yosemite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

yosemite

13.03.2015 | 10:49
Imam mbp 2014 8 gb rama i nadogradio sam yosemite ali mi je malo usporio kako mogu vratiti stariji osx bio je ipak malo brzi
Tema zaključana.
13.03.2015 | 11:06
TimeMachine backup (restore), ili napravi novu instalciju Mavericka (bootabillni USB stick)
Tema zaključana.
13.03.2015 | 11:19
Pod garancojom je pa neznam jel smijem a i nisam napravio backup na timemachine bio je iskljucen
Tema zaključana.
13.03.2015 | 11:32
Možeš raditi reinstal bez problema. Nedostatak TMa je tvoj problem i propust.

Ono što bi eventualno mogao napraviti je Internet Recovery opcija koja će ti napravit restore na verziju Maca koja je došla s njim prilokom kupnje. Pretpostavljam da će to biti Mavericks pošto si napravio update na Yosemite.

Dakle ugasi Mac. Upali ga i odmah kada začuješ onu uvodnju zvonjavu stisni i drži kombinaciju tipki: Command+Option+R. Ako dođeš na ekran koji ima zemaljsku kuglu i piše Internet Recovery to je to.

Dalje prati upute.
Tema zaključana.
13.03.2015 | 11:37
Krecem hvala
Tema zaključana.
13.03.2015 | 11:44
Imam samo opciku yosemite
Tema zaključana.
13.03.2015 | 11:58
Preko internet recoverya? Možeš koju sliku poslati kako ti izgledaju ekrani koji ti se pojavljuju? Hmm da li je inicijalno bio Mav instaliran gore? Ako da onda mi je malo čudno da ti daje Yosemite kao install. S druge strane moguće da su to modificirali i da se skida zadnji OS koji je u App Storeu.

Ako je tako onda ti ne preostaje ništa drugo nego napraviti reinstall sa USB sticka na kojem je pripremljen Mav. Naravno napravi backup svih potrebnih podataka prije toga.
Tema zaključana.
13.03.2015 | 12:31
Ovako izgleda ekran
Prilozi:
Tema zaključana.
13.03.2015 | 12:42
dakle ne ostaje ti puno prostora. Ako želiš Mav morati ćeš preko USBa. Postoji nekoliko opcija, najjednostavnija je preko: liondiskmaker.com

Dakle skini Mavericks, složi USB preko ove aplikacije i to je to.
Tema zaključana.
13.03.2015 | 12:53
hvala na savjetima
Vratio sam mavericks i sad je sve ok ne zastajkuje vise
Tema zaključana.
13.03.2015 | 13:12
Ako ti samo smeta brzina/sporost kod Yosemitea jesi siguran da je završio sve procese optimizacije? Indexsiranje spootlighta i sl, jer tek nakon 2-3 dana sve legne na svoje što se brzine tiče.
Tema zaključana.
13.03.2015 | 13:15
instalirano prije 3 tjedna nije neka velika razlika ali ipak da sam znao ne bih instalirao Yose
Tema zaključana.
13.03.2015 | 13:19
Nije mi jasno 2014 model i da se tako osijeti razlika u brzini na Yosemiteu!?
Tema zaključana.
13.03.2015 | 13:21
npr kod otvaranja raw datoteke u photoshopu osjeti se kako zapinje
duze vremena otvara os kod pokretanja
Tema zaključana.
13.03.2015 | 14:16
Možda da razmisliš o stavljanju više RAMa, pošto koristiš MBP za obradu fotki,
jer šteta ,novi je comp. a da ga koristiš sa starim osx-om zbog brzine..
Tema zaključana.
13.03.2015 | 14:21
Ima garanciju imam 8 gb i neznam jel stane jos memorije
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1426)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO