Widgeti - vaš top ten
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Widgeti - vaš top ten

• dpasaric
  • Posjetitelj
02.01.2006 | 04:24
Kada je izašao Tigar, zadnja stvar koju sam očekivao s interesom su bili Widgeti. Nekako mi se to činilo kao gomila drangulija koje ionako imam na Docku ako su mi zaista potrebne. Ipak, sada kada s vremenske distance pogledam na Widgete u kontekstu korisnosti na poslu, znači ne u smislu kućne zezancije ili show-offa sirotim Windowsašima, onda mogu reći da su mi Widgeti postali sjajan partner u povećanju produktivnosti.

Moja lista Widgeta koje koristim na poslu:

- Dictionary/Thesaurus - moj No. 1 widget, dolazi sa sistemom
- Radar In Motion - vremenska prognoza bez bullshita, pogled s lokalnog satelita
- Translator - dolazi sa sistemom
- Converter - dolazi sa sistemom
- Calculator - dolazi sa sistemom, šteta što je tako osnovan
- SysStat - zgodna third-party statistika sistema
- Calendar - dolazi sa sistemom
- Wikipedia - brzo i besplatno
- Stickit porukice
- Capture - odličan screen snapshoter
- AccuWeather - zgodno za prognozu unaprijed, ali često neprecizan
- WorldClock - uglavnom da znam koliko je sati preko bare

Od zabavnih:

- PacMan
- Sing That iTune!
- iTunes controler

Red je na vas...
Tema zaključana.
02.01.2006 | 07:33
Aha, super su, vec smo pisali ti i ja o tome. Moji omiljeni su Dictionary, Address Book (systemski, puno brzi od same applikacije) i Flight Tracker. Taj je super jedan pametan, napises odakle i gdje neki avion leti, i ovaj ti da firmu i vrijeme i super je tocan. Ne moras znat kompaniju kojom netko leti, samo odakle, i dobijes podatak u trenutku. Puno bolje nego beskrajno kopanje bespucima interneta...
Tema zaključana.
02.01.2006 | 11:41
Ja sam Dashboard ubio i ne nedostaje mi. Sve korisne stvari koje su nabrojane su i tako dio Sherlocka.
Tema zaključana.
02.01.2006 | 12:22
Accuweather - Zagreb i Osijek (gdje mi je djevojka
Wuffmorgenhaler - odličan strip
Countdown - odličan za rođendane te događaje od velike važnosti
Transmit - za brze uploade u moj temp folder na serveru nema boljeg
...

Tema zaključana.
02.01.2006 | 13:43
Meni Accuweather ne radi iako je upisan grad i stupnjevi C.
Tema zaključana.
02.01.2006 | 14:10
Od \"poslovnih\" widgeta koristim samo onaj sa likom Bena Stillera koji govori \"Do it! Do it!\"

-wikipedia (of kors)
-garfield
-calvin and hobbes
-SunlitEarth
-pearLyrics (ipak mi je bolji od Sing That iTune!)
-this day in history
-Rijks Museum (kao da već nema dovoljno šarenila )

...i standardne sistemseke za snalaženje u prostoru i vremenu i za izgubljene u prijevodu
Tema zaključana.
02.01.2006 | 14:58
hrvoj je napisao:
Meni Accuweather ne radi iako je upisan grad i stupnjevi C.

Upiši grad ili grad, država (npr. Zagreb ili Zagreb, Croatia) i klikni enter... On će pokušati verificirati grad... To je i mene neko vrijeme zbunjivalo!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
02.01.2006 | 15:20
Nisi stisnuo enter nakon upisa grada da ga validira. Bilo je još ljudi s istim problemom.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
02.01.2006 | 15:24
Riba je napisao:
Ja sam Dashboard ubio i ne nedostaje mi. Sve korisne stvari koje su nabrojane su i tako dio Sherlocka.

Ma nije baš tako, Sherlock se u nekim uslugama oslanja na net, a onda često radi presporo ili ne radi uopće - npr. rječnik i tezaurs u njemu rade nikako spram widgeta koji se oslanja na bazu na disku. Jedina stvar po koju se vraćam u Sherlock je njegov odlični prevoditelj za gomilu jezika koji radi na bazi rečenica (koliko-toliko).
Tema zaključana.
02.01.2006 | 15:28
dpasaric je napisao:
Ma nije baš tako, Sherlock se u nekim uslugama oslanja na net, a onda često radi presporo ili ne radi uopće - npr. rječnik i tezaurs u njemu rade nikako spram widgeta koji se oslanja na bazu na disku.

To je problem vama sa trulim linkom.
Tema zaključana.
02.01.2006 | 17:02
zodiac(nije bas da vjerujem), internet traffic meter, low overhead,i pong. you gotta have pong man! sick retro thing
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1595)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO