Kako izgleda vaš dock
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako izgleda vaš dock

16.05.2014 | 23:19
Malo čudna tema ali zanima me kako ste postavili svoj dock. Ne mislim na raspored ikonica na njemu nego veličina, pozicija, je li skriven ili ne... nikako se ne mogu naviknuti na to da mi dock dolje oduzima dio dragocjenog prostora, a to je na 13" ekranu dosta riješavao sam to sa cmd + option + d da sakrijem dock ali pre sporo se podiže nazad kad stavim kursor dolje. Isto tako ne mogu vidjeti one crvene bedževe sa brojem obavijesti za npr skype, iMessage, mail i sl. Sada sam ga skroz smanjio koliko je moguće i ostavio povećanje. Idalje se nemogu naviknuti, ali malo sam razmišljao i shvatio da zapravo i na windowsima dobar dio doljnjeg dijela ekrana zauzima status bar, tako da mi ubiti dođe na isto.

Evo kako to trenutno izgleda

Tema zaključana.
16.05.2014 | 23:32
Ja ga držim lijevo skrivenog. U svakom slučaju na 13" ili 15" mbp/mba mi je zgodnije držati ga sa strane, jer je ekran širi, pa ako već gubi prostor bolje da ga gubi tamo gdje ga više ima .
Skriven lijevo mi se pokazuje kao najbolja opcija, pogotovo od kad sam ovo ukucao u terminal:
" defaults write com.apple.Dock autohide-delay -float 0 && killall Dock ", ako želiš vratiti brzinu pojavljivanja/podizanja docka samo u terminal ukucaš ovo:
" defaults delete com.apple.Dock autohide-delay && killall Dock "
Tema zaključana.
17.05.2014 | 08:59
Meni ne smeta, zoom mi je obavezno iskljucen, nije pod maximum velicine, nego malo manje od pola. znaci dosta malen. dosta dobro vidim pa mi ne treba magnifikacija( a i ruzna mi je). eto
Tema zaključana.
17.05.2014 | 09:28
btw duboko se ispričavam moderatorima, sad sam tek vidio da sam objavio temu na pdf jabučnjak a ne u razno. Ako možete premjestiti ili nešto
Tema zaključana.
17.05.2014 | 12:13
Nema problema, evo premješteno.
Moj nije skriven, na dnu je, oko pola max veličine (slider na cca 1/4), max zoom. 15,4" ekran.
Tema zaključana.
17.05.2014 | 12:25
Moj izgleda.
Tema zaključana.
17.05.2014 | 12:39
Meni je već godinama lijevo ali bez autohide. 13" MBP
Tema zaključana.
17.05.2014 | 13:59
Moj je dolje, nije skriven...
Prilozi:
Tema zaključana.
17.05.2014 | 18:07
Lijevo skriven, koristim ga jako rijetko.
Tema zaključana.
17.05.2014 | 18:15
Dolje, skriven, 1/4 veličine, 1/2 zooma na 13" MBP, a na iMacu uvijek vidljiv ostali parametri isti.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1174)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO