaključana.
20.03.2013 | 21:38
Probaj ga maknuti pa vidi da li se što promijenilo.
Tema zaključana.
21.03.2013 | 19:06
Problem nestao kada sam komp restartao! Ali imam osjećaj da će se pojaviti.
Tema zaključana.
12.07.2013 | 01:06
Uspio sam detektirati što aktivira Quick Look Helper. To je definitivno Finder, u stvari ako otvorim neki folder, tada počne divljanje tog procesa i gore je ako je folder "novi" i OSX ga nije prije "vidio".
Tema zaključana.
12.07.2013 | 13:53
Baš ako otvoriš folder (dvoklik), ili ako ga otvoriš kao novi prozor, ili ako ga quicklookneš?
Tema zaključana.
12.07.2013 | 22:49
Dvoklik na postojeći i ka ga brzo poglrdam. Ako otvaram kao novi prozor, onda ne pokreće QLH-
Imam osjećaj da OSX i/ili QLH nešto kešira, generira ili tako nekako i kad se izgenerira, tada se za neki folder više ne uključuje ili nemam pravo!?!
Tema zaključana.
12.07.2013 | 23:28
Nemam pojma ja nikad nisam ništa slično primjetio. Siguran si da nisi instalirao nikakav 3rd party QL helper za gledat foldere?
Tema zaključana.
13.07.2013 | 10:51
Samo Perian i VLC, ali to je od početka instalirano. POčelo se dešavati nakon jedne nadogradnje OSX-a (mislim od 10.6.6. na 10.6.8.). Komp je MacBookPro6,2 i5 2.5GHz.
Tema zaključana.
18.07.2013 | 22:23
Napokon našao što ga pokreće. Finder!
Kad se ide View>Show View Options ili ⌘J i tu ima Show icon preview. Posebno za Desktop, a posebno za pojedine foldere.
Moguće da neki od vas imaju to isključeno, pa ne osjete gamad koja doslovno ubija CPU.
Tema zaključana.
18.07.2013 | 23:45
Meni je to uključeno, ali nemam tih problema. Tako da se opet vraćamo na quicklook plugine.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1262)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO