Finder ne prikazuje sadrzaj foldera... ponekad.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Finder ne prikazuje sadrzaj foldera... ponekad.

05.11.2015 | 23:44
Desi mi se da finder ne prikazuje sadrzaj foldera. Znam da u folderu imam sub foldere i fileove. Cak ako odem u Terminal i izlstam taj folder vidim sve, ali Finder jednostavno pokazuje prazan folder. To mi se pojavljuje ili od Mavericksa ili od Yosemite. Ne mogu se sada sjetiti tocno.

Racunalo je Mac Mini late 2012. Imam SSD disk sa sistemom na njemu i defaultni 5400 disk na kojem je User folder sa fajlovima.

Frustrirajuce je kada moram pristupit nekom projektu i ne mogu do fajlova nego moram u Terminalu tipkati "open ..."

Ako netko zna rjesenje problema, dobije sixpack (pive, ne trbusne)
Tema zaključana.
05.11.2015 | 23:47
Odgovori tipa: " Izvadi taj disk i zamijeni novim." se ne kvalificiraju za sixpack
Tema zaključana.
06.11.2015 | 00:30
Mislim da treba izbrisat onaj nevidljivi .DS_Store. Kako? Ne bih znao preporučiti, probaj u terminalu, spoji se nekako na taj disk iz windowsa ili nekog drugog OSa.
Tema zaključana.
06.11.2015 | 00:35
Nije problem stalan. Znaci trenutno ne vidim, pocekam tako sa otvorenim prozorom 5min i pojave se. Nekada se vide samo neki sub folderi, a neke moram cekati. Nekada relaunch Findera rijesi problem, a nekada ne...
Tema zaključana.
06.11.2015 | 07:05
Prati što se događa u Console.app u trenutku kada ne prikazuje fileove.
Tema zaključana.
06.11.2015 | 09:12
To se meni događalo, ali sa onim prastarim verzijama OS Xa.

Krajem 2002 sam nabavio G4 tower i on je imao dual boot. MacOSX i stara Devetka. U jednom folderu se tak sadržaj nije prikazivao nakon slova J i sad sam se sjetio da sam trebao biti strpljiv, nakon nekog vremena bi se pojavio.

Mislim da sam podigao stroj u Devetki, izbrisao .DS_Store, prebacio sve stvari od slova J u neki drugi folder i opet se vratio u OSX, tamo sve pobacao u neki treći folder. Par dana je sve bilo OK i onda je počelo opet. U toj gomili stvari je bilo nešto što ga je zezalo. Ime nekog fajla mu nije pasalo. Ili možda sadržaj od kojeg je stvarao ikonu jer OSX neke ikone stvara dinamički od sadržaja. Ko bi ga znao.

To je bio OSX 10.2 i gomila drugih stvari je bila šlampava tak da sam ja skroz izbrisao OSX, vratio se potpuno u Devetku i počeo Desetku koristiti tek od 10.4. Ovo s neprikazom sadržaja foldera je bio jedan od većih razloga zašto sam još par godina pričekao u Devetki.
Tema zaključana.
06.11.2015 | 10:39
Riba kaže:
Prati što se događa u Console.app u trenutku kada ne prikazuje fileove.

" FinderSyncExt[6358]: assertion failed: 15C27e: libxpc.dylib + 35423 [06D47211-3C3D-3666-A74F-DAE2E8264C61]: 0x13 "

to se vrti stalno...

edit: mada mislim da to nije problem jer nakon relauncha findera. Prestaje ova poruka u konzoli, ali problem sa fajlovima i folderima se ne rijesava
Tema zaključana.
06.11.2015 | 18:08
Da li se problem jednako manifestira neovisno o načinu prikaza u finder prozoru (ikone/lista/cover flow)?
Tema zaključana.
07.11.2015 | 01:01
smayoo kaže:
Da li se problem jednako manifestira neovisno o načinu prikaza u finder prozoru (ikone/lista/cover flow)?

yes. nema veze sa prikazom.

trenutno mi dobro radi i prikazuje sve unutar foldera.
Tema zaključana.
07.11.2015 | 16:18
Moja je pretpostavka isto da je oštećen .DS_Store file. Obrisati pa onda kod ponovnog pristupanja, ako je puno toga u tom folderu, pričekati malo dok sve iznova pokupi.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1520)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO