Kako potpuno iz sistema izbrisati "BoomDevice"?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako potpuno iz sistema izbrisati "BoomDevice"?

05.01.2014 | 15:50
Prije dosta vremena sam na Macu bio instalirao aplikaciju Boom, nekakav "pojačivač" zvuka. Nakon što sam ga uredno deinstalirao nikada ga nisam uspio maknuti iz System prefrences/Sound tako da mi se i pod input i pod output pojavljuje "BoomDevice". To mi nije smetalo dok mi nije počeo praviti probleme i to na način da sve češće ne pušta zvuk kroz audio izlaz pa ne mogu slušati na slušalice, a niti Mac spojiti preko tog izlaza na pojačalo (digital output).
Potražio sam rješenje, naravno, na Googleu, ali ništa nije pomoglo. Na Yahoo answer sam pročitao da se kroz Terminal može unijeti naredba "sudo kextunload /System/Library/Extensions/BoomDevice.ke... ", ali traži neki password koji ja nikada nisam niti postavio, a zapravo niti ne znam da li mi je to uopće pametno raditi?!
Svaka pomoć bi dobrodošla.
Hvala.
Tema zaključana.
05.01.2014 | 16:16
Ja sam takve stvari rješavao AppCleaner-om (www.freemacsoft.net/appcleaner/).

Potražiš aplikaciju koju želiš maknuti i zakvačiš sve ponuđene, njoj ”associated” fajlove i to je to...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.01.2014 | 16:22
Kao admin pobriši taj panel iz prefsa, to je u libu, ako ti je skriven, prvo ga učini vidljivim s LionTweaks ili sličnim programom. A možda i originalni installer ima deinstall, pa probaj tako.
Tema zaključana.
05.01.2014 | 16:23
@MacSlavko - hvala, ali nažalost ne pomaže, to je bilo prvo što sam probao. Ovaj se zapičio negdje duboko u sistemu!
Tema zaključana.
05.01.2014 | 17:27
Kext je kratica za "kernel extension" - to je modul koji kernel učita (obično tijekom boota) i ekvivalent je driverima na Windowsima.

Kextovi su smješteni u /System/Library/Extensions/ folderu i mogu biti učitani i neučitani. Tvoj je, čini se, učitan, a da li je doista učitan možeš provjeriti iz terminala s naredbom...

kextstat

...koja lista sve učitane extensione. Ako se nalazi na popisu, poželjno ga je prvo "unloadati" pa tek potom obrisati.

Unloadaš ga sa...

sudo kextunload /System/Library/Extensions/BoomDevice.kext

...pod pretpostavkom da se doista zove "BoomDevice.kext" i da se nalazi u /System/Library/Extensions/ folderu.

Kad pritisneš Enter za izvršiti gornju naredbu, pitat će te password. Password je jednak passwordu tvog accounta, pod uvjetom da si admin - ako je tvoj account jedini na stroju, admin si.

Nakon što si ga unloadao, provjeri sa...

kextstat

...da li je (nekim čudom) preživio unload. Ne bi smio više biti na popisu, a ne bi se više trebao pojavljivati ni pod input/output opcijama Sounda (provjeri).

Ako ga nema na popisu učitanih kexta, unload je uspio i možeš ga obrisati s diska, da se ne učita kod sljedećeg boota. To činiš sa...

sudo rm -rf /System/Library/Extensions/BoomDevice.kext

I to je to.

Ostaje pitanje što zapravo znači da si ga "uredno deinstalirao" - jer kad se uredno deinstalira (obično s vlastitim uninstallerom) nešto što je uselilo kexte, onda kexti budu uklonjeni - što ovdje (čini se) nije slučaj.
Tema zaključana.
05.01.2014 | 17:31
@dpasaric - probao Tweaks, ne ide... originalni installer ne briše iz prefs...
Tema zaključana.
05.01.2014 | 17:40
@Djipi - našao sam ga u popisu:

82 0 0xffffff7f81d70000 0x4000 0x4000 com.globaldelight.driver.BoomDevice (1.1) <81 5 4 3 1>

Da li su onda naredbe koje si mi napisao OK?
Imam problem s tim passwordom - naime je jesam admin, ali password nemam tj password ne čini niti jedan znak nego samo stisnem enter. Međutim u Terminalu to ne prolazi, kaže sorry, try again!
Tema zaključana.
05.01.2014 | 17:45
našao sam ga u popisu:

Odlično, onda nema dileme što je uzrok problema.

Da li su onda naredbe koje si mi napisao OK?

Vjerojatno, ali provjeri prethodno kako se točno zove kext na disku:

cd /System/Library/Extensions/
ls

Prva naredba te vodi u /System/Library/Extensions/ folder, a druga lista njegov sadržaj. Ako na popisu fajlova vidiš "BoomDevice.kext", možeš izvršiti one dvije naredbe koje sam naveo (kextunload i rm).

Imam problem s tim passwordom - naime je jesam admin, ali password nemam tj password ne čini niti jedan znak nego samo stisnem enter. Međutim u Terminalu to ne prolazi, kaže sorry, try again!

Dodijeli si privremeno neki password.
Tema zaključana.
05.01.2014 | 22:44
Dodijelio sam si password, ali mi uopće ne daje mogućnost da upišem jer kad tipkam kursor se ne pomiče!
Tema zaključana.
05.01.2014 | 23:09
To je uobičajeno u terminalu. Password se utipkava naslijepo, a kursor se ne pomiče niti se išta ispisuje kako bi promatraču bilo teže pobrojati koliko znakova ima password. Samo utipkaj password na slijepo i na kraju lupi enter.
Tema zaključana.
05.01.2014 | 23:16
Sve sam napravio prema uputama i BoomDevice je nestao iz Prefs. Međutim kod restarta mašine se vratio ...
Tema zaključana.
05.01.2014 | 23:56
Da li si nakon unloadanja kexta isti i obrisao? To je bila ona druga komanda

sudo rm ...

Ako si i to napravio, baci pogled ovamo:

discussions.apple.com/message/15044977#15044977
discussions.apple.com/message/13363297#13363297

Preporučam da idući put provjeriš što kaže google prije nego instaliraš takvo smeće... Nažalost, sve više toga ima... Cijena rastuće popularnosti...
Tema zaključana.
06.01.2014 | 00:25
Sve sam napravio prema uputama i BoomDevice je nestao iz Prefs. Međutim kod restarta mašine se vratio ...

Ups, moj bed. "Vratio" se jer kext nije bio izbrisan, a nije bio izbrisan jer sam smetnuo s uma da je kext zapravo folder, a ne fajl pa ga treba brisati sa

sudo rm -rf /System/Library/Extensions/BoomDevice.kext

Ispravio sam originalnu uputu (dodao sam "-rf" nakon "rm" ), sad bi trebalo biti OK. Sorry na zbunjivanju.

P.S. Za onu prvotnu naredbu je terminal trebao vratiti grešku tipa: "rm: BoomDevice.kext: is a directory".
Tema zaključana.
06.01.2014 | 10:18
@Djipi - upravo to je i bio napisao, ali nisam to doživio kao grešku Sada je sve u redu. Puno hvala!
Tema zaključana.
06.01.2014 | 12:51
Jebesme ovaj Djipi je maher. Jedna krma gore.
Tema zaključana.
06.01.2014 | 15:43
Djipi je King of Terminal darkness!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1296)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO