MacPRO 2.1 clean install problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacPRO 2.1 clean install problem

12.09.2013 | 12:06
Pozdrav svima, evo vec dva dana se mucim napravit clean install na svom macpro 2.1
Naime imao sam gore 10.6.8, updejtao na 10.7 bez problema, no odlucio napravit clean instal jer cu komp dati jednoj kolegici.

I tu nastaju problemi, digao sa USB sticka 10.7 instalaciju, pobrisao particiju i napravio novu osx journaled, pokrenuo instalaciju ... i sad instalacija svaki put stane nakon desetak minuta. Pomislio sam da nije do USB sticka no s njega sam vec instalirao. Probam sa DVDa ista stvar. Probao 10.6, 10.5 10.4 .. nista nece.
Neke instalacije mi javlja cannot install osx on this computer, neke nece ni pokrenut instalaciju, a neke samo stane u pola.

Sive diskove sam naravno izgubio no nasao na netu disk image, sprzio na disk sa disk utilityem ... nece ni krenut s njih instalacija.

Pomislio sam da nije problem u HDDu ... stavio sam drugi disk. Ista stvar.

Jel itko ima ikakvu ideju u cemu bi mogao bit problem?

U kompu je sve original kako je i kupljeno osim sto je dodano 2x2GB rama prije pet godina.

thnx.
Tema zaključana.
12.09.2013 | 12:41
pa sobzirom što si sve naveo, iako si RAM dodavao prije 5 godina, da probaš sa manje RAM okinuti instalaciju? Recimo sa modulima koji su naknadno dodani? Čisto kao test
Tema zaključana.
12.09.2013 | 13:22
Čisto da počnemo od trivijalnih osnova (jer ne bi bilo prvi put da je u tome problem):

1. To znaš, nadam se, da nije svejedno kakav je instalacijski paket OS-a? Ako OS nije retail, onda mora biti točno onaj koji je za tvoj hardware (sivi diskovi koje si dobio s kompom).

2. Mac Pro 2,1 je dolazio još s 10.4.9 tako da ti sigurno nije u ovom problem (ali pišem radi drugih koji će imati sličan problem pa čitati ovaj post kasnije), no uvijek treba paziti na to da retail verzija OS instalacije mora biti novija od one s kojom je originalno određeni Mac dolazio. Npr. na moj Mini late 2010 ne možeš instalirati OS 10.6.0 s retail DVD-a kojeg sam kupio godinu ranije.

3. Apple Hardware Test nisi zavrtio, pretpostavljam, jer si izgubio sive diskove s kojih se on pokreće. Ali trebao bi jer možda stvarno imaš hardverski problem - na tako starom stroju je to sigurno realna mogućnost. Ne radi ti bilo koji AHT, treba ti baš taj za baš taj model. Pa ti i dalje gubi sive diskove. Jbt... Jesi kad izgubio prometnu od auta?
Tema zaključana.
12.09.2013 | 14:40
Izvadio memoriju koju sam naknadno dodao i prosla instalacija.
Nevjerovatno.

Jedino sto nisam mogao instalirat 10.7 jer treba minimalno 2GB, a original je 2.1 dosao sa 1GB, pa sam stavio 10.6

Nakon instalacije vratio memoriju i sve radi ok.

A sto se tice izgubljenih sivih diskova. Imam sve od tog kompa, kutiju, uputstva, naljepnice ...sve osim diskova za koje sam definitivno siguran da sam nekome posudio a ne mogu se sjetit kome.
Tema zaključana.
12.09.2013 | 15:12
Ha, jbg... Mene sprdaju što ja sve zapisujem kad nekom posudim, ali radim to baš zato da mi se više ne dogodi ovo što i tebi. Ja sam na isti način ostao bez 2-3 jako drage knjige.
Tema zaključana.
12.09.2013 | 15:21
Mr_Orange kaže:
Izvadio memoriju koju sam naknadno dodao i prosla instalacija.
Nevjerovatno.

bitno da je prošlo
Tema zaključana.
12.09.2013 | 18:12
smayoo kaže:
Ha, jbg... Mene sprdaju što ja sve zapisujem kad nekom posudim, ali radim to baš zato da mi se više ne dogodi ovo što i tebi. Ja sam na isti način ostao bez 2-3 jako drage knjige.

Knjige su bile drage jer ih ne možeš kupiti ili su sentimentalne prirode?
Tema zaključana.
12.09.2013 | 18:22
Danas - oboje. Tada - nijedno
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1263)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO