Mavericks da ili ne mbwhite?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mavericks da ili ne mbwhite?

05.01.2014 | 19:54
Kao sto naslov kaže imam mbwhite unibody 2Gb RAM na kojem je trenutno 10.6.8 koja bi bila vaša preporuka ugrade ili ne? Mislim sto se tiče brzine i stabilnosti oce li se šta promjeniti na gore? Inače komp koristim za surfanje i tu i tamo filmove ne za posao? Hvala
Tema zaključana.
05.01.2014 | 20:00
Mislim da ti onda RAM ne bi bio dovoljan. Na tvom mjestu bih to ostavio.Ako bi išao gore na najviše 10.8 jer je 10.9 još gladniji. Uspio sam probati na starom iMacu prvi alu iz 2007g. čut ćuš još komentara i od drugih.
Tema zaključana.
05.01.2014 | 20:07
Ma nekako sam tako to i mislio ako ima netko da je probao bas na ovom modelu da kaže mišljenje ako ništa ionako mislim da je vrijeme za još malo RAM a i možda ssd nebi bilo loše
Tema zaključana.
05.01.2014 | 20:15
Sto bi rekli "nahrani kerove i nista ne diraj"

Kilavo ce ti to raditi vjeruj mi...
Tema zaključana.
05.01.2014 | 20:22
Vrtim Mevericks bas na njemu, ali imam 8GB rama. radi kao podmazan. Na macbook pro masini iz 2008 takodje vrtim Mevericks, a ima samo 3GB rama. Radi uredno poslove koje ti ocekujes. Macbook pro late 2008, 2.4 C2D 3GB rama.LP
Tema zaključana.
05.01.2014 | 20:29
Pa Ram dobro dođe u svakom slučaju. I ja bih ga digao do 8 ili barem 6 a SSd ako financije dozvoljavaju. Bio bi osjetno brži. Sreća je da za tvoj model kad dodaš ram, možeš probati dignuti s tim da napraviš prije backup da se možeš vratiti na 10.6 ako hoćeš. Kod novih nema nazad na dole.
Tema zaključana.
05.01.2014 | 20:37
10.6.8 je definitivno najbolji OS X kojeg je Apple napravio. Sve poslije toga je nizbrdo. Ne brljaj po tome, uživaj i koristi dokle god možeš.
Tema zaključana.
05.01.2014 | 21:07
Hvala svima na odgovorima, mislim da ću prvo RAM nadograditi a tek onda upgradati odnosno ne mislim već znam
@smayoo slažem se da je 10.6 najbolji OS ali bi ipak htio koristiti neke nove feature ali definitivno ću za sada ostati gdje jesam
Tema zaključana.
05.01.2014 | 23:58
Vjeruj mi da ćeš veće koristi imati od ugradnje SSDa (možeš ako ne koristiš DVD na njegovo ugradit SSD) nego od Mavericksa. Slažem se sa Smayoom da je 10.6.8. iznimno dobar OS X. Nije Mavericks škovaca, ali vjeruj mi da ćeš puuuno više uživat u SSDu nego u Mavericksu.

E sad, Mavericks je džaba a SSD košta, al gušti su gušti... ma bolje me pušti
Tema zaključana.
06.01.2014 | 21:16
Ja imam MB White zadnji koji je uopće napravljen.
Ubacio sam 8 GB RAM-a i ssd. Gore je Mavericks i radi ko avion.

Kako bi bilo bez toliko RAM-a i ssd-a neznam.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.01.2014 | 21:33
Za samo 2 GB RAM najbolji je Snow Leopard. Ne diraj ništa. Kada budeš imao 8 GB razmišljaj o Mavericksu. Ako ti baš ful treba zbog nečega, onda bi prošao i na 4 GB.
Tema zaključana.
07.01.2014 | 18:37
Ma definitivno moram prvo RAM riješiti. Nisu neki novci a 2gb je odavno premalo . Ima NETKO preporuku koji RAM da kupim? Nisam neki znalac jel mogu sam ugraditi RAM (nikad prije nisam radio)
Tema zaključana.
08.01.2014 | 12:49
RAM definitivno sam ugradiš bez problema za cca 5 minuta.

A što se izbora RAM-a tiče, ja sam uzimao preko OWC-a kao što je ovdje već puno puta sugerirano, mislim da si najsigurniji.
Tema zaključana.
08.01.2014 | 13:32
Ja sam isto uzimao od OWC-a RAM, i za MacBook white i za MacMinija, sve radi bez ikakvih problema...
Tema zaključana.
08.01.2014 | 13:58
Složio bih se s john_st. Prije nekog vremena sam bio u dubiozi između RAM-a i SSD-a, ali prevagnulo je na ovo drugo. Uzeo sam Samsung EVO 840 i mogu ti reći da sam sve do nedavno bio u stanju šoka. Drastično se sve ubrza.
Tema zaključana.
08.01.2014 | 15:18
Uzimao sam za white obični RAM od Kingstona i radi uredno. Ima ga u našim dućanima, dakle bez narudžbi i čekanja i kompliciranja.
I ne znam kome nije dosta 5 god gar.

SSD također preporučljivo ugraditi, moja preporuka Intel
Tema zaključana.
28.02.2014 | 09:56
Samo da nadodam ako još nisi kupio RAM za MB white, ja sam upravo stavio u njega od OWC-a 16GB (2x8GB ) i prezadovoljan sam.
Mislim da ti više od 16 GB neće tako skoro trebati za ništa na kompu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1193)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO