TROMI MIŠ
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

TROMI MIŠ

21.12.2005 | 11:32
Na PM G5 s Tigerom imam problema (nakon prelaska s piceka) s pomicanjem miša. Naime, iako je porihtan na najveću Tracking s., trom je u laganom pomicanju, kada trebam precizno (i polako) označiti objekt. Kao da zapinje!!
Postoji li kakvo rjršenje za brži \"start up time\" pri laganom pomicanju, dal' to netko zna?
Tema zaključana.
21.12.2005 | 12:17
koji miš?
Tema zaključana.
21.12.2005 | 13:08
Meni se dogadja isto (takodjer bivsi PCuser). Mis je mighty mouse na iBooku. Koliko sam ja shvatio it's a feature not a bug.
Ako postoji neko rjesenje mene isto zanima.
Tomislav
Tema zaključana.
21.12.2005 | 17:43
Mišek je oriđiđi (apple) s jednom tipkom. Why?
Kad pitaš \"koji miš\", nadam se da ima neki koji to ispravlja.
Usput, probao sam nekoliko miševa: Logitec 3 tipke i neki A4-Tech, koji sam
kupio jer se krasno uklapa u izgled mog 20\" cinema. Naravno svi su optički i to žičani.
Molim odgovor, Mika.
Tema zaključana.
22.12.2005 | 10:22
otvori - system preferences/universal access /mouse
tamo su dodatne postavke za miša/trackpad, tastaturu, itd.
Tema zaključana.
22.12.2005 | 11:06
Učinih: universal acces/mouse/maximum speed/slow. Stvar je nešto bolja, ali još uvijek lagano pomičući miša prevaljujem manji put po displayu, nego kad to isto izvedem energično. Dakle, kad radim vektorsku grafiku, pri preciznom premještanju elemenata objekta, poludim od tromosti miša.
Možda je tomu tako na 20\" cinema displayu, ne znam, nemam 4:3 pa da probam na njemu.
Ipak, hvala ti Sven što si me upozorio na očito i dohvatljivo, jer ja sam zabrijao u kodove (koje su mi NARAVNO sprčkali vanzemaljci s planeta KANTA)
Tema zaključana.
22.12.2005 | 11:11
lol

Probaj promijeniti rezoluciju ekrana - možda se nešto popravi
Tema zaključana.
22.12.2005 | 11:28
Probao, na najvećoj rezoluciji je bolje, a njoj sam i bio.
Tema zaključana.
22.12.2005 | 12:17
hm, onda jedino šta mi pada na pamet, je da probaš promijeniti podlogu miša - probaj s nekom kontinuiranom, čistom bojom (skroz bijela, plava...)

sorry više neznam
Tema zaključana.
22.12.2005 | 17:20
Sorry šta nisam prije odgovorio...
Koliko shvatih, tebi smeta tromost miša pri pomicanju i namještanju preciznih elemenata?
Ako sam to dobro shvatio.. system prefrences/ mouse and keyboard i pod tab opcijom namjesti si brzinu tracking miša na najveću... mislim da bi ti to moglo dati poboljšanu veziju feela kojeg si imo na PC-ju... a druga vrlo važna stvar... podloga, naime, Apple pro mouse po mom mišljenju i iskustvu radi super na hrapavijim, matiranim stolovima, dakle na onima koji nemaju previše sjaja. U hr sam ga koristio na \"običnom\" bukvinom stolu i sve ok... radio maraq, a sad kad sam u PL, na stolu koji ima zaljepljenu površinu, miš od vremena do vremena poludi i ne mogu ga normalno koristiti. Uglavnom, osim onog prvog, pokušaj razne podloge (čak pomaže i običan list papira), pa vidi kako se na kojoj ponaša. Možda je problem preskakivanja baš vezan za podlogu, a ne za system ili samog miša.
Tema zaključana.
22.12.2005 | 18:49
Dragi Mika, sve što si napisao je O.K., međutim ja nemam problema sa preskakivanjem miša i njegovim možebitnim nekontroliranim kretanjima, koja, stvarno, obično nastaju zbog neadekvatne podloge ( sjajna, tekstura, too much boja itd). Moj problem, a vjerujem i drugih mekovca, je u tome što miš pri sporom upravljanju, prevaljuje višestruko manji put, nego li pri brzom, što u konačnici otežava precizan rad, a i poprilično nervira.
Prije Maca sam radio na PC-u, petnaestak godina, profesionalno, tako da oni, koji su isto tako prešli na Maca, predpostavljam, znaju o čemu govorim.
Znam to je stvar navike, ali ja stalno šaltam PC - Mac, tj. ne radim samo na Macu.
Ipak, hvala ti na trudu , a ja koristim ovu priliku da poželim tebi i tvojoj obitelji, a i svim Jabučnjacima, vesele i blagoslovljene božićne blagdane !!
Tema zaključana.
22.12.2005 | 19:25
Mac ti je takav. Onu brzinu koju ti staviš ti je brzina kojom ti miš ide kad brzo s njim radiš a kd sporo s njim ideš onda je on spor jer se pretpostavlja da trebaš raditi nešto vrlo precizno.
Tema zaključana.
24.12.2005 | 16:35
FOLIO je napisao:
Dragi Mika, sve što si napisao je O.K., međutim ja nemam problema sa preskakivanjem miša i njegovim možebitnim nekontroliranim kretanjima, koja, stvarno, obično nastaju zbog neadekvatne podloge ( sjajna, tekstura, too much boja itd). Moj problem, a vjerujem i drugih mekovca, je u tome što miš pri sporom upravljanju, prevaljuje višestruko manji put, nego li pri brzom, što u konačnici otežava precizan rad, a i poprilično nervira.

Mogu ti samo reći da se navikneš - jer to je TRUE način kako se svaki miš treba ponašati. Pa mislim ono - oduvijek sam na Macu a na PCju sam ludio! Nije tu stvar trackinga - jednostavno se moraš naučiti da ako hoćeš preći brži put, brže i trgneš rukom, dok kad baš trebaš preciznost usporava se i miš zajedno sa tvojom rukom čime ti više nego dvostruko pomaže u poslu.

Na windowsima me uvijek zezalo baš to da je kiš konstantno brz koliko god ja brzo/sporo micao rukom što me izluđivalo jer sam morao po nekoliko puta ciljati.. Na Macu mi je raditi zato pjesma.
Tema zaključana.
24.12.2005 | 21:55
Imaš pravo, Vanja, sve je stvar navike. Izgleda da sam predugo bio na piceku, pa mi je sve njegovo postalo standard. Ako je to s mišem najveće zlo, onda sam spašen. Znaš, još sam friški na Macu.
Znaš kak se zove ženska od Maca ........... MAKOVNJAČA !!!!

S R E T A N B O Ž I Ć !!!!!!!!!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1417)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO