Razbili Maca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Razbili Maca

07.03.2006 | 14:37

http://news.yahoo.com/s/nf/20060306/tc_nf/41948

U biti, iako je igra postavljena s puno nejasnoca (recimo, Mac nije hacknut s Interneta, vec lokalno, s dodijeljenog accounta, te se ne zna koji su sve servisi bili iskoristavani, koji ukljuceni a koji iskljuceni), stvar nije za odmahnuti rukom. U bilo kojem slucaju, ako obicni korisnik na racunalu moze postati root, i to za manje od pola sata, stvari ne mirisu dobro.
Apple, zagrni rukave ...
Tema zaključana.
07.03.2006 | 21:24
\"Mac OS X is easy pickings for bug finders,\" he told ZDNet. \"That said, it doesn't have the market share to really interest most serious bug finders.\"

Citava stvar sa sigurnoscu se moze opisati gore navedenim citatom.
Tema zaključana.
10.03.2006 | 22:30
Zvonimir je napisao:
Apple, zagrni rukave ...

Čitava ta stvar - glupost. Pročitaj malo bolje, pročačkaj malo više pa će ti biti jasnije.
Tema zaključana.
11.03.2006 | 03:00
Ako netko jos nije procitao:
www.macnn.com/articles/06/03/09/mac.mini.weathers.attacks/
Tema zaključana.
11.03.2006 | 07:45
Vanjuška je napisao:

Čitava ta stvar - glupost. Pročitaj malo bolje, pročačkaj malo više pa će ti biti jasnije.

Istina, stvar je vrlo nejasna, pitam se sto su uopce pokusavali napraviti/pokazati. No nakon citanja clanaka o tom \"dogadjaju\" jedino je objasnjenje preostalo da je Mac hacknut lokalno: korisnik koji ima obicni korisnicki racun na Macu (a ne administratorski) za pola sata postao je root korisnik.
U svakom slucaju, to nije dobro.
Tema zaključana.
12.03.2006 | 04:29
OK, znači, ako se u blizini mog stroja nađe hacker sa većom količinom znanja, i ja ga pustim za svoj stroj barem 30 minuta bez nadzora, on bi mogao raditi s macom što hoće?

Ne znam zašto me to ne plaši. :/
Tema zaključana.
12.03.2006 | 08:10
Ne zaboravi da mora imati i login.
Tema zaključana.
12.03.2006 | 10:07
Stvar nije bezazlena.

U vecim poslovnim, vojnim, znanstvenim ili vladinim okruzjima, koje se vrte na OS X, dovoljno je da netko ima login na sustavu pa da napravi rusvaj, ako je dovoljno vjest.

Nas obicne korisnike ovo ne treba plasiti.

No pitam se: tip je ocito iskoristio neku njemu znanu shemu provaljivanja, koju je OS X vjerojatno naslijedio od BSD-a, ili je pak rupa u nekom UNIX servisu. Apple je ocito dobro zazidao OS X od provaljivanja s interneta (sto pokazuju mnogi pozitivni testovi provedeni u zadnje vrijeme), ali je zbog toga vjerojatno zanemario unutarnju stabilnost sustava.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1300)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO