El Capitan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan

02.11.2015 | 00:16
Da, vjerojatno mu MBA ne daje dovoljno struje ako ga odmah pri Bootanju nije registrirao...
Tema zaključana.
03.11.2015 | 10:48
jmirakul kaže:
dxdandy kaže:
.... i sto ne mogu staviti neki drugi finder sve je za sada ok. Ali da mi favli XtraFinder je strasno. Vec polako razmisljam da se vratim na Yosemite....

Pa iskopcaj SIP i sve bi trebalo biti OK.

Eto izasao novi update XtraFindera koji i dalje treba workaround da bi radio na El Capitanu. Sada ne treba u cijelosti iskljuciti SIP (System Integrity Protection) vec "parcionalno" sa terminalskom naredbom u Recovery bootanom OSu:
$ csrutil enable --without debug
Naredba ne iskljucuje SIP u potpunosti vec omogucava tzv. code injection pomocu kojeg se XtraFinder instalira unutar "normalnog" Findera.
Tema zaključana.
03.11.2015 | 14:40
jmirakul kaže:

... u Recovery bootanom OSu ...

Ovo nisam nikad radio pa samo provjera kako dodjem do njega ? Tipka OPTION prilikom restarta pa tamo odaberem recovery ili neki drugi nacin?

Hvala !

P.S. bas sam neki dan instalirao Path Finder i mogu reci da mi je bas dobar. Svakako ga
ostavljam ali ima da napravim i ovo da se XtraFinder integrira.
Tema zaključana.
03.11.2015 | 22:12
dxdandy kaže:
jmirakul kaže:

... u Recovery bootanom OSu ...

Ovo nisam nikad radio pa samo provjera kako dodjem do njega ? Tipka OPTION prilikom restarta pa tamo odaberem recovery ili neki drugi nacin?

Hvala !

P.S. bas sam neki dan instalirao Path Finder i mogu reci da mi je bas dobar. Svakako ga
ostavljam ali ima da napravim i ovo da se XtraFinder integrira.

Cmd-R prilikom restarta. Nakon starta na meniju pokrenuti terminal i to je to.
Tema zaključana.
04.11.2015 | 15:31
AirPlay (partly) nestao?

Do sad sam u El Capitanu (10.11.1) mogao streamati Youtube sadržaj iz Safarija na Apple TV 3 (iOS 7.2). I za to mi Safari nije morao biti rastegnut preko cijelog zaslona na Macu niti sam morao ručno pojačavati tipke glasnoće zvuka.

Sad vidim promjenu: kad u Safariju kliknem na AirPlay ne dogodi se ništa. Tek kad u gornjoj Menu traci izaberem Apple TV onda mi se cijeli zaslon prebaci tamo, ali da bih na ATV dobio punu sliku i zvuk moram u Safariju rastegnuiti sliku na Full screen i ručno pojačavati glasnoću.

Do sad mi je bilo zgodno pustiti nešto iz malog Safari - Youtube prozora na ATV i automatski bih na TVu dobio punu sliku i zvuk, taj mali Youtube prozor bi se zasivio s porukom "Sadržaj se reproducira na Apple TV", a na Macu bih mogao raditi nešto drugo.

Ne kužim što se sada promijenilo? Safari je isti (9.0.1), El Capitan je isti, ATV je isti, no stvar više ne funkcionira isto. Ni nakon Reseta ATVa, ni nakon Reinstalacije OS Xa 10.11.1.
Prilozi:
Tema zaključana.
04.11.2015 | 17:32
Izgleda da je do YouTube-a.
Isti spot na Vimeo.com radi normalno (Full AV Mirroring na ATV), a na YT moram imati Full screen + ručno dizati glasnoću (i pritom neupotrebljiv komp za bilo što drugo)...

Bljak!
Prilozi:
Tema zaključana.
07.11.2015 | 18:27
Prije svega da pozdravim sve forumase.

zadnjih sat vremena se igram s Airdrop-om i ne ide nikako. Vidim da ima i drugih koji imaju isti problem.
Ili sam nesto krivo podesio ili stvarno neznam "ustimati". Ako moze pomoc ili neki savjet.
Unaprijed se zahvaljujem.
Tema zaključana.
  • Hammer
  • Posjetitelj
08.11.2015 | 20:39
Pozdravljam sve, koliki je točno update u Mb na Capitana sa 10.10.5?
Tema zaključana.
08.11.2015 | 21:27
Koliko se sjećam oko 6.2 GB.
Tema zaključana.
18.11.2015 | 12:06
Prijavljujem da se YouTube popravio! Ne znam kako ni zašto, ali sad AirPlay na AppleTV 3 opet radi normalno. Yay !
Prilozi:
Tema zaključana.
13.03.2016 | 16:09
Dešava li se još nekome da kursor (miša) nestaje tj. postaje nevidljiv? Meni poprilično često, najčešće u safariju, ima li lijeka?
Tema zaključana.
13.03.2016 | 16:50
Da tu i tamo, ali samo mi je mac virtualiziran preko vmwarea. Na punokrvnom macu, ne.
Tema zaključana.
13.03.2016 | 17:48
Meni da, ali samo kad je pokrenut AutoCAD. OS 10.8.5, Cad 2014.
Tema zaključana.
13.03.2016 | 20:57
U zadnje vrijeme povremeno/rijetko. Pojavi se ako se pomakne miš ili trackpadom mrdnem prstom.
Tema zaključana.
14.03.2016 | 10:05
Koliko sam gledao, to je problem koji vuku iz Mavericsa, intenzivirao se dolaskom Yosemite i ni dan danas nitko da mrdne oko toga..
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1523)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO