10.10 Yosemite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.10 Yosemite

02.09.2014 | 18:16
Ja takodje trpim gluposti safarija za rad simbioze OSx i iOS.
Tema zaključana.
04.09.2014 | 16:05
E pa dečki ja drugi i ne koristim. Ja sam na "Hackintoshu"volim da lunjam u okviru mac-a pa je tu i "planinac" i maverics i yosemite i na svim sistemima ili sustavima; oprostite ja sam iz vojvodine" koristim Safari. Svi brauzeri troše memoriju ali Safari je Safari. Ipak nas ima
S pozdravom sa safarija
Tema zaključana.
10.09.2014 | 13:07
Prije cca 7 dana je izašao novi DP7 za Yosemite. Da li je netko probao to na svom stroju?

Interesira me prvenstveno da li su popravili font/dark mode jer u Public Beta verziji to je na non Retina ekranima izgledalo dosta nazubljeno i loše. Ima li kakve promjene na bolje? Recimo ako netko ima sliku kako to izgleda sada na 27" iMac ekranu ili općenito komparaciju na nekom non retina ekranu?

Tnx unaprijed

p.s. koliko vidim ljudi pozitivno reagiraju na novu DP7 verziju po pitanju navedenog, ali eto ako je netko možda imao prilike komparirati DP7 sa nekom prethodnom verzijom bilo bi super čuti.

evo i jedan clip koji spominje očitu razliku (na bolje) po pitanju Dark Mode i fonta opčenito:

tnx još jednom
Tema zaključana.
10.09.2014 | 23:27
izasao public beta 2
Tema zaključana.
11.09.2014 | 07:40
Dakle to bi značilo što? Ima razlike ili ne?
Tema zaključana.
11.09.2014 | 08:45
Stavio sam Developer Preview 7 preko Mavericksa 10.9.5 na primarnu particiju primarne masine. Sve radi kao urica. Trenutacno stoji problem sa nazubljenim fontovima. Doduse to su sve mahom manji fontovi, ali da mogu napraviti bolji posao mogu. Hoce li?

Ostalo radi isto kao i prije. Sada Mac izgleda kako je iOS izgledao u 9-11 mjesecu prosle godine. Neke aplikacije imaju jos stari look pa se ne uklapaju u dizajn.
Tema zaključana.
11.09.2014 | 10:20
nisam prije koristio dark mode, a i sada kada ga ukljucim izgleda jadno
Tema zaključana.
11.09.2014 | 10:47
koja točno verzija @stefanjos?
Tema zaključana.
11.09.2014 | 17:26
pitas za build?
Tema zaključana.
11.09.2014 | 18:49
public beta 2 ili dev preview?
Tema zaključana.
11.09.2014 | 19:26
public beta 2
Tema zaključana.
23.09.2014 | 16:11
Primjećujem da je kod mene Yosemite PB3 popravio dvije stvari:
1. Font u Dark mode na Non Retina MBP više nije jadan, nego sasvim pristojan,
2. Safari se više ne ruši prilikom dijeljenja linka putem iMessage
Tema zaključana.
23.09.2014 | 16:49
Neda mi se otvarat sada novu temu, ali ako moram samo recite. Uglavnom. Odem na icloud.com da odem na iwork. i nudi mi hocu li nadograditi na drive ili ne(inace od iza vec vidim ikonicu drive). i stisnem not now i onda me izbaci iz numbersa. i nemogu nista editirati. znaci nemogu editirati, nemogu znaci ni koristiti icloud kao prije. moram znaci sve nadograditi na yosemite i ios8, lako za yosemite(kad izade) ali iphone 4s mi nije prvi u nizu koji zelim updejtat. jel to sada znaci da sam ja izgubio mogucnost koristenja clouda.

pisem u ovaj forum s razlogom sto imam DP3, i nikada ni u kojem trenutku nisam prihvatio icloud drive. Je li onda DP3 sam prihvatio umjesto mene iako me uvijek pita hocu li ga ili ne unatoc tome da "stari" cloud nemogu koristiti?
Tema zaključana.
23.09.2014 | 17:14
Stvarno su napravili takav čušpajz s tim iCloud drive-om da je za nevjerovati... Izdaju ga za iOS 8, ali ne i za Mavericks, nego moraš čekati Yosemite... Ako ne paziš i uključiš ga u iOS 8 više se ništa neće syncati s ničim što nema ili iOS 8 ili Yosemite... Koji još NIJE SLUŽBENO IZAŠAO! I da, ako si svejedno pazio i nisi ga uključio na iOS 8, svejedno ćemo ti onemogućiti pristup iCloud aplikacijama na iCloud.com sa Mac-a... Zašto? Zato jer nam je tak došlo...
Sva sreće da iCloud sync radi kroz same aplikacije na Mac-u (Pages, Keynote i Numbers)... Dok i to ne ukinu...
Tema zaključana.
23.09.2014 | 17:30
i nisu razmisljali o onima koji NECE moc prec na yosemite a imaju iphone 5s...
Tema zaključana.
24.09.2014 | 05:03
A na kojem OS X su sada ti koji "neće moći prijeći na Yosemite"?
Mislim; svaki stroj na kojem ne sada Mavericks ili Macovi od 2008. na ovamo će moći Upgrejdati na Yosemite..

No, ovo sa iCloud Drive je stvarno zbunjola...

Edit: Otkad je omogućen iCloud Drive (ja uplatio svoj 1 $/mj. za onih 20 GB prostora) - sve radi normalno!
Tema zaključana.
14.10.2014 | 16:36
Jao sranja nekad mislim da im se neko popišao u mozak. Danas sam upisao jedan važan termin u Iphone nadajući se da ću ga naći na Mac-u kad dođem kući, kad ono ništa! Sad bi trebao prepeglati Yosimite pa da opet radi sinkronizaciju?
Tema zaključana.
14.10.2014 | 18:02
Slavko, je li stabilan ovaj public beta?
Tema zaključana.
14.10.2014 | 22:32
Na kojem iOSu ti je (koji) iPhone?

Sinkronizacija ošćenito bolje radi između ”istih generacija” tj. između Yosemite i iOS 8. Kod mene je tako i sve je OK s kalendarima i unesenim obvezama. No, i dok sam imao kombinaciju Yosemite + iOS 7 isto je radilo normalno na oba stroja.

Pretpostavljam da si pogledao postavke iClouda i na jednom i na drugom uređaju, te da je na oba mjesta uključen kalendar?

Yosemite je inače već dugo potpuno stabilan, jedino što kod mene, od 179 aplikacija na Macu s Public Betom ne radi je: Apple Configurator, Application Loader, GeekBench 3 i iAd Producer. Ako ti to nije bitno - slobodno se unaprijedi .
I naravno; ne radi mi ni Continuity zato jer imam starog Maca (MBP Unibody, Late 2008.).
Tema zaključana.
15.10.2014 | 14:44
Da li je vama Boot/Login window u normalnoj rezoluciji na yosemite ?

Meni tek kad se logira na moj User prešalta u normalnu rezoluciju, inače je neka low-res tipa 800x600
Tema zaključana.
15.10.2014 | 16:20
Na starijim OSovima se to podešavalo (inicijalna rezolucija na login ekranu) nekim defaults writeom... E, da mi se sad sjetiti... Nije mi trebalo jedno 6-7 godina...
Tema zaključana.
15.10.2014 | 16:58
smayoo kaže:
Na starijim OSovima se to podešavalo (inicijalna rezolucija na login ekranu) nekim defaults writeom... E, da mi se sad sjetiti... Nije mi trebalo jedno 6-7 godina...

ubacio sam u : /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist

<key>Graphics Mode</key>
<string>2048x1280x32@60</string>

možda si na to mislio, ali nije pomoglo, i dalje boota u 800x600
Tema zaključana.
15.10.2014 | 17:54
satavio sam Betu Yos. i na IP imam IOS 8.0. Sad skoro sve radi, samo imam još problema sa Kontaktima, ne sinkroniziraju se.
Tema zaključana.
15.10.2014 | 18:07
Ne kužim zašto?
iCloud Contacts svugdje uključeni?
Kod mene je to uredno radilo još i na onoj prvoj i drugoj Beti, a radi i sad...
Tema zaključana.
15.10.2014 | 19:13
iCloud Contacts uključeno, kontakt koji je upisan u mob. ios 8.0.2, yosemite gm candidate ver. 3.0 i na kompu se kontakt ne pojavljuje.
Tema zaključana.
16.10.2014 | 23:46
Nisam vidio da je spomenuto na ovih šest strana, masovni rename su ugradili na desni klik. Ak niš drugo, ovo je korisno: mass rename
Tema zaključana.
17.10.2014 | 06:50
Smet kaže:
iCloud Contacts uključeno, kontakt koji je upisan u mob. ios 8.0.2, yosemite gm candidate ver. 3.0 i na kompu se kontakt ne pojavljuje.

Kod meni i obrnuto. U Mac upisan kontakt se ne pojavljuje na ios 8.0.2..
Tema zaključana.
17.10.2014 | 17:06
jel neko upogodnio handoff?
Tema zaključana.
17.10.2014 | 17:19
kinsif kaže:
jel neko upogodnio handoff?

9to5mac.com/2014/10/17/handoff-yosemite-ios-8/
Tema zaključana.
17.10.2014 | 17:36
svasta sam procitao, zanima me u ovom slucaju iskustvo iz prve ruke, jer meni ne radi.
sad negdje pise da treba sacekati iOS 8.1, negdje da je i ovako ok... bo.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1584)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO