Sa 10.5.8 na Mavericks
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sa 10.5.8 na Mavericks

15.01.2014 | 17:55
Imam iMac iz 2009-te na kojem je software 10.5.8. Zanima me na koji način na njega instalirati Mavericks? Znam da prije svega treba update napraviti na OS Leopard ali kad sam tražila izbacuje mi da mi za to treba cd,kojeg ima za kupiti po 19,99$.Da li ima isti za kupiti kod nas ili kakav način da platim preko apple storea? Ne kužim se previše u to pa Vas molim za informaciju kako to najlakše izvesti ili kome se obratiti da bi mi to mogao napraviti? Hvala
Tema zaključana.
15.01.2014 | 18:27
Ako imaš 10.5.8 to je OS X Leopard, ti trebaš retail 10.6. Snow Leopard... Mislim da ga kod nas ne možeš kupiti, niti naručiti od Apple-a jer ne prodaju nama "bijednim" hrvatima... Ja negdje imam jedan, pa ako ne riješiš drugačije javi, nešto ćemo smisliti...
Tema zaključana.
15.01.2014 | 19:28
Moani kao što ti je Borostef rekao treba ti SL verzija 10.6. Ako kažeš gdje si možda ti netko bude mogao pomoći po tom pitanju.
Tema zaključana.
15.01.2014 | 19:34
@moani..nemoj zaboraviti i ubaciti barem 2x2 GB ili poželjno 2x4 GB Ram-a u stroj prije 10.9
Tema zaključana.
22.04.2014 | 10:28
I ja imam isti problem, pa bi kupio Snow Leopard...

Pitao sam Apple support, oni su me uputili na Apcom d.o.o, a oni su pak jutros javili:
"Imali smo već sličnih upita, ali na žalost Apple ne nudi navedeni softver u ovoj regiji."

Možete li mi pomoći,
Hvala
Tema zaključana.
22.04.2014 | 10:45
Gdje si? Možda ti netko može pomoći lice u lice.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 12:24
U Zagrebu
Tema zaključana.
22.04.2014 | 12:33
ja ne mogu onda pomoći
Tema zaključana.
22.04.2014 | 12:49
Budem se probao malo još plakat na službeni Apple support...
Ako ništa drugo, kupit ću ga preko ebaya za $30.

Da li bi mogao imat problema sa lokalizacijom? (Ideja mi je u konačnici instalirati Mavericks)
Tema zaključana.
22.04.2014 | 13:03
Nećeš imati problema s lokalizacijom. Ja isto nisam iz Zagreba, ali ako ti se nitko drugi ne javi u međuvremenu, pingaj me na PM za koji dan jer povremeno dolazim do Zagreba.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 14:29
Ja sam skoro svaki dan u Zagrebu. Javim ti na PM
Tema zaključana.
22.04.2014 | 15:10
Hvala na ponudi za pomoć, ali nisam shvatio kako mi možete pomoći "licem u lice" a da nije riječ o prodaji OS-a?
Tema zaključana.
22.04.2014 | 15:22
Apple očito nije zainteresiran više prodavati taj OS. I očito ih boli q za one koji sad zbog toga ne mogu svoj još uvijek podržan hardver aktualizirati na tekući OS. Također, svoj zadnji OS Apple korisnicima svog hardvera daje besplatno. Shodno svemu tome, imaš svako moralno pravo posuditi nečiji instalacijski medij za tu jednokratnu, privremenu instalaciju 10.6 koja ti treba poslužiti samo da bi mogao napraviti upgrade na 10.9.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 15:34
Kako iz DVD-a napraviti bootabilni ISO koji bi se kasnije zaprzio na DVD?
Ja mogu napraviti tatv ISO i onda se najdemo negdje i iskopiras si na stick.
Svojevremeno sam probao napraviti kopiju ali DL DVD nije htio snimiti (izbaci gresku i to nekoliko puta) pa sam odustao.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 15:44
Ne znam za bootabilni ISO. Ja sam Disk Utilityjem napravio DMG kojeg sam onda stavio na stick i tako sam bootao install medij na starom laptopu kojem je bila crkla optika. Bez ikakvog kemijanja.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 15:55
JA sad radim DMG. Dali je to OK, ne znam.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 16:37
Ako ovo prođe, imati ću DMG na sticku i potoje dvije varijante, ja uzmem stick, a vi komp ili ja uzmem komp, a vi stick, nađemo se i prekopirate.
Ja sam u Zagrebu u centru (živim i radim), pa se možemo dogovoriti. Nisam siguran, ali mislim da je na DVD-u 10.6.3 verzija.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 17:04
Kreš1m1r kaže:
Hvala na ponudi za pomoć, ali nisam shvatio kako mi možete pomoći "licem u lice" a da nije riječ o prodaji OS-a?

Ja sam ti mislio posuditi DVD za instalaciju. Kakva prodaja.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 17:19
Moj iMac je na prodaju (u oglasniku), u stvari sam još uvijek neodlučan dali da prodam iMac ili ne.
Zato sam htio isprobati novi OSx, a pošto je na prodaju ne bi htio nikakve stvari na njemu raditi ako nisu 100% OK.

Vidjet ću večeras što kaže Apple-ova služba za korisnike... pitat ću i za posudbu DVD-a pa javim...
Tema zaključana.
22.04.2014 | 17:21
Pa ni ja nisam mislio naplatit! Bilo bi me sram i stid.
Još jednom da se zahvalim @jmirakul-u jer mi je poslao link iz svog Dropbox-a i skinuo sam OSX 10.4, ali ovaj je težak 5,6GB i nije baš za stavljanje na net (ja nemam toliko prostora u svom Dropbox-u), a brzina neta je 512kbps upload i to bi trajalo i trajalo (više od jednoga dana).

EDIT:
Ako si iz ZG-a @Kreš1m1r, najdemo se na kratko i prebacim ti na stick. Treba ti stick od 8GB (sam DMG je 5,6GB) ili ja uzmem stick (ako imaš neki prijenosni MAC i prebacimo na tvoj komp).
Eto.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 17:38
Kreš1m1r kaže:
Moj iMac je na prodaju (u oglasniku), u stvari sam još uvijek neodlučan dali da prodam iMac ili ne.
Zato sam htio isprobati novi OSx, a pošto je na prodaju ne bi htio nikakve stvari na njemu raditi ako nisu 100% OK.

Vidjet ću večeras što kaže Apple-ova služba za korisnike... pitat ću i za posudbu DVD-a pa javim...

Pa onda nakon što probaš Mavericks jednostavno ubaci originalni install DVD s 10.5 i prepeglaj hard čistom instalacijom. Sve čisto i legalno.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 17:40
Imaš pravo, hvala
Tema zaključana.
23.04.2014 | 09:28
Na žalost nemogu više doći do chat rooma: samo za US
Izgleda da su mi prekjučer krivo sparsali IP adresu

Postao sam na njihovom forumu ali niš od toga:
- "ako nemožeš onda nemožeš"
- "jesi probo na ebay ili amazon" (BTW: jesam ali i oni salju samo u US)

Čitajući po internetu nigdje nisam pročitao da netko mora kupiti DVD da bi napravio upgrade.
Stvar je u tome da se image nigdje nemože skinuti sa interneta nego se samo mora instalirati sa DVD-a.
Stoga pretpostavljam da je sasvim OK ako posudim nečiji DVD ili nečiju sigurnosnu kopiju te instaliram OSX Snow Leopard a zatim sa Apple Store-a Mavericks.

Pošto sam već očistio iMac za prodaju nemogu ništa izgubiti, najgore što mi se može desiti je da ga reinstaliram na 10.5

Hvala svima!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1256)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO