iCloud sync problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iCloud sync problem

29.07.2013 | 19:10
šta, gdje i kako namjestiti da mi se iPhone i iPad syncaju s Macom preko iClouda? dakle, kada na Macu promijenim nešto u npr. kalendaru, da mi tu promjenu povuku iOS uređaji. šta god napravim na Macu ostane samo na njemu. iCloud mi radi samo između iPhonea i iPoda...
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:14
na ios uredajima pod icloud moras ukljuciti calendar na on, nakon toga ce se sve syncat na njih i odtada ce ti se syncati po planu kako zelis.

znaci settings>icloud>i onda je lista aplikacija za sinkanje, stisni on za sve koje zelis.

eto
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:19
ponavljam: iCloud mi radi samo između iPhonea i iPoda. dakle, uključene su na njima aplikacije koje želim da mi se syncaju putem iClouda.
kako ih umrežiti s Macom?
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:28
pa takorec ista stvar na macu, hehe

odi na settings, pa pod iCloud, aktiviraj ga i voila.
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:31
i da, koji OS?
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:35
očito Snow Leopard nema tu mogućnost...
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:36
izgleda, nov sam ( od ML) ali mislim da je icloud na macu poceo s Lionom. :/
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:38
izgleda...
ako netko zna postoji li rješenje...
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:41
Finn kaže:
očito Snow Leopard nema tu mogućnost...

Ne, nema tu mogucnost. Bio si upozoren kad si prelazio s .me usluge.
Preko neta radi sve i nemas brige i/ili zanemari stolni komp. Meni je bitno da imam net-iphone-ipad isto. MBP mi nevazan.
Tema zaključana.
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:47
da, evo i ja sam na to upravo naletio.
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:48
@zabac: nisam bio na .me usluzi...
kako to misliš, preko neta radi sve?
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:49
misli na icloud.com, tamo imas web aplikacije kalendara, kontakta itd.
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:51
da, i opet mi ne povlači s Maca nego s iUređaja.
Tema zaključana.
29.07.2013 | 22:53
imas dvije opcije da ti s maca povuce, ili upgradeat software ili pratit ove upute u clanku, ali rade upgradeat ako imas priliku
Tema zaključana.
29.07.2013 | 23:09
ovo iz članka radi, samo mi se na Macu sve uduplalo kad se stvorio novi account.
ical.jpg
Tema zaključana.
29.07.2013 | 23:10
ali dobro, može se sve odčekirat pa ok...
Tema zaključana.
29.07.2013 | 23:17
ispravak netočnog navoda: ovo iz članka radi ku...
on mi je samo na ovaj način s iUređaja prenio sve na Maca (pošto je sadržaj bio isti, samo se sve uduplalo), ali idalje ne može ono što se na Macu unese u kalendar symcati na iUređaje. čak ni ono što se na iUređaju novo napravi neće prebaciti na Mac. (?!) ne kužim kako to funkcionira...
Tema zaključana.
29.07.2013 | 23:19
probaj glavni account namjestit na ovaj novi, pa bi trebalo onda radit
Tema zaključana.
29.07.2013 | 23:21
koji glavni account?
Tema zaključana.
29.07.2013 | 23:24
ical, prefrences, accounts, pa vidi dal mozes oduzet prednost ovom starom, i dat novom accountu 'prednost"
Tema zaključana.
29.07.2013 | 23:28
Zasto se zamaras? Imao .me i .mac usluge i radile su kilavo, bojim se da ovo kemijanje bude radilo jos kilavije. Zaboravi SL ili digni verziju OSX-a na visi nivo. Za mene, ako ne radi "iz kutije", ne radi uopce.
Tema zaključana.
29.07.2013 | 23:30
a pokusavam pomoc, ali ocito ne ide, i ja isto preporucam upgrade, 20 dollara nije puno. ovo namjestanje je samo prisjecanje na windows dane. upgrade na mountain lion i amen.
Tema zaključana.
29.07.2013 | 23:30
da, slažem se. neću se s tim zaje..., to je sranje. syncat ću normalno preko iTunesa šta mi bude trebalo i gotovo.
hvala na pomoći.
Tema zaključana.
31.07.2013 | 01:57
Ne slažeš se! Ljudi su ti rekli ”upgrade” a ti kažeš da ćeš syncati kroz i Tunes

Šalim se... Ako ti iz nekog razloga treba SL onda ostani na njemu. Ali ako nema nekog posebnog razloga, ne vidim zašto ne bi išao na 10.8? To je stabilan i sasvim u redu OS.

By the way: koji je komp?
Tema zaključana.
31.07.2013 | 09:06
iMac i MacBook Pro na ML 10.8 te iPhone i iPad na iOS 6.1.2 uključen iCloud na svima i sinkronizacija kontakata, bilješki, maila, dokumenata, bookmarka, otvorenih stranica u Safariju kao i onih stavljenih u popis za čitanje, kalendara radi bez problema i bez potrebe za ikakvim dodatnim akcijama. Jednostavno ono što upišem na bilo kojem uređaju u vrlo kratkom vremenu pojavi se na svim ostalima pod uvijetom da su povezani na mrežu svih mreža. To je ono što ni jedna druga platforma ne nudi u tako jednostavnom i efikasnom obliku. Ono što iCloud ne može nadoknađujem Dropboxom.
Tema zaključana.
31.07.2013 | 10:56
Imam isti setup kao i sank, jedino sto me odvaja je ios 6.1.3
Tema zaključana.
31.07.2013 | 17:26
iCloud - misterija
Na Airu mi iCloud uredno radi za kontakte i za kalendar, no ne i za bookmarkse. Sve je uredno podešeno u iCloud preferences kako za ostale opcije tako i za bookmarkse, no to jednostavno ne funkcionira. Zašto? Tko zna.

Ostali uređaji uredno sincaju i bookmarkse (iPhone, iPad i iMac) u svim smjerovima tj. sa bilo kojeg uređaja na sve druge. Samo Air ne!
Tema zaključana.
31.07.2013 | 18:25
Probaj iakljucit pa pomovno ukljucit icloud na airu
Tema zaključana.
31.07.2013 | 18:27
Probat ću. U stvari, uključivao sam i isključivao sincanje bookmarksa, no ne i čitavog iClouda.
Hvala.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1263)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO