Snow leopard na MBair koji je stigao s Lionom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Snow leopard na MBair koji je stigao s Lionom

17.06.2013 | 15:57
Konkretan problem, koji je pomalo specifičan. Dakle, jedan program koji je dosad postojal samo za piceke (za procjenu štete na vozilima) je preseljen u domenu web preglednika. Huri, hura, poveselih se, sad bum to mogel raditi i na svojem macbook airu!
Ali, ne lezi vraže! U trenutku kad dođe do same procjene s grafikom dijelova, program traži Javu. I stvar ne radi ni na Lionu, ni na ML-u (10.8.4 sa svim updateima i javom 7-21 koja je najnovija). Na picekima radi s tom istom javom 7-21 (jasno da nije ista, jer je jedna za prozore, druga za OSX, ali isti release). Smayoo je testiral stvar kod sebe na 10.6.8 i stvar radi! Mogu to povrtditi, jer sam klincima uzel minija, na externi disk instaliral 10.6.8 i stvar šljaka!
I sad kreće moje pitanje: ima li itko konkretna saznanja i još konkretnije upute kako na MBair (thunderbolt, mid2011.) instalirati 10.6.8? Komp je isporučen s Lionom, dakle klasična instalacija ne prolazi. Probal sam dignuti 10.6.8 s onog externog diska, ali ne ide. Krene, ekran posivi i sve se zavrti, ali nakon toga pocrni; pretpostavljam da 10.6.8 ne zna za ovu grafiku i nema odgovarajući drajver za nju.
Smayoo je preporučil Virtualbox, ali veli da 10.6 retail na njemu ne bude radil. E sad, ne da mi se skidati s torrenta hackirani 10.6 jer opet nema jamstava da to bude radilo.
Dakle, ima li tko ideju kako preko virtualije ubaciti na moj mbair 10.6 koji bi normalno povukel sve update na 10.6.8?
Da, znam, mogu gore puknuti prozore, ali to ne bih činio iz xyz razloga...
Hvala unaprijed,
Tema zaključana.
17.06.2013 | 16:10
evo primjer koji ti imaš.

treba externi display da bi se prošlo dalje nakon što ekran se zacrni. uključen je i pripadajući kext koji je potrebno postaviti. Dakle sve si dobro napravio samo ti treba externi display za završiti patchiranje i podmetnuti kext i to bi trebalo biti to.

forums.macrumors.com/showthread.php?t=1352079
Tema zaključana.
17.06.2013 | 16:25
Ok, fala! Tražil sam po netu, ali sam se previše usredotočil na virtaulbox pa mi je ovo promaklo!
Tema zaključana.
17.06.2013 | 18:24
Meni je @rusty zakon!
+1 gore!
Tema zaključana.
17.06.2013 | 18:42
e baš si me nasmijao @zabac. Vi ste svi meni super +11 svima (da mogu)
Tema zaključana.
17.06.2013 | 18:50
+1 i od mene,mada me se ne tiče tema.Stvarno je korisnik @rusty uvjek na raspolaganju...polako se pretvara u smayoo_u
Tema zaključana.
17.06.2013 | 19:04
a jaoooo gdje sam ja od ove Mac elite... ali ako mogu pomoći naravno.
Tema zaključana.
17.06.2013 | 19:17
Također +1 @rusty.
Definitivno najbolja korisnička podrška
Tema zaključana.
17.06.2013 | 21:05
Jbg, sad si zvjezta ovog posta.
Inaće, meni je ovaj (i/ili ovakvi) forumi super jer svi (večina) rade volonterski. Kad nema materjalne koristi (osim ovakve duhovne), tada forum (ili pomoć korisnicima) funkcionira i nitko nikoga je zaj... namjerno (možda iz neznanja, ali to brzo par vas/nas ispravi).
Ima stara: "U zemlji slijepih, jednookoi je kralj."
Tema zaključana.
17.06.2013 | 21:19
To sam gledao za novog minija koji je došao sa ML, ali sam našao samo da može instalirati Server verziju SL uz malo podešavanja. Onda nativno radi na novom miniju. Nije mi se dalo igrati, ali mislim da ide i ta opcija i na MacBook i ostalo. Nisam provjeraval.
Ovo kaj veli rusty nisam našao do sada, treba probat !
Tema zaključana.
17.06.2013 | 22:52
Prije dva mjeseca sam čisto radi probe s internetskih prostranstava skinuo SL 10.6.x verziju koju sam bez problema instalirao na minija iz 2011, i update na 10.6.8 je prošao potpuno glatko.
Tema zaključana.
17.06.2013 | 23:21
Rusty, i od mene +1!
Tema zaključana.
18.06.2013 | 14:17
Da se i ja pridružim, kad mi je trebala pomoć brzo sam ju dočekao
Rusty, i od mene +1!
Tema zaključana.
18.06.2013 | 14:40
Evo i od mene jubilarna 40!
Tema zaključana.
18.06.2013 | 22:17
Evo tutorial za instalaciju Snow Leoparda na novi Mini. : www.fatheaddesign.com/659/installing-os-...-7-yes-its-possible/
Imam iMac sa SL pa bih mogao probati, samo moram malo proučiti da nešto ne zeznem.
Tema zaključana.
18.06.2013 | 22:18
I ja sam imao sličan problem sa Javom, na kraju sam morao stavio Windowse u virtualku.
Zanima me da li se navedeni tutorial odnosi samo na MBAir ili ide i na MBPro 8,1 (2011).?
Tema zaključana.
19.06.2013 | 22:06
Pa probaj. Ne moraš nužno prepeglati funkcionalni OS na glavnom disku. Uštekaj neki vanjski pa na njega napravi pokušaj instalacije.
Tema zaključana.
21.06.2013 | 23:29
Čim uhvatim vremena, tamo negdje u jesen.
Tema zaključana.
23.06.2013 | 23:41
rusty kaže:
evo primjer koji ti imaš.

treba externi display da bi se prošlo dalje nakon što ekran se zacrni. uključen je i pripadajući kext koji je potrebno postaviti. Dakle sve si dobro napravio samo ti treba externi display za završiti patchiranje i podmetnuti kext i to bi trebalo biti to.

forums.macrumors.com/showthread.php?t=1352079

Evo, konačno sam smogao vremena i probal po uputama. Napravil sam to na onom eksternom hardu, bez drugog monitora. Tam sam ubacil one kextove, popravil permissione i onda spojil disk s airom i digel OSX. Proradilo je od prve, slika je tu. Ima nekih problema (recimo, ne poznaje trackpad kao takav, ali klik na njemu radi i onaj običan scroll; multitouch gestures ne rade), ali to je zanemarivo. I da, sad mi onaj program šljaka za procjene, tako da si me spasil!
Fala još jednom, mogu potvrditi da ovo radi.

I da je 10.6.8 zadnji pravi OSX, bojim se, ali to je za neku drugu temu!

PS. Da ne spominjem da mi je ovo otvorilo mogućnost korištenja nekih PPC aplikacija, jer 10.6 podržava rosettu!
Tema zaključana.
23.06.2013 | 23:48
nice
Tema zaključana.
30.12.2013 | 20:10
Ja sam imao sličan problem kao Djuro genijalac koji me izluđivao. Problem je bio u Javi 7. Na kraju sam uspio riješiti problem, pa ukoliko još nekome zatreba:
Izbrisati Java 7 iz sistema
Skinuti Java SE 6 sa ovog linka
Slijediti upute i terminal kobasice sa ovog linka

Nisam stručnjak ali meni je ovo pomoglo.
Tema zaključana.
30.12.2013 | 22:19
Renzo kaže:
Ja sam imao sličan problem kao Djuro genijalac koji me izluđivao. Problem je bio u Javi 7. Na kraju sam uspio riješiti problem, pa ukoliko još nekome zatreba:
Izbrisati Java 7 iz sistema
Skinuti Java SE 6 sa ovog linka
Slijediti upute i terminal kobasice sa ovog linka

Nisam stručnjak ali meni je ovo pomoglo.

Sve navedeno vrijedi i za Mavericks. Java 6 SE (Apple) normalno radi na Mavericksu.
Tema zaključana.
31.12.2013 | 09:19
Ah da, to sam i pisao za Mavericks.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1288)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO