System volume information problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

System volume information problem

05.09.2014 | 13:36
Pozdrav svima!

Vec neko vrime iman problem sa fileovima na externom HDD.Sta se dogadja?
Jednostavno nestanu ili budu preimenovani u neki “system volume information” ili
“unix executable file” koje nemogu otvorit ili su prazni. Kada iden ponovo kopirat ti file
na ex. HDD pise mi da vec postoji.
Dok je ex. hard disk spojen u smecu se nalaze ti spomenuti fileovi koje nemogu nikako izbrisat.
Ima bi da su to neki “ostaci” od windowsa pa bi molija ako neko zna kako se rijesit ovoga SMECA.
Prilozi:
Tema zaključana.
05.09.2014 | 13:38
Diskeeper makni s kompa!
Govno i sranje je!
Tema zaključana.
05.09.2014 | 13:44
Ma to je pokupija sa nekoga PC-ija.
Mac OSX 10.9.4 neman nikakvog Diskeepera.
Tema zaključana.
05.09.2014 | 14:00
Kako koristiš taj disk? U kojim situacijama? Nad kojim OS-om? Koji je format tog diska?
Tema zaključana.
05.09.2014 | 14:14
Format diska je NTFS a operativni je Maverick. Disk koristin kao back up za slike dokumente filmove itd...
Tema zaključana.
05.09.2014 | 14:24
Koristiš samo sa mac osx-om? Ako je to slučaj onda ga rađe prebaci u HFS+ ili exFAT format osim ako nema potrebe za tim diskom negdje drugdje (na nekim win okolinama).
Tema zaključana.
05.09.2014 | 14:29
Da, samo sa osx-om.Kako ga prebacit i di cu sa datotekon?Negdje drugdje jeli ukljucuje i smart tv?
Tema zaključana.
05.09.2014 | 14:45
Nema drugog rijesenja osim formatiranja u HFS+?
Tema zaključana.
05.09.2014 | 14:59
Macalek kaže:
Da, samo sa osx-om.Kako ga prebacit i di cu sa datotekon?Negdje drugdje jeli ukljucuje i smart tv?

Zato sam te i pitao u kojim situacijama koristiš taj disk. Dakle nije samo backup, ajde lijepo navedi u kojim sve scenrijima se radi read/write na taj disk i koji OS/uređaj je u igri?

hfs+ nije jedini format, zato i pitam da vidimo koji bi format bio najbolji. Datoteke se ne gube tek tako same od sebe.
Tema zaključana.
05.09.2014 | 15:43
Koristi ga kcer za crtice i filmove (neki veci od 4gb) te ja za backup slika i dokumenata.
Spaja se samo na macbook pro osx maverick i lg smart tv.
Tema zaključana.
05.09.2014 | 16:45
Jesi li isključio TV kao izvor koji ti možda zezne fileove na disku? Si možda probao sa nekim drugim diskom, ili USB stickom, onako čisto za probu?
Tema zaključana.
05.09.2014 | 17:27
Ne,definitivno je problem u ova dva filea skupljena sa windowsa.
Primjerice spojin hard sa mac-on te pribacin film u folder recimo XY. Zatim isljucin ex.hard te ga odma spojin sa mac-on.
Folder bude a u njemu ili system volume information ili unix executable file. Kad opet pokusat pribacit film u ti isti folder pise da file vec postoji ali ga ja nemogu vidit
niti otvorit.
USB stickovi su uredu.

Primjer drugi na slici.
Titl za film mi svaki put "pojede" taj unix file od neke serije davno izbrisane.

I svaki put kad spojin hard, u smecu isti fileovi koje nemogu nikako obrisat.
Prilozi:
Tema zaključana.
06.09.2014 | 06:58
To se meni desavalo s WDTV-om jer sam sa samim uredjajjem prebacivao datoteke iz jednog foldera u drugi. Datoteke filmova ostanu, a titlovi i coveri se pretvore u nesto drugo. Disk je bio formatiran u HfS+ formatu. Sad mi WDTV koristi samo i iskljucivo za reprodukciju i nikakvih problema nema.
Ja sumnjam u TV. Naravno, napravi kopiju datoteka isformatiraj disk i vrati natrag. Onda vidi da li ima problema.
Tema zaključana.
06.09.2014 | 10:25
Macalek kaže:
Ne,definitivno je problem u ova dva filea skupljena sa windowsa.
Primjerice spojin hard sa mac-on te pribacin film u folder recimo XY. Zatim isljucin ex.hard te ga odma spojin sa mac-on.
Folder bude a u njemu ili system volume information ili unix executable file. Kad opet pokusat pribacit film u ti isti folder pise da file vec postoji ali ga ja nemogu vidit
niti otvorit.
USB stickovi su uredu.

Primjer drugi na slici.
Titl za film mi svaki put "pojede" taj unix file od neke serije davno izbrisane.

I svaki put kad spojin hard, u smecu isti fileovi koje nemogu nikako obrisat.

čekaj već sam te pitao u kojim scenarijima koristiš disk i tek sada spominješ Windows stroj. Dakle koristiš ga na Mac OSX, TVu i Win stroju? Definitivno probaj preformatirati disk u neki od prethodno navedenih formata (HFS+ ili exFAT) pa ćeš onda vidjeti da li se problem ponavlja
Tema zaključana.
06.09.2014 | 16:27
Nekad koristen na Windowsima, vise NE.
Formatiran u HFS+ i problem rijesen sta se tice onoga "smeca" ali....
LG media player ne cita taj format.
Nema veze bitno da vise nema "nestajanja" fileova..
Zahvaljujem na pomoci.
Tema zaključana.
06.09.2014 | 16:32
probaj ga staviti u exFAT. Mislim da će te ti TV supportirati uredno. Meni TV čita EXT4 i exFAT format uredno, a isti će ti raditi bez problema i na Macu. Ako budeš stavljao exFAT (preko Disk Utilitya) imaj na umu da ćeš imati problema sa Win okolinama. Ukoliko želiš i da rade TV/Mac/Win okoline sa exFat formatom kako spada, preporučam ti da napraviš formatiranje tog diska preko Win7 stroja na navedeni format.
Tema zaključana.
09.09.2014 | 12:12
Jedan externi ostavija u HFS+ (za backup) a drugi ponovo formatira u NTFS jer LG podrazava samo ti format (exFAT i HFS+ ne rade).
Tema zaključana.
10.09.2014 | 07:40
Čudno? Ja imam LG TV star 5-6 godina koji uredno čita FAT32, FAT16, exFAT i ext3 (Linux), ali NTFS - ne.
Tema zaključana.
10.09.2014 | 10:16
LG 42lb671v i LG 26lv5500 samo NFTS i FAT32.
Tema zaključana.
10.09.2014 | 14:25
Ja sam na svom LG-u dvaput radio firmware update. Skineš s LG sitea, staviš na stick, ubodeš u TV, upališ TV, pričekaš. Si radio to?
Tema zaključana.
11.09.2014 | 10:47
Obe imaju zadnji firmware. Veca (smart) ima automatski update.
Tema zaključana.
11.09.2014 | 12:25
Jbg onda... Ako si možeš priuštiti, kupi si Paragon NTFS za MAC. Ako ne, instaliraj Ubuntu na VirtualBox pa iz njega zapisuj na NTFS vanjski disk (sporo, ali besplatno).
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1608)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO