Macbook air i mavericks os x
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook air i mavericks os x

07.04.2014 | 20:37
Molim Vas da mi pomognete kako instalirati i na koji način pokrenuti mavericks os na macbook airu.Hvala!
Tema zaključana.
07.04.2014 | 20:44
koji Ti je OSX sada na njemu?
Tema zaključana.
07.04.2014 | 20:48
I koji je točno MBA u pitanju?
Tema zaključana.
07.04.2014 | 20:48
Koji točno imaš MacBook Air? Kakve su mu specifikacije i kada je kupljen?
Ako si novi, to imaš kad klikneš na Jabuku u gornjem lijevom kutu ekrana, i kada ti se spusti drop down menu - odabereš “About this Mac”.
Tema zaključana.
07.04.2014 | 20:49
lion os x 10.7.5
Probao preko appstorea javlja da stroj nije kompatibilan.Neznam na što točno misle dali disk grafika ili RAM…
Upravo skidam mavericks developer preview pa ću probati sa njim...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
07.04.2014 | 20:52
Momak je bio kod mene, radi se o prvoj seriji na kojoj 10.9 više nije službeno podržan. Zadnji podržani sustav je 10.7.5.

Je li ga moguće instalirati uz pomoć trikova poput Tiamovog krekiranog EFI-ija - ne znam, mislim da je kritična stavka GPU podrška. Treba guglati. Osobno ne vidim razlog zašto bi se guralo taj stari Air sa samo 2 GB RAM-na na Mavericks.
Tema zaključana.
07.04.2014 | 21:01
probati ću sa developer verzijom… mogu i sa Tiamovim Efije-m...
Tema zaključana.
07.04.2014 | 21:03
Gdje mogu nabaviti tj nači Tiamov EFFI???
Tema zaključana.
07.04.2014 | 21:19
Ako netko zna molim Vas da mi date link!Hvala!!!
Tema zaključana.
Tema zaključana.
07.04.2014 | 21:27
andro007 kaže:
Ako netko zna molim Vas da mi date link!Hvala!!!

Ako je to prva verzija Aira, radi se o ultrabooku starom šest godina (predstavljen je 2008., ako se ne varam).
Mislim da ti nabrijavanje na Mavericks nije potrebno. Ali ti kako hoćeš...
Tema zaključana.
07.04.2014 | 21:32
Ipak bi ga stavio na mavericks.tako sam odlučio i točka.
Tema zaključana.
07.04.2014 | 21:35
Dali ovaj Tiamov effi radi na airu ili samo na macbook pro??
Tema zaključana.
07.04.2014 | 21:38
Zabit ćeš si taj Air sa 10.9
Tema zaključana.
07.04.2014 | 21:46
Pusti ga. Čovjek je odlučio i točka.
Tema zaključana.
07.04.2014 | 21:56
Tino1 ti je postavio link sta i kako da radis.Licno mislim da ce to da se vuce i trza ali sam onaprijed.Kada instaliras javi da znamo kako se ponasa
Tema zaključana.
07.04.2014 | 22:33
Probao po tvojim uputsvima...Sustav mi se srušio....
Tema zaključana.
07.04.2014 | 22:34
Ima li koji drugi način??
DA probam sa developer verzijom???
Pomozite!!!
Tema zaključana.
07.04.2014 | 22:55
Probao sam po tvojim uputama..sustav se srušio...
Pomagajte!!
Tema zaključana.
07.04.2014 | 23:01
Probaj opet, negdje si zabrljao ili uopce nemozes staviti 10.9.
Zaista ne razumijem potrebu za forsiranjem necega novoga ako je "nemoguće" i ako staro radi gotovo savršeno.
Tema zaključana.
07.04.2014 | 23:08
Bi li se mi mogli nači negdje u gradu da mi ti to napraviš da ja nešto opet ne zeznem?Ako treba spreman sam i platiti..
ja ću probati sa developer verzijom,ako uspijem javim...
Tema zaključana.
07.04.2014 | 23:10
samo sam ovu verziju našao. Nešto si zabrljao, probaj još jedanput.
Tema zaključana.
07.04.2014 | 23:12
Gdje ti stanuješ?Da mi ti to središ da ja opet nešto ne zeznem....
Tema zaključana.
07.04.2014 | 23:15
Gdje ti stanuješ?Da se dogovorimo da se nađemo da mi ti to središ da ja opet nešto ne zeznem..Može?
moj mob.:0998764779
Tema zaključana.
08.04.2014 | 00:39
@andro007

prvo, sad već pomalo siluješ temu. Ako imaš potrebe dopuniti prethodnu misao, post možeš editirati i dopuniti jer je ovo forum, a ne twitter, facebok ili u boljoj opciji IRC gdje nabacuješ razbacane misli i skupljaš lajkove.. ovako imaš 2-3-4 tvoja posta od jedne proste ili prosto proširene rečenice što je nepregledno i zamarajuće za čitanje..

drugo, da si barem malo svog vremena posvetio svom profilu na forumu i popunio ga kako treba, onda ne bi tinu1 pitao gdje je nego bi kliknuo na njegov avatar i znao..

i treće, to što želiš je "nešto" što korisnici rade iz vlastitog zadovoljstva.. tako da teško da će ti netko gubiti vrijeme i živce iznad tvog hardvera samo zato što ti želiš najnoviji OS umjesto onog koji je došao uz MBA i koji je s njime radio optimalno (ok, ne moraš staviti 10.5, ali 10.6 bi bio vjerojatno optimalan izbor).
Tema zaključana.
08.04.2014 | 06:28
Nekada sam brze-bolje imstaliravao nove verzije Windowsa, a danas sam na OSX 10.6.8 i nist mi ne fali.
Tema zaključana.
08.04.2014 | 07:02
Nikad mi nije jasno zašto ovo spammanje foruma sa 80 !!!!!!! i naravno vikalice tjera ljude na mišljnje da će netko pomoći ili da će pomoći jako jako brzo.

@Andro007 za korisnika koji je već 6 godina član foruma, mislim da si do sada trebao shvatiti i vidjeti kako stvari ovdje funkcioniraju. Moj savjet, ponovno ti je 10.6.8
Tema zaključana.
08.04.2014 | 07:13
Ja bi ti rado pomogao, ali to nisam ni sam nikad radio, tako da ga moram Google-at i ako nešto sasadim nebi želio biti kriv. Samo strpljenja, da malo pročačkamo kako i šta bi se tu moglo napravit. Ali trebalo bi više podataka o tvojoj mašini. I normalno niko od nas ne preuzima nikakvu odgovornost. Sad se vrati na tvoj stari sistem sa Backup-om, pa ćemo onda redom analizu.

EDIT: Ovdje ima interesantnih stvari o mijenjanju BOOT.EFI-a sa 64 na 32 i o mogućim uzrocima grešaka. Ali ja mislim da je Davor na pravom putu i da je Grafulja slaba točka.

oemden.com/?tag=development-2
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1262)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO