Zašto Notifiication Centre ne javlja nove mailove?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zašto Notifiication Centre ne javlja nove mailove?

03.11.2013 | 12:01
Kupio se novi MBP (stari model, non-retina 15,4", uhvatio sam zadnju priliku) pa sam silom prilika prešao na 10.8. Za Mavericks očito još nije vrijeme pa se privikavam na ML. Evo, međutim, prvog problema:

Mail.app bi mi trebao kroz notification centre javljati bannerom kad dobijem novi mail, zar ne? Ali to se ne događa. Čujem zvuk, pojavi se badge na ikoni u docku, ali banner se ne pojavljuje. Zašto?

Evo kako mi je to podešeno:
Screen_Shot_2013_11_03_at_10.png

Tema zaključana.
03.11.2013 | 14:01
A da li radi ako staviš na Alerts umjesto Banners?

I da, čestitke na stroju.
Tema zaključana.
03.11.2013 | 14:32
Hvala. Stroj je zapravo posve kao i stari (naravno, brži procesor i tako to, ali to ionako nikad ne primjećujem ), do te mjere da kad stoje jedan kraj drugog - ne kužiš koji je koji dok ne zagledaš iz bližeg pa vidiš na starom "ožiljke" od 5 godina heavy duty uporabe

Ne radi ni na Alerts. Mail, to jest. Calendar radi normalno (Alerts), kako je i podešen.
Tema zaključana.
03.11.2013 | 14:43
A reset Maila ?
Tema zaključana.
03.11.2013 | 14:50
Smayoo - čestitke na stroju! Gdje si ga uzimao i koji model točno si uzeo? Koliko te na kraju izašao keša?
Tema zaključana.
03.11.2013 | 15:01
Kako ti je podeseno New message notifications u Mail/Preferences/General?
Ja sam tu dodjelio tzv. smart folder tako da fino mogu podesavati sto ce se notificirati a sto ne.
Tema zaključana.
03.11.2013 | 15:37
Kao što jmirakul kaže, pogledaj pod postavkama od maila.
Tema zaključana.
03.11.2013 | 16:19
Pa eno gore postavke od Maila. Postavio sam na inbox only, jer mi tako i odgovara.

Jzelko - što znači "reset Maila"? Da sve brišem pa ispočetka podešavam? No way! 5 accounta, 160.000+ mailova, tagovi, ovo, ono... AAAAAA!!!

Tony, uzimao u Kreativnom odjelu (naravno). 11680+PDV. i7 2.3GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD, diskretna grafulja.
Tema zaključana.
03.11.2013 | 16:25
Sorry, ne znam za druge ali meni se gore prikazuje samo jedna slika, ona od sys pref.
Tema zaključana.
03.11.2013 | 16:49
@ smayoo, mislio sam quitat, nespretno sam se izrazio. Mislio sam da budeš skužio. Isprika
Tema zaključana.
03.11.2013 | 16:54
smayoo - znači da te izašao malo manje od 15 000kn? Jesam u pravu? Jel si ga uzimao preko firme pa si uzeo bez PDV-a ili si morao platiti i PDV?
Tema zaključana.
03.11.2013 | 17:41
Tony.Soprano kaže:
smayoo - znači da te izašao malo manje od 15 000kn? Jesam u pravu? Jel si ga uzimao preko firme pa si uzeo bez PDV-a ili si morao platiti i PDV?

A ti kao da radis kod Linica.
Tema zaključana.
03.11.2013 | 17:48
Zar se moze nesto kupiti bez PDV-a?
Tema zaključana.
03.11.2013 | 17:56
Ako kupujes kao rezident na domacem trzistu, ne mozes. Prvo ga platis pa ga mozes odbiti i to samo ako si u sustavu PDV-a. BTW, ni meni ovo opisano ne radi.
Tema zaključana.
03.11.2013 | 22:25
drlovric kaže:
Zar se moze nesto kupiti bez PDV-a?

Ja sam svoj mek kupio na BiH putovnicu i dobio povrat pdv-a.
Ako drzava moze krasti mogu i ja koju kunu ostaviti u pađe!
Tema zaključana.
04.11.2013 | 00:03
Komp koristim uglavnom za posao pa je, normalno, kupljen kao osnovno sredstvo u firmi u kojoj radim. Plaćen je 11680+PDV, dakle 14600. Firma ga je toliko platila. Zato sam i zapamtio cijenu prije PDV jer je to za firmu bitno.

Mail je quitan više puta, komp je rebootan više puta.

Može li možda još netko uz peru69 potvrditi da to ne radi (ili da radi) kod njega/nje?
Tema zaključana.
04.11.2013 | 00:12
Ja osobno nemam problema, ali koristim Postbox. Banners/zvukovi, sve radi normalno.
Tema zaključana.
04.11.2013 | 00:18
Na laptopu sa ML radi ok na Alerts. Mogu prebaciti na Banners pa mi pošalji mail, da vidim radi li na njemu.
Doduše to je Dell ali dobro radi. Kako vidim na SL nema te opcije, pa mogu i uključiti vanjski disk sa Mavericksom da vidim i na njemu.
Pričekaj par minuta.
MOŽE: I Maveriksa sam stavio na Banner.
Tema zaključana.
04.11.2013 | 00:35
" Pokorno javljam" na oba se pojavi notifikacija i zvuk (Banners). Rade oba maila .
Tema zaključana.
04.11.2013 | 00:42
Hvala.
Tema zaključana.
04.11.2013 | 12:38
smayoo kaže:

....
Mail je quitan više puta, komp je rebootan više puta.

Može li možda još netko uz peru69 potvrditi da to ne radi (ili da radi) kod njega/nje?

Kod mene na istom MBP i ML (Mail.app) Notifikacije rade bez obzira izaberem li Inbox Only ili posebno konfigurirani Smart Mailbox.
Tema zaključana.
04.11.2013 | 14:18
Promijenio sam kod sebe u Mailu sa Inbox Only na All mailboxes i čini mi se da mi sad javlja banner za svaki mail kojeg mail rules automatski prebacuju u neke druge foldere (potvrde da je moj mail pročitan i sl. gluposti za koje mi obavijest ni ne treba), ali ono što dolazi u inbox - ne.
Tema zaključana.
04.11.2013 | 14:27
Ispravak. Izgleda da ipak prikazuje banner za sve dolazne mailove. Samo ne prikaže banner retroaktivno (ako sam ga probudio iz sleepa i mail kapne u inbox dok ja još utipkavam password na logon ekranu, neće mi pokazati banner nakon logona).
Tema zaključana.
04.11.2013 | 14:55
Obzirom da imam dosta IMAP foldera na serveru i isto tako raznih filtera koji automatski sele iz inboxa u neke druge foldere, slozio sam si smart mailbox gdje sam odabrao samo odredjene server foldere (uz naravno Inbox) za koje me zanima Notifikacija. To mi dobro radi.
Tema zaključana.
04.11.2013 | 22:55
Kod mene ne radi kako bi trebalo i smatram da jos treba peglati te notifikacije. Bolje to radi cak i na Windows masinama (new e-mail notifikacija).
Tema zaključana.
04.11.2013 | 23:01
Da, kilavi to. Kod mene radi samo ako je u Mail.app podešeno "all mailboxes". Ni u jednom drugom slučaju. Možda ima veze s tim što imam definirane inbox rules...
Tema zaključana.
04.11.2013 | 23:43
Ne bi smijelo imati veze. Pogotovo jer na iOS-u to uredno radi, a cine sve da potpuno unificiraju ta dva sustava.
Inace, neobicno za Apple, ali ajmo reci da je to "minority issue" sve dok nema vecih problema. Vjerojatno ce to popraviti u jednoj od slijedecih zakrpa.
Tema zaključana.
04.11.2013 | 23:49
Kojoj sljedećoj zakrpi? Govorimo o 10.8.5. On je EOL. Hoćeš reći da je isti problem ostao i na 10.9?
Tema zaključana.
05.11.2013 | 00:15
Aha, ti i nisi na Mavericksu nego na ML, sorry ne stignem sve pratiti.

Da, ali eto sada sam se pozabavio time ( s obzirom da kod drugih to nije problem pa me to kopkalo) pa sam dosao do ovog zakljucka:

- notifikacija sljaka bez problema na yahoo i gmail servisima, no ne i na exchange servisu (obicne imap i pop accounte nisam jos testirao)
- izgleda da je problem u sinkanju sa exchange serverom jer novi mailovi stizu sa delayem (testirao istovremeno na svim uredjajima), cudno je to da na iosu sync sa exchangeom sljaka izvanredno
- kakogod napravio sam filter za exchange da mi javlja notifikaciju i to sada sljaka ali sa delayem ( pola minute nakon sto iphone i MS Outlook zazvoni da je primio mail, javi se i Apple MAC mail)
Tema zaključana.
05.11.2013 | 00:22
Sada radi i na Exchange-u (za one koji to koriste)...i u notifikacijama i banneri se pojavljuju na ekranu u desnom gornjem uglu. Vjerojatno je isti problem i sa nekim drugim servisima..
Problem delay-a pristiglih poruka ostaje.

Da ti nisi napisao da te to hebe, ja to ne bih ni primijetio....
Screen_Shot_2013_11_04_at_23.png
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1301)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO