HELP!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HELP!

26.12.2005 | 16:42
Pred pet minuta iBook mi se sam od sebe iskljucio i to je pritom proizveo onakav zvuk kao da ste istekali (upaljenog) iMaca iz struje. Nesto je unutra 'puknulo'. Probao sam ga ukljuciti, ali nije htio, pa sam izvadio bateriju i kad sam ju vratio nazad, normalno se upalio.

Pitanje br 1. Da li bi trebao biti zabrinut jel mi se cini da nije bilo nekih posljedica ovog gasenja...

Nadalje, kad se podigao Tigar, promptao me i rekao mi da moram namjestiti datum jer datumi prije 1. 3. 2001. mogu smetati u radu macova, bla, bla... ugl datum se resetirao na 1. 1. 1974. I sad, kad sam ga namjestio na 26. 12. 2005 i namjestio sat i kliknuo save, on se opet vratio na 1.1.1974. Da skratim, ne mogu namjestiti niti sat ni datum. jednostavno se nece maknut sa 1.1.1974.

Pitanje br 2. Kako da to sredim?

Hvala!

--x
Tema zaključana.
26.12.2005 | 19:39
Oke... probao sam sa kreiranjem novog accounta, ali se zablesira kad izbaci onu poruku \"Dates earlier than March...\" i ne mogu niti uci u System preferences da bi probao editirati datum i moram ga resetirati drzeci tipku on/off...! Neka mi netko pomogne please, sve mi mailove u Entourage-o sje****! Poludit cu!

EDIT: Jos jedna sitnica koju sam primjetio, svaki put kad se resetira (normalno ne nasilno - dakle iskljuci pa ponovno uikljuci), resetira se i datum i sat.

--x
Tema zaključana.
26.12.2005 | 19:58
Priključi ga na fiksno napajanje. Zvuči kao da ti je baterija za sat crkla.

Druga stvar - izvuci bateriju na 15 min i ništa ne diraj. Poslje je vrati i uključi komp pod fiksnim naponom ! resetirat ćeš prom i pram tim putem
Tema zaključana.
26.12.2005 | 21:06
naravno i ako radi bez baterije probaj Apple hardware test!
Tema zaključana.
26.12.2005 | 22:16
Pa dobro, al i da je crkla baterija, zasto mi nece namjestiti datum i sat dok je komp upaljen? Kakve to veze ima s baterijom...

--x
Tema zaključana.
26.12.2005 | 23:34
Zvuci kao da mu je nastradao PRAM. Jesi li pokusao resetirati PRAM i nvram? Jesi li pogledao sto ti kaze Console.app kada pokusas bezuspjesno podesiti datum?
Tema zaključana.
27.12.2005 | 02:01
PRAM i NVRAM to je ono kad izvadim bateriju na 15 minuta, jelda? To cu sad probati... Kad pokrenem console i probam namjestiti vrijeme dobijem ovo:

1970-01-01 04:42:52.408 writeconfig[359] settimeofday returned error = -1
1970-01-01 04:42:52.449 SystemUIServer[193] lang is:en

Idem ga iskljucit na 15 min pa se javim.

EDIT: Daklem, izvadio sam bateriju, pustio ga pola sata na miru, stavio bateriju, ukljucio u struju, upalio. No workie. Opet ista prica, opet console javlja gresku -1.

Koliko treba da se zamijeni taj PRAM jerbo mi komp treba ovih dana i nemrem cekad tri dana da ga ovi na servisu raskupusaju...? Sta on uopce radi, osim sto pokrece sat? Da li ja smijem koristiti komp dok to ne radi, jel ima jos kakvog utjecaja osim na vrijeme?

Hvala na pomoci!

--x
Tema zaključana.
27.12.2005 | 11:27
vidi ovdje

docs.info.apple.com/article.html?artnum=2238
Tema zaključana.
27.12.2005 | 12:44
Jesam, al opet nista... Sutra cu ga odnjijet na servis...

Hvala svima na pomoci!

--x
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1411)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO