Koliko je Panther brži?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koliko je Panther brži?

• dpasaric
  • Posjetitelj
05.11.2003 | 02:12
Barefeats je testirao na G5 stroju razliku u brzini između Jaguara i Panthera...

koliko je Panther brži
-------------------------------------------------
Photoshop - 400% Scroll, 122%
Preview - render of 16 Page PDF File, 128%
Unreal Tournament 2003 - Botmatch, 18%
Xbench - CPU Test, 32%
Xbench - Thread Test, 17%
Xbench - Memory Test, 10%
Xbench - Quartz Test, 42%
Xbench - User Interface, 67%

Sve skupa sjajni rezultati dobiveni samo optimizacijom koda. Sada još trebamo sačekati da i proizvođači aplikacija optimiziraju svoje aplikacije za novi OS i novu arhitekturu, pa će tek biti veselja... navodno nova Cinema već koristi neke nove 64-bitne trikove...
Tema zaključana.
09.11.2003 | 02:24
Da li je itko radio takvu usporedbu i za G4? Ako naletis negdje, rado bih vidio - prije instalacije Pantere.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
09.11.2003 | 02:31
Čuj, vjerojatno je isto razlika bitna jer sumnjam da je ovo sve do 64-bita...

No, ima i nov zanimljiv test - kako se Photoshop ponaša u uvjetima kada ima bezobrazno puno memorije... i rezultati su odlični! 4 giga je idealno, a 8 giga je zaista top-notch, ali je sama razlika između 4 i 8 malena. Razlika između 512 i 2 giga je drastična.

No, trik koji još uvijek koči stvar je taj što Photoshop (čaki i novi 8) i dalje može adresirati samo 2 giga RAM-a za sebe. Ipak, velika je korist ako se ima npr. 4 giga jer onda sve ostalo ne dira Photoshopov prostor, pa je page-outova minimalno. Dodatni bonus je moguć ako se npr. s 8 giga napravi i jedan RAM disk od 2-3 giga za Photoshopov scratch disk...

Poanta - G5 bez barem 2 giga RAM-a je kao kakav V12 s tankom od Peglice.
Tema zaključana.
09.11.2003 | 06:47
No, trik koji još uvijek koči stvar je taj što Photoshop (čaki i novi 8) i dalje može adresirati samo 2 giga RAM-a za sebe.

Ima bit' da je Adobe pozurio, i da G5 uopce nije iskoristen. Novi C kompajler ipak jos treba doci, te ovo sto nudi Photoshop 8 nije ni izdaleka ono sto bi trebalo ponuditi G5 trzistu. Takodjer, niti novi InDesign nije uopce optimiziran za G5. Optimiziran je unutar samog sebe, pa mnoge stvari rade brze (to se osjeti i na G4), ali G5 je zaboravljen.
Steta, ali vrijeme G5 procesora je pred nama.
Ocekujem Photoshop 8.1 i InDesign 3.1 da poprave ove vazne sitnice.
Tema zaključana.
11.11.2003 | 03:43
I da još jednom naglasim: G5 plugin za Photoshop 7/8 je ČISTI placebo! Golo muljanje.
Tema zaključana.
15.11.2003 | 21:44
Cinema 4D nema optimizaciju! Čekaju nove developer toolse početkom slijedeće godine pa će navodno verzija 9 biti dotjerana za G5/Panther. Vjerujem da će i LightWave ubrzo napraviti sličnu stvar, a za druge 3D alate još nema vijesti...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1442)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO