Kako kupiti stariji OSX ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako kupiti stariji OSX ?

23.08.2014 | 12:57
Imam stari MacBook Intel core 2, 2,16 GHz mid 2007 i prema Mactrackeru max OSX je Lion 10.7.5 . Obzirom da mi istalacijski CD-ovi nisu pri ruci, vec u ZG, pokusavam kupiti Lion na Internetu ali ne mogu naci ni gdje ni kako. Stalno mi nude upgrade ali comp je sada prazan pa mi treba bootabilni OSX 10.7.5 . Moze li se kupiti kompletan stariji OSX i gdje ?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
23.08.2014 | 12:59
Ne može. Zamoli nekoga generalnu instalaciju (koja nije machine specific) i ne razbijaj glavu oko toga. Ako baš inzistiraš na tome, pogledaj na eBayu prodaje li tko stare instalacijske...
Tema zaključana.
23.08.2014 | 13:45
Ne mogu sada na eBay, prije bi onda do ZG po instalacijske CD-ove pa upgrade ... Treba mi sada ! Ima li tko bootabilni Lion ?
Tema zaključana.
23.08.2014 | 15:09
To bi i mene zanimalo.
Tema zaključana.
23.08.2014 | 15:14
ma skini ga sa nekog torrenta i zdravo.
kada je situacija takva da sam apple na nudi tu mogucnost, za koju se vise puta pokazalo da postoji potreba, nemas sta kemijati. sami su zeznuli stvar i pokazali da ih stariji modeli ne zanimaju previse.
kako to nije fer od njih prema tebi, ne trudi se biti fer prema njima.
Tema zaključana.
23.08.2014 | 15:17
Imam ja nikad koristen bootabilni Mac OS X Lion InstallESD.dmg jer sam Lion zaobisao u sirokom luku. Ako imas gdje mogu ti posuditi. Javi se na PM.
Tema zaključana.
23.08.2014 | 15:29
10.7 je sranje? Pa sto onda valja a da je vise od 10.6.8 na kojem sam sada?
Tema zaključana.
23.08.2014 | 16:15
Meni je OK 10.8.5 na MBP 15" mid 2012 non Retina. Nemam nikakvih problema kao sto nisam imao sa 10.6.8 na Mac mini late 2009 i na hackint0shu kojeg sam osobno koristio nepune tri godine sve dok nisam nabavio MBP9.1
Tema zaključana.
23.08.2014 | 16:56
Imam Mid 2010. i5, 2,4GHz 8GB (MBP6,2). Dosta programa (urota i zavjera?) ne radi na 10.6.8, vec trazi 10.7.
Tema zaključana.
23.08.2014 | 17:19
Je, probal sam i 10.7 i mogu reći kao i jmirakul da je bolje odmah staviti 10.8 Mountain Lion. Slobodno preskoći 10.7!
Tema zaključana.
23.08.2014 | 20:08
Čovjek ne može preskočiti 10.7 jer mu komp na 10.8 nije više podržan.
Zato bi bilo bolje da ostane na 10.6.8
Tema zaključana.
23.08.2014 | 21:18
Jbg, baš je baksuz. Mislio sam da može kao i moj iMac Alu late 2007. Nisam, prije provjeravao.
Tema zaključana.
23.08.2014 | 21:21
pisu ljudi svasta,a niko ne cita sta covek kaze( max OSX je Lion 10.7.5)...ccc,pa jos pominju i hackintosh..
Tema zaključana.
24.08.2014 | 13:30
Imam ja 10.7 Install DVD. Mogu ti ga poslati poštom iz Rovinja...
Tema zaključana.
24.08.2014 | 14:41
Bolje je ostati na 10.6.8 nego se zeznuti s 10.7. Osim ako ti treba iCloud, onda razumijem.
Tema zaključana.
24.08.2014 | 14:58
Ja na mom MacPro 1.1...imam kao glavni OS Snow Leo, i to stvarno radi odlično.... A imam na manjem hardu i Lion, i baš sam ga skoro par dana koristio, i ništa spec nisam primetio da loše radi... Znam da je na početku mnogo toga zezalo na Lionu, ali nije to baš toliko loše, izgleda da su ga mnogi batalili i pre nego što su neke stvari legle...
U principu više mi služi za par app koje ne mogu na Snow, a Ja za sada nemam Mac koji može više od Liona..... Ne računam Hack za MP.... To nisam još probao
Tema zaključana.
24.08.2014 | 15:22
Kada se Apple nije potrudio da ti ponudi to da kupis, zasto bi se ti trudio da to platis? :/

Skini sa torrenta retail verziju i peglaj, jer ocigledno nikome nije ni stalo da to vise prodaje.
Tema zaključana.
24.08.2014 | 16:54
Hvala svima. Jzelko je spasija stvar.
Tema zaključana.
24.08.2014 | 20:55
A treba imati i sreće !
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1588)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO