Maverick's
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maverick's

06.08.2014 | 05:38
Pa kad napraviš quicklook, otvori ti se QL prozor, i tamo imaš gumb. Na 10.8 u tom gumbu piše "Open with (koja već aplikacija)". Na 10.9 više ne, jer su i to nešto izmijenili. Nemam 10.9, ali na temelju onog što sam pročitao, tamo na tom gumbu piše "Preview", a razlika je u tome što dobiješ quicklook preview, ali bez modalnog prozora. QL je modalni prozor, znači moraš ga zatvoriti da bi klikao po nekom drugom prozoru. E, pa taj preview onda ne radi. Ali QL preview - radi.
Tema zaključana.
06.08.2014 | 19:22
ne znam, ja ne vidim nikakav Preview... kad klinkeš na quicklook (ikona u obliku oka), otvori se prozor i pokrene se video (ako je mp4 ili mov), a jedine opcije su Open with i Share.
dakle, radit će. ajde da vidimo...
Tema zaključana.
06.08.2014 | 20:51
Javi kako je prošlo.
Tema zaključana.
07.08.2014 | 11:14
očito se nismo razumijeli. nije se, nažalost, ništa dogodilo. zapravo, dogodilo se to da sam dobio statični preview videa, dakle običnu sliku, a ne mogućnost da mogu pregledati video. nije mi uopće jasna svrha ovoga. quicklook opcija za video postoji da bi se mogao pregledat video, a ne da ikonu od fajla pretvori u still iz filma.
znači, u Mavericksu ne postoji mogućnost za pregledavanje videa kroz quicklook opciju u finderu - ako nije mp4 ili mov format?
Tema zaključana.
07.08.2014 | 11:41
Jbg, sorry onda... Očito ne postoji mogućnost. Barem ne još.
Tema zaključana.
08.08.2014 | 06:34
Ja sam se s quick look mucio i dok nisam instalirao QT7 PRO nije radilo, znaci neku PRO verziju QT moras imati, sa obicnim nece..
Sada .mov file h.264 sa Canona 60D u finderu samo kliknem (desno se pojavi mali prozorcic i na njemu play tipka) i moze plejati bez ikakvog otvaranja ( isto kao i mp3)
a mozes i quicklook...
Tema zaključana.
08.08.2014 | 17:07
@Chero: ma ne namjeravam kupovat QTPro zbog toga. već će netko smislit nešto...

nego, čini mi se da nije baš normalno da mi se već nekoliko dana otkako sam instalirao Mavericksa komp još uvijek optimizira - ili je?
Prilozi:
Tema zaključana.
08.08.2014 | 21:20
Ovisi koliko mu dozvoljavaš da to odradi. Jesi ga pustio da odradi to preko noći, dok ne radiš ništa drugo?
Tema zaključana.
09.08.2014 | 15:53
kako mu to trebam dozvoliti? šta trebam napraviti - ili ne napraviti?
Tema zaključana.
09.08.2014 | 18:03
Pusti komp da nije u sleepu i ne radi ništa
Tema zaključana.
11.08.2014 | 12:45
evo, pustio ga već drugu noć i još uvijek optimizira... (?!)
Tema zaključana.
11.08.2014 | 13:21
Onda je za pretpostaviti da se Spotlight zaglavio. Kad klikneš na povećalo gore desno na menu baru, što tamo kaže?
Tema zaključana.
11.08.2014 | 15:38
spotlight najnormalnije radi.
Tema zaključana.
11.08.2014 | 15:46
OK, a koliko je zapravo opterećenje CPU? Ako otvoriš System Activity Monitor i poredaš procese po iskorištenju CPU, koji jedu najviše?
Tema zaključana.
11.08.2014 | 20:58
to se mijenja iz sekunde u sekundu i to uz velike oscilacije. evo jednog screenshota, ali...
Prilozi:
Tema zaključana.
11.08.2014 | 21:39
Što ti znači "velike" oscilacije? Da li neki proces skače na više od 1-2% CPU. Da li neki skače na 30, 50, 90%? Koji?
Naravno, pri tom quitaj sve uobičajene aplikacije koje inače koristiš.
Tema zaključana.
15.08.2014 | 12:53
izgleda da se ta obavijest o optimiziranju ne gasi sama nakon optimizacije nego ju treba ručno ugasiti pa je valjda sve ok...
Tema zaključana.
15.08.2014 | 15:27
Ajde, dobro...
Tema zaključana.
28.08.2014 | 10:01
Jel se ikome događa da obriše datoteke i smeće izgleda kao da je prazno i ne može se desnim klikom Empty Trash, a kad otvori vide se te datoteke i može se na kotačić i empty trash? I još sam primjetio da se spoji na wi-fi, a izgleda kao da nije spojeno. Ta 2 bug-a obično dolaze u kompletu, nakon restarta je sve ok.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1584)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO