Kako napraviti boot SD sa Yosemite?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako napraviti boot SD sa Yosemite?

18.11.2015 | 15:19
Pokušavam instalirati Yosemite na SD karticu. Za to sam koristio DiskMaker X 5.
Nakon Resarta sa SD kartice krene proces instalacije, ali kaže da ne može na SD karticu jer nedostaje 1.14 GB.
Svugdje vidim da piše da je 8 GB dovoljno. Ja imam SD karticu od 16 GB, ali meni kaže da nije dovoljno.

Da li je moguće napraviti bootabilnu SD karicu sa Yosemite koja ima 16 GB ili je to premalo pa da ne pokušavam više?
Tema zaključana.
18.11.2015 | 16:58
Probao sam i ja ovo ali SD kartica je prespora da bi se to dalo koristiti. Pogledaj koji ti write/read speed ima kartica pa ce ti sve biti jasno. Mozda je kartica i dovoljno brza ali SD slot na mom Macu je bio usko grlo.
Tema zaključana.
18.11.2015 | 18:13
Mislim da ovaj moj iMac 27, Mid 2011, 2,7 GHz, i5, 12 GB RAM vidi
ovu SD karticu (UHS speed class 1 (U1) - 10 MB/s) kroz svoj
SDXC card slot kao USB 2.0 _ 480 Mb/s.
Uza sve to, u ovoj prilici mi brzina nije toliko važna, htio bih postići samo da radi.

Htio bih bapraviti boot karticu jer mi treba Yosemite,
a usput i naučiti kao se to radi, pa možda jednog dana opet dođe od koristi.

Buni me to što svugdje spominju da je 8 GB dovoljno, a meni nije ni 16 GB dovoljno.
Ne znam da li nešto pogrešno radim ili postoji neki trik za kojeg ja ne znam.
Pročitao sam brdo opisa, pogledao dosta filmića na tu temu, probao i kroz terminal komande,
krajnji rezultat je uvijek isti.
Tema zaključana.
18.11.2015 | 18:43
Dakle na SD kartici od 16GB imaš i instalaciju i nju želiš kao destinaciju za OS? To je onda premalo za taj manevar. U biti nisam ni siguran da ćeš to moći izvesti.

Dakle ako želiš da ti kartica bude 'disk' na kojem ćeš imati Yosemite i da ćeš sa nje moći raditi boot, onda ti savjetujem da samu instalaciju Yosemite (bilo bi bolje Elcapitan staviti) pripremiš sa DiskX makerom na neki drugi uređaj.

Također instalacija će na tu SD karticu trajati cca 2-3 sata ovisno o tome što ti je izvor instalacije, a boot sa nje neće biti baš pretjerano brz. No ako ti je to samo za potrebe sigurnosne kopije sa koje možeš bootati funkcionalan OS onda je ideja na mjestu.
Tema zaključana.
24.11.2015 | 10:37
Želi bih da mogu bootati Yosemite sa SD kartice.
Da li je moguće napraviti instalaciju Yosemite negdje na disku i onda iskopirati ili na neki drugi način samo preseliti na SD karticu?
Tema zaključana.
24.11.2015 | 11:00
osxdaily.com/2014/06/09/install-os-x-yos...e-on-external-drive/

Ovaj će ti link sve objasniti. Slijedi upute korak po korak i ne možeš fulati ništa.
Tema zaključana.
24.11.2015 | 11:02
možeš napravit install na nekom drugom disku, zatim ga spremiti kao image i onda taj image resotrati na SD. Dakle može. Trebati će ti 1 instalacija OSa preko koje češ raditi u konačnici restore na SD karticu i naravno nova instalcija (to je ova koju ćeš restorati na SD karticu) koju ćeš prvo napraviti na nekom drugom disku/particiji umjesto da je izvodiš direktno na SD.

Po meni ti je brža ova solucija, ali ako imaš dodatni USB mislim da ti je to lakše
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1424)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO