Spotlight indexira bez prestanka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spotlight indexira bez prestanka

14.02.2014 | 20:13
Osx 10.9.1. Ima već nekoliko dana, spotlight neprestaje indexirati. Ali malo sutra indexira! Ispisuje: procjena vremena indeksiranja i tako se vrti danima.
U praćenju aktivnosti,mdworker je na 56% CPU, a mds_stores na 35% CPU. Neostaje mi baš puno. Jeli netko imao ovakav problem? Isključio sam vanjske diskove iz ineksiranja, popravio dozvole diska, obrisao njegov .plist . Ništa nije pomoglo.
Tema zaključana.
14.02.2014 | 20:48
A obični reboot?
Tema zaključana.
14.02.2014 | 20:57
Pokretao sam više puta. Nakon popravke dozvola itd. Stalno je na procjeni vremena indeksiranja. Osjetno mi usporava komp.
Tema zaključana.
14.02.2014 | 21:01
Uh! Ovo nije dobro!
Opet mi nalazi hrpu dozvola za popravit. A zadnji popravak prije 1 sat. Disk je ssd 128 Gb.
Tema zaključana.
14.02.2014 | 21:05
Našao je sljedeće: (tako je bilo, čini mi se i prije 1 sat.

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: popravak_opustenja.txt
Veličina datoteke: 54902
Tema zaključana.
Tema zaključana.
15.02.2014 | 07:35
Ja sam slično sranje imao sa ML-om i nisam mogao nikao riješiti.
Pa sam nasadio mašinu ponovo Clean Install. I bilo je ok. Ali svakako sam skinuo Alfred i od tad njega koristim za traženje tako da bi mogao isključiti Spotlight, ako krene s blesanjem. To šta ti nalazi hrpu ne popravljenih prava ne treba ništa posebno značiti.
Tema zaključana.
15.02.2014 | 08:58
Ma da mislim da ću na kraju ipak reinstalirati. Pogrješio sam sa povlačenjem podataka i postavki sa starog sistema. To nikako netreba raditi, samo probleme stvara kasnije. Čudno mi je što i nakon popravke dopuštenja, ponovo nalazi iste greške.
Alfred ću svakako instalirati.
Tema zaključana.
16.02.2014 | 12:15
Evo nakon friške instalacije osx-a, na formatiranom disku bez povlačenja postavki. Idem provjeriti dozvole na disku i isto sranje. Ista količina smeća, a bez da sam instalirao i jednu aplikaciju. Zašto uopće komplicira sa tim dozvolama kad ih nije u stanju držati uredne?
Iskreno pun mi je kufer osx-a. Jedino što mi se još dopada je magic mouse i općenito skrolanje u aplikacijama.
Tema zaključana.
16.02.2014 | 12:52
Jesi li napravio clean install ili ne? Ako nisi,onda nisi ništa ni radio.
Tema zaključana.
16.02.2014 | 12:54
A kakve ti nepravilnosti javlja?
Tema zaključana.
16.02.2014 | 13:22
Napisao sam da sam formatirao disk i instaliro. Nisam povlačio nikakva podešenja ni dokumente. Nisam instaliro niti jednu aplikaciju. Povukao je sa iclouda kontakte i sl.
Na provjeri dopuštenja na disku nalazi uglavnom slične stvari kao u datoteci koju sam postao gore. Možeš zamislit, našao je .plist, ali ga nije očekivao na tom mjestu. Pa tko ga je postavio tamo?. Stvarno čudno. Disk je ssd, ali nije do njega jer kad kloniram sistem na vanjski disk, javljaju se iste greške i nakon popravke opet ih nađe. Zanimljivo, ali mi ne ulijeva povjerenje nimalo.
Tema zaključana.
16.02.2014 | 13:42
A šlag na tortu su mi ovakve stvari:

Na novo instalirani osx i u finderi prikaže sadržaj vanjskog diska na ovakav kupus način. Dobro znam kad odaberem sortiranje, onda je to ok prikazano ali na ovo se svaki put nasmijem.
Finder_biser.jpg
Prilozi:
Tema zaključana.
16.02.2014 | 14:34
To ti tako prikazuje jer si ti tako te ikone jednom ostavio. Taj raspored se, kao i hrpa drugih detalja (dozvole za pristup, boje labela pojedinih finder itema, custom ikone...) čuva na samom tom vanjskom disku (to su one datoteke koje počinju na ._ ). Isto bi ti se tako prikazao i na nečijem drugom Macu.

Ako si nakon clean install jedino povukao kontakte s iCloud, onda je možda u iCloud problem. Ako već radiš tako radikalan korak, onda napravi clean install i ništa više. Pa provjeri da li onda pravi probleme.

Ako sam dobro shvatio, nakon reinstalacije više nemaš problema sa spotlightom, nego samo s tim dozvolama? Te dozvole možeš i zanemariti. Ako sve radi, nisu bitne.
Tema zaključana.
16.02.2014 | 14:44
Te dozvole kao št ti kaže Smayoo zanemri, bitno da se vrti i da ne troši resurse ko blesav. Samo čist Clean install i ništa drugo pa pogledaj kako radi.
Tema zaključana.
16.02.2014 | 16:31
Ma one ikon nizam nikad tako postavljao. Jednostavno je sve skupa prekopirano na taj disk prije reinstalacije. Naravno, ako odaberem da sortira pi nazivu ili bilo kako, onda su posložene. Taj disk je exfat ali mislim da to nije bitno.
Spotlight sada ne oravi probleme. Brzo se podiže i gasi. Prije je to bilo prilično usporeno iako je na ssd-u.
Svima hvala na savjetima, idem dalje ovako pa ćemo vidjeti.
Tema zaključana.
16.02.2014 | 16:58
Mislim da se malo previse brines oko tih permissiona. Ako sve radi kako treba briga te. Evo vidi ovo:

support.apple.com/kb/ts1448

Meni se isto javlja hrpa takvih stvari, a OS radi odlicno, tak da me uopce to ne brine, ignoriram i bok.
Tema zaključana.
16.02.2014 | 18:22
LukaSnow kaže:
Ma one ikon nizam nikad tako postavljao. Jednostavno je sve skupa prekopirano na taj disk prije reinstalacije.

Dakle, kad si to kopirao na taj disk, dovukao si ih mišem do točno tog mjesta i tamo ispustio. Mac je zapamtio i zapisao na vanjski disk, skupa s tim folderima i točno mjesto gdje si ih zadnji (u ovom slučaju i prvi) put dragnuo.

Taj disk je exfat ali mislim da to nije bitno.

Bitno je samo to što exfat ne podržava access permissions. Ali Mac svejedno zna poziciju, ikonu i boju z svaki item. I Spotlight tags (comments).
Tema zaključana.
16.02.2014 | 19:10
Da, tamo sam ih odvukao sve zajedno. Bile su posložene i ispravno ih je prikazivao. To mi se i prije dešavalo, da kad prvi puta priključim usb ključ ili disk on ga tako prikazuje. Sigurno nije bio jedan folder na drugome, to je nemoguće postići. Dakle, kad bi htio ovako da ispadne, nebi mogao. Finder je u tom pogledu dosta kljakav. To nikad nisam vidio ni na windowsu ni na linuxu.
Dozvole sam išao provjeravati zbog problema sa spotlightom. Isključivanje spotlighta iz terminala nije pomoglo. Na kraju je situaciju riješilo to da sam sve diskove ( i onaj na kome je osx ) isključio iz indeksiranja. Ponovo sam uključio glavni disk i više nije pravio problema.
Ali kako mi se je komp sporije podizao i gasio ipak sam išao u reinstalaciju.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1257)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO